Ειδήσεις Sports Η EA προωθούσε τις μικροσυναλλαγές του FIFA 21 σε περιοδικό για μικρά παιδιά

Η EA προωθούσε τις μικροσυναλλαγές του FIFA 21 σε περιοδικό για μικρά παιδιά

Wednesday, 30 Sep 2020  | in Sports | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης   | (1 σχόλιο)
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Η ιστορία των video games (ongoing project) ➤ https://youtube.com/playlist?list=PLNdl_6QtiCXV-PCfwjAh0DWRqSAXNr5PZ
Hot
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/ac/b0/a1/fifa-21-ultimate-team-14-1601236834.jpg
 

Η EA προωθούσε τις μικροσυναλλαγές του FIFA 21 σε περιοδικό για μικρά παιδιά

Οι διαφημίσεις αφαιρέθηκαν μετά από τις αντιδράσεις. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 27/9/20] Η προώθηση της EA Sports για το FIFA 21 έχει ήδη ξεκινήσει και μία από τις διαφημίσεις της έχει προκαλέσει έναν μικρό χαμό στα social media.

Διάφοροι λογαριασμοί στο Twitter, κατηγορούν την Electronic Arts ότι έβαλε διαφημίσεις για τις μικροσυναλλαγές στο FIFA 21 σε περιοδικό για μικρά παιδιά στη Μ. Βρετανία, στο οποίο διαφημίζονται συνήθως παιχνίδια.

Η EA βγάζει ως γνωστόν δισεκατομμύρια από τα FIFA Points της σειράς FIFA, αλλά όταν μιλάμε για κοινό κάτω των 15 ετών, το να παίρνουνε πιστωτική κάρτα των γονιών τους και να αγοράζουν FIFA Points με μικροσυναλλαγές δεν είναι κι ότι καλύτερο. Έτσι, στο Twitter υπάρχουν αρκετές κατηγορίες χρηστών ότι "η διαφήμιση της EA είναι ανήθικη", ακριβώς γιατί ένα περιοδικό παιχνιδιών μικρών ηλικιών διαβάζεται αντίστοιχα από μικρά παιδιά. Συν τις άλλοις, το σύστημα των FIFA Points είναι καθαρά pay-to-win, μιας και όποιος πληρώσει υπέρογκα ποσά και αγοράσει τους καλύτερους παίκτες θα έχει πολύ μεγάλο πλεονέκτημα στο παιχνίδι του.

Εν τω μεταξύ, αυτή δεν είναι η μόνη διαφήμιση της Electronic Arts σε τέτοιου είδους περιοδικό, αφού διάφοροι χρήστες του Twitter έχουν ανακαλύψει ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει εδώ και χρόνια.

Η διαφήμιση ωθεί νεαρούς gamers να αγοράσουν FIFA Points με πραγματικά χρήματα και μετά να ανοίξουν πακέτα παικτών (loot boxes). Θυμίζουμε βέβαια ότι τα loot boxes έχουν απαγορευθεί σε Βέλγιο και Ολλανδία. Επίσης, η επιτροπή τζόγου της Μ. Βρετανίας, σκοπεύει να απαγορεύσει τα loot boxes στις μικρές ηλικίες. Τέλος, ο Γερμανός Tim Schwartmann, παίκτης FIFA στα eSports που αγωνίζεται με την Σάλκε, δήλωσε ότι την φετινή σεζόν δεν θα ξοδέψει ούτε 1 ευρώ σε FIFA Points για να φτιάξει την ομάδα του.

[UPDATE: 30/9/20 - H EA θα αφαιρέσει τις διαφημίσεις] Σε απάντηση των αντιδράσεων, η ΕΑ ανακοίνωσε ότι θα αφαιρέσει τη διαφήμιση από τα εναπομείναντα περιοδικά.

Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής: "Παίρνουμε πολύ σοβαρά τις ευθύνες που έχουμε όταν προωθούμε παιχνίδια και εμπειρίες της ΕΑ σε μέσα τα οποία βλέπουν παιδιά. Παρ' όλα αυτά, είμαστε ενήμεροι ότι διαφιμήσεις για FIFA Points εμφανίστηκαν σε περιβάλλοντα που δεν θα έπρεπε να είχε συμβεί αυτό. Εργαζόμαστε μεθοδικά από κοινού με την Smyths (σ.σ. η εκδότρια εταιρεία του περιοδικού) για να διασφαλίσουμε ότι η διαφήμιση αυτή δεν διανέμεται στα εναπομείναντα αντίτυπα του καταλόγου της για το 2020. Αναλάβαμε επίσης το εγχείρημα μιας άμεσης επανεξέτασης όλων των μελλοντικών διαφημίσεων σε μέσα κι εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε ότι οι προσπάθειες marketing από μέρους μας αντανακλούν καλύτερα την ευθύνη που αναλαμβάνουμε για την εμπειρία των νεότερων παικτών μας."

Δείτε τους νέους πανηγυρισμούς του FIFA 21.

Το FIFA 21 θα κυκλοφορήσει στις 9 Οκτωβρίου για PC, PS4 και Xbox One και μετέπειτα για PS5 και Xbox Series X.

Διαβάστε περισσότερα για το FIFA 21 και συζητήστε γι΄ αυτό στο αντίστοιχο forum topic.

Ελάτε επίσης να παίξουμε ως συμπαίκτες ή αντίπαλοι γράφοντας το ID σας σε αυτό το forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer0891 (Level 4) 01/10/2020 09:34
H EA κοπανάει το κεφάλι της ξανά και ξανά στον τοίχο .Οι τύποι δεν μαθαίνουν ποτέ.
Notification