Ειδήσεις Κονσόλες Το PS5 θα έχει backwards compatibility με το PS4

Το PS5 θα έχει backwards compatibility με το PS4

Tuesday, 16 Apr 2019  | in Κονσόλες | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης   | (4 σχόλια)
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/f3/9b/93/ps5-backwards-compatibility-93-1550778146.jpg
 

Το PS5 θα έχει backwards compatibility με το PS4

Σύμφωνα με την Sony. [UPDATE]

 [Αρχική δημοσίευση: 3/2/19] Προτεινόμενα σχέδια του PS5 προδίδουν την υποστήριξη backwards compatibility.

Η Sony κατέθεσε patent για ένα “νέο σύστημα” υπό την εποπτεία του Mark Cerny, του ανθρώπου που σχεδίασε το PS4, που δείχνει πως αν πρόκειται για το πολυαναμενόμενο PS5, αυτό θα έχει backwards compatibility και μάλιστα για όλo τo PlayStation Software. Αυτό σημαίνει πως αν ισχύουν οι φήμες το PS5 θα μπορεί να παίξεις games των PSOne, PS2, PS3 και PS4. Βέβαια το ότι έχει κατατεθεί αυτό το patent δεν σημαίνει πως θα εφαρμοστεί και στην τελική έκδοση της κονσόλας, παρόλα αυτά είναι ένα θετικό σημάδι εν όψει της ανάπτυξης του PS5 που, αυτή την στιγμή, πρέπει να θεωρείται δεδομένη. 

ps5 pattent
Σύμφωνα με το Hokanko-Alt, η Sony κατοχύρωσε την πατέντα της στην Ιαπωνία και σύμφωνα με αυτή ο επεξεργαστής μιας κονσόλας θα καθορίζει αν το software που διαβάζει προέρχεται από το συγκεκριμένο hardware ή από παλαιότερο. Αν θα προέρχεται από παλαιότερο τότε θα εξομοιώνει τον παλιό επεξεργαστή.

[UPDATE: 23/2/19 - Νέα πατέντα] Αποκαλύφθηκε νέα πατέντα για το PS5 που τονώνει τις φήμες περί υποστήριξης backwards compatibility.

Λίγες εβδομάδες μετά τις πρώτες φήμες η Sony κατέθεσε μία ακόμα πατέντα για το επερχόμενο PS5 που μας κάνει να πιστεύουμε πως θα υποστηρίζει τα games όλων των προηγούμενων κονσολών της εταιρείας. Η συγκεκριμένη περίπτωση φέρει ξανά την υπογραφή του σχεδιαστή Mark Cerny, ενώ ακριβώς όπως η προηγούμενη δείχνει πως θα χρησιμοποιεί μία τεχνική, βάσει της οποίας θα “ξεγελά” τα games των προηγούμενων γενεών πως τρέχουν στην κανονική τους κονσόλα.

sony ps5 patent
Πρόκειται δηλαδή για μία διαφορετική έκδοση της πατέντας που είχαμε ήδη δει στις αρχές του μήνα. Το αν θα υλοποιηθεί εν τέλει αυτή η ιδέα ή όχι, θα φανεί όταν με το καλό ανακοινωθεί το PS5.

[UPDATE 16/4/19: Backwards compatibility του PS5 με το PS4] Σύμφωνα με δηλώσεις του Mark Cerny, σχεδιαστή του PS5, στη νέα κονσόλα της Sony θα υπάρξει πλήρες backwards compatibilityμε το PS4.

Θυμίζουμε ότι το PS4 δεν είχε backwards compatibility. Στο PS3 ωστόσο, στην πρώτη παρτίδα της κονσόλας υπήρξε πλήρες backwards compatibility με το PS1 και το PS2. Η πρώτη παρτίδα είχε και card reader για SD Cards. Τελικά η Sony αφαίρεσε αδικαιολόγητα αυτές τις δύο δυνατότητες στη δεύτερη παρτίδα PS3 χωρίς να αιτιολογήσει την κίνησή της. Παρέμεινε μόνο το backwards compatibility με το PS1.

Ακόμη, όπως σας ενημερώσαμε και χθες, το PS5 θα διαθέτει σκληρό δίσκο SSD.

Διαβάστε ακόμη τις φήμες για την περίοδο κυκλοφορίας του PS5. Συζητήστε για το PlayStation 5 σε αυτό το forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 +1 geololj (Level 28) 06/10/2018 20:17
Δηλαδή θα πρέπει να βάλουμε και το Pornhub τώρα στα feeds μας όταν γράφουμε ειδήσεις; Ε, Μάνο; :lol:

Ενδιαφέρον φαίνεται το παιχνιδάκι. Θυμίζει Rust/Conan Exiles με περισσότερες MMORPG πινελιές.
#2 Astro (Level 17) 23/02/2019 20:54
Μακάρι να έχει backwards compatibility αλλά από ολες τις προηγούμενες κονσόλες, όχι μόνο το ps4.
#3 Blood Prince (Level 27) 17/04/2019 03:00
Εμένα με ενδιαφέρει μόνο με το PS4 να έχει γιατί έχω στην κατοχή μου PS4 games.Πάντως χλωμό να το αγοράσω τον Νοέμβριο του 2020 δύο χρόνια μετά την αγορά του PS4.Θα περιμένω μέχρι το 2022-23 και βλέπουμε.
#4 antoniosdim7 (Level 5) 19/04/2019 23:27
Θα είναι έκπληξη να υπάρξει συμβατότητα με παιχνίδια PS3
Notification