Ειδήσεις Hardware & Gear Dualshock 4: Νέο back button με τέσσερα κουμπιά

Dualshock 4: Νέο back button με τέσσερα κουμπιά

Friday, 27 Dec 2019  | in Hardware & Gear | Γράφτηκε από τον Βασίλης Κτενίδης  
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/98/fa/13/d4-back-button-74-1576599771.jpg
 

Dualshock 4: Νέο back button με τέσσερα κουμπιά

Κατοχυρώθηκε πατέντα ευρεσιτεχνίας. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 17/12/19] Η Sony ανακοίνωσε την κυκλοφορία ενός νέου gadget που κουμπώνει στο Dualshock 4 προσθέτοντας 2 έξτρα κουμπιά. To Back Button Attachment έχει προγραμματιστεί να είναι διαθέσιμο στις 23 Ιανουαρίου στην τιμή των 30 ευρώ.

Το teaser βίντεο δείχνει την συσκευή να συνδέεται πάνω στο Dualshock 4 ενώ από κάτω έχει θύρα jack για να συνδέετε τα ακουστικά σας. Έχει δύο έξτρα κουμπιά που θα μπορείτε να τα προγραμματίσετε όπως θέλετε εσείς αναθέτοντας τους λειτουργίες, ενώ η κεντρική οθόνη υποδεικνύει ποια κουμπιά έχετε αναθέσει που.

 

[UPDATE: 27/12/19] Η Sony κατοχύρωσε στις 26 Δεκεμβρίου μια πατέντα ευρεσιτεχνίας για ένα νέο DualShock.

Το καινούργιο χειριστήριο θα διαθέτει δύο κουμπιά στο πίσω μέρος τα οποία θα ενεργοποιούνται με τα triggers, κάτι που επισημαίνεται στα περισσότερα σχέδια του χειριστηρίου. Ενώ μοιάζουν να βρίσκονται πίσω από τους αναλογικούς μοχλούς στα σχέδια της πατέντας, υπάρχει αναφορά ότι μπορεί τελικά να κατασκευαστούν σε άλλα σημεία. Άρα είτε το controller θα είναι customizable, είτε η Sony θέλει να κατοχυρώσει κάθε πιθανή πατέντα ώστε να μην την αντιγράψει κάποια ανταγωνιστική εταιρεία.

Το PS5 θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο του 2020 αλλά δεν υπάρχει ακόμη ένδειξη για την ακριβή κονσόλα για την οποία σχεδιάστηκε το εν λόγω χειριστήριο. Το προτεινόμενο σχέδιο θα έχει θύρα micro-USB, όπως και το DualShock 4, ενώ το PlayStation 5 αναμένεται να έχει θύρα USB-C. Άρα λογικά η πατέντα αφορά μια αναβάθμιση στο DualShock 4. Πάντως, τα customizable triggers υπάρχουν τόσο στα SCUF PlayStation controllers, όσο και στα Xbox Elite controllers.

Διαβάστε για το χειριστήριο του PS5 και συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic.

 

Photos

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification