Η Valve αντέγραψε πατέντα για το Steam controller

Hot
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Η Valve αντέγραψε πατέντα για το Steam controller

Η Valve αντέγραψε πατέντα για το Steam controller

Το δικαστήριο αρνήθηκε την επανεξέταση της δίκης. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση 28/1/21] Η Valve δέχθηκε αγωγή από εταιρεία στη Ουάσινγκτον των ΗΠΑ, η οποία την κατηγορεί ότι έκλεψε τον σχεδιασμό ενός άλλου χειριστηρίου προκειμένου να κατασκευάσει το Steam Controller.

Η εταιρεία SCUF είχε προειδοποιήσει την Valve το 2014, όμως η Αμερικάνικη εταιρεία δεν άκουσε στο εξώδικο. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Duncan Ironmonger, είχε στείλει το εξώδικο στη Valve όταν τον Ιανουάριο εκείνης της χρονιάς, η Valve είχε παρουσιάσει το χειριστήριό της στην έκθεση CES του Las Vegas και συγκεκριμένα έστειλε την επιστολή δύο μήνες μετά, τον Μάρτιο εκείνου του έτους. Αφορούσε το χειριστήριο της εταιρείας Ironburg, η οποία είναι θυγατρική της SCUF.

Σε μία προκαταρκτική διαδικασία που θα οδηγήσει στο τελικό δικαστήριο και που διεξήχθη μέσω Zoom, οι δύο πλευρές τοποθετήθηκαν για το θέμα. Η μεν εταιρεία SCUF δήλωσε ότι η μάχη της με την Valve είναι σαν "Τον Δαυίδ με τον Γολιάθ καθώς η Valve θεωρεί ότι δεν αντιμετωπίζει μεγάλο ρίσκο", η δε Valve απάντησε ότι η εταιρεία που άσκησε την αγωγή "Παραποιεί τα γεγονότα και τα βλέπει από την δικιά της σκοπιά, ενώ προβάλει παραποιημένες εικόνες".

Η πατέντα που επιτρέπει στον κατασκευαστή ενός χειριστηρίου να προσθέσει επιπλέον κουμπιά στο πίσω μέρος του χειριστηρίου, έχει κατοχυρωθεί από την Microsoft, κάτι που φαίνεται και στο Xbox Elite Controller. Το Steam Controller ξεκίνησε να πωλείται τον Νοέμβριο του 2015 και σταμάτησε στις 26 Νοεμβρίου του 2019. Μένει πλέον να δούμε αν οι δικαστές θα προχωρήσουν την υπόθεση κι αν τελικά η Valve θα πληρώσει κάποια αποζημίωση.

[UPDATE: 3/2/21 – Η Valve Κλήθηκε να πληρώσει 4 εκατομμύρια δολάρια] Οι δικηγόροι της εταιρείας SCUF δήλωσαν στο δικαστήριο ότι είχαν προειδοποιήσει την Valve για την πατέντα της Ironburg το 2014, αφού είχε παρουσιαστεί ένα πρωτότυπο του Steam Controller στην CES.
 
Ένας δικηγόρος της Ironburg δήλωσε: Η εσκεμμένη παράβαση πατέντας από τη Valve είναι το επίκεντρο της υπόθεσης. Η Valve γνώριζε το ρίσκο της παράβασης όμως το προχώρησε. Ο δικαστής Thomas Zilly έκρινε ότι και οι επτά ισχυρισμοί της Ironburg ήταν σωστοί παρά τις αντιρρήσεις της Valve. Η πατέντα της Ironburg είναι για ένα βελτιωμένο χειριστήριο για κονσόλες το οποίο χρησιμοποιείται και με τα δύο χέρια και εκτός από τα μπροστινά κουμπιά που χρησιμοποιούνται με τους αντίχειρές, έχει και δύο στην πίσω μεριά για χρήση με τα μεσαία δάχτυλα.
Το Steam Controller αποσύρθηκε από την αγορά το 2019 μετά από τέσσερα χρόνια.
 
[UPDATE 2: 29/5/21 - Το δικαστήριο αρνήθηκε την επανεξέταση της δίκης] Τον Φεβρουάριο, η Valve κλήθηκε να πληρώσει 4 εκατομμύρια δολάρια στην μητρική της SCUF Gaming, την Ironburg Inventions, γιατί αντέγραψε την πατέντα της SCUF. Η Valve υποστήριζε ότι ο σχεδιασμός του χειριστηρίου της είναι διαφορετικός από αυτόν που έχει κατοχυρώσει σε πατέντα η SCUF και ότι δεν υπήρχε καμία παραβίαση ή αντιγραφή πατέντας.

Μετά την τελική απόφαση του δικαστηρίου, η Valve έκανε αίτηση για επανεξέταση της δίκης, ώστε ο δικαστής να εκδώσει διαφορετική ποινή, ή να ξαναγίνει η δίκη εκ νέου, καθώς οι δικηγόροι της Valve υποστηρίζουν ότι οι απόφαση του δικαστηρίου δεν υποστηρίζεται από αποδείξεις και στοιχεία. Ωστόσο, ο δικαστής αρνήθηκε και δήλωσε ότι υπάρχουν αρκετά στοιχεία και ότι η δίκη ήταν αρκετά απλή.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναφέρει τα εξής: “Στην αρχική της κατάθεση, η υπεράσπιση [Valve] δήλωσε στο δικαστήριο ότι ‘αυτή είναι όσο πιο απλή δίκη για πατέντα γίνεται, καθώς όποια απόφαση και αν πάρει το δικαστήριο θα μπορεί να την πάρει και για οποιαδήποτε άλλη παρόμοια δίκη με ελάχιστα στοιχεία’. Ο δικηγόρος [Valve] ζήτησε από το δικαστήριο να εστιάσει σε αυτά τα δύο βασικά στοιχεία, καθώς αυτά θα βρισκόταν στο επίκεντρο της δίκης. Το δικαστήριο έπραξε έτσι ακριβώς, ωστόσο έφτασε σε μια απόφαση με την οποία δεν συμφωνεί η υπεράσπιση. Το δικαστήριο συμφωνεί ότι η δίκη ήταν αρκετά απλή και ότι η δυσαρέσκεια της υπεράσπισης με την τελική απόφαση του δικαστηρίου δεν έχει τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να προχωρήσει σε εκ νέου δίκη. ”

Από την άλλη, ο δικαστής απέρριψε και το αίτημα της Ironburg για “ενισχυμένη” ζημία, κάτι που θα τριπλασίαζε το ποσό που θα έπρεπε να την αποζημιώσει η Valve. Το δικαστήριο κατέταξε αυτού του είδους την παραβίαση πατέντας στην “garden variety” και όχι κάτι πιο σοβαρό όπως “πειρατεία” ανακάλυψης. Είναι πιθανόν η Valve να προσπαθήσει ξανά για νέα δίκη, όμως ο δικηγόρος Darius Gambino της Saul Ewing Arnstein & Lehr LLP πιστεύει ότι θα ήταν προτιμότερο η Valve απλά να πληρώσει την ζημία και να συνεχίσει. Ο Darius δήλωσε ότι “Καλύτερα η Valve να πληρώσει τα 4 εκατομμύρια δολάρια και να συνεχίσει με την ζωή της, καθώς το συγκεκριμένο προϊόν έχει σταματήσει και δεν αποφέρει άλλα κέρδη.”

Δείτε την δήλωση της Valve ότι ετοιμάζει πολλά games.

Διαβάστε περισσότερα για τη διαμονή του Gabe Newell στη Νέα Ζηλανδία και συζητήστε για το Steam στο αντίστοιχο forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer (Level 25) 28/01/2021 20:09
Ολόκληρη ιστορία εξαιτίας ενός χειριστηρίου .Καλό είναι τέτοια θέματα να αποφεύγονται.
#2 BigGreekGamer (Level 31) 29/01/2021 09:44
Eγώ να πω την αλήθεια, και με το Dualshock 4 μια χαρά βολεύομαι στο PC :D