Ειδήσεις Sports NBA 2K21: Οι αλλαγές στο gameplay

NBA 2K21: Οι αλλαγές στο gameplay

Thursday, 13 Aug 2020  | in Sports | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης  
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Το 1988 σε ηλικία 5 ετών ο πατέρας του έφερε σπίτι έναν Amstrad 6128. Το 1990 ακολούθησε η Amiga 500, ένα Atari 2600 και λίγα χρόνια μετά κατά σειρά η Amiga 1200, το NES και το πρώτο PC. Από εκείνη την χρονική περίοδο μέχρι σήμερα έχει στην κατοχή του πάνω από 35 κονσόλες προερχόμενες από σχεδόν όλες τις κατασκευάστριες εταιρείες και αρκετές εκ των οποίων ιδιαίτερα σπάνιες. Παίζει κυρίως Sports, RPG/MMORPG, Strategy, Fighting και Racing games, ενώ δεν λέει ποτέ όχι στα Platform (ειδικά αν είναι Super Mario) και σε σενάρια με συμπαθητικούς χαρακτήρες, στο στυλ των Nathan Drake, Lara Croft και John Shepard.
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/a6/0b/bd/nba-2k21-gameplay-86-1597331689.jpg
 

NBA 2K21: Οι αλλαγές στο gameplay

Η 2K Sports τις ανακοίνωσε. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 7/8/20] Η 2K Games παρουσίασε το πρώτο gameplay trailer του NBA 2K21, το οποίο περιέχει τα γραφικά των κονσολών PS4 και Xbox 360.

Στο τρέιλερ εμφανίζονται διάφορες πόλεις των μεγάλων αθλητών και μεταξύ αυτών αναγράφεται και η Αθήνα με ελληνικούς χαρακτήρες, προς τιμή του Γιάννη Αντεντοκούμπο.

[UPDATE: 13/8/20 - Οι νέες αλλαγές] Η 2K Games ανακοίνωσε τις αλλαγές στο gameplay του NBA 2K21. Επίσης, στις 24 Αυγούστου η 2K Sports θα αναρτήσει ένα demo για PS4, Xbox One και Switch (όχι για PC ή Stadia).

Μπάσκετ για όλους
Το νέο gameplay έχει ως στόχο την απήχηση σε μια ευρεία γκάμα από fans και ταυτόχρονα να αποτελέσει και hardcore simulation για τους παλιούς. Τα Settings θα έχουν περισσότερες επιλογές για ρύθμιση του gameplay.

Στην επίθεση, το pro stick έχει αναβαθμιστεί. Στα παλιότερα games το κρατούσατε σε οποιαδήποτε κατεύθυνση για να κάνετε ένα jump shot. Αυτό περιόριζε τους developers από το να χρησιμοποιήσουν το δεξί stick ως dribble stick. Φέτος, οι αλλαγές έχουν ως εξής:

Πάτημα του RS = jump shot
Κράτημα του RS αριστερά ή δεξιά = escape dribble moves
Κράτημα του RS πάνω = signature size-ups
Tap στο RS = quick 1-to-1 dribble moves
Tap στο RS με κρατημένο το sprint = quick momentum dribble moves

Θα χρειαστείτε ορισμένα παιχνίδια μέχρι να συνηθίσετε το νέο σύστημα χειρισμού, αλλά η 2K Sports υπόσχεται να γίνει δεύτερη φύση σας. Θα έχετε μεγαλύτερη ελευθερία να παίξετε με στυλ και ταυτόχρονα να κάνετε αναπάντεχα πράγματα στο γήπεδο. Πέρα από το νέο σύστημα χειρισμού, οι κινήσεις έχουν αναβαθμιστεί ώστε να έχουν καλύτερη ανταπόκριση. Οι Street moves γίνονται και με πάτημα του left trigger, ενώ  υπάρχουν και νέα animations, όπως η ντρίμπλα "γύρω από το πόδι" του James Harden και η κίνηση hesi cross του Kevin Durant. Ο πρώην παίκτης Nate Robinson συμμετείχε στο motion capturing και εισάγει νέες κινήσεις.

Νέοι μηχανισμοί σουτ
Οι αλλαγές με το pro stick έχουν αντίκτυπο και στα σουτ και τα λέι απ. Πλέον οι developers θα χρησιμοποιήσουν μια ιδέα που είχαν δοκιμάσει στο NBA 2K17. Η μπάρα δύναμης του σουτ αλλάζει από timing σε targeting. Δηλαδή ρυθμίζετε το pro stick σε πραγματικό χρόνο ώστε να σουτάρετε στοχεύοντας σωστά. Το παράθυρο του στόχου αλλάζει δυναμικά, ανάλογα με το ability του παίκτη, την απόσταση του σουτ και το πόσο καλά έχει εκτελεστεί το σουτ. 

Ενώ είστε σε drive, θα μπορείτε να κρατήσετε το pro stick σε οποιαδήποτε κατεύθυνση για να ξεκινήσετε ένα λέι απ. Φέτος όμως μπορείτε να κινήσετε γρήγορα το analog stick ώστε να στοχεύσετε προς το καλάθι. Αν μάθετε καλά τα σουτ με το pro stick, θα μπορέσετε να πετύχετε ακόμη και πιο δύσκολα σουτ. Μπορείτε φυσικά να απενεργοποιήσετε το shot aiming και να επιστρέψετε στο μοντελο χειρισμού του NBA 2K20. Επίσης, θα υπάρχουν περισσότερα είδη σουτ, όπως για παράδειγμα το fadeaway του James Harden.

Στην άμυνα θα υπάρξουν βετιώσεις, όπως το block targeting, κάτι που θα σας βοηθήσει να μπλοκάρετε πιο εύκολα τα αντίπαλα σουτ.

Μεγαλύτεροι Point Guards
Στο Career mode του NBA 2K21, οι developers αύξησαν το όριο ενός Point Guard σε 2.03 μέτρα, κάτι που ήρθε μετά από απαίτηση του Damian Lillard. Θα υπάρξουν επίσης βελτιώσεις στα signature dribble styles. Οι signature moves για την άμυνα έχουν επίσης προστεθει και σε αυτές συμπεριλαμβάνονται οι Russell Westbrook, Giannis Antetokounmpo, LeBron James, Kawhi Leonard, Pat Beverley, Andre Iguodala και Draymond Green.

Επίσης, θα έχουμε ξανά και το Badge system που είδαμε στο NBA 2K20, με περισσότερα badges. Το Quick Draw αφαιρέθηκε και το release speed μπήκε ξανά στο Jumo Shot Creator.

Το NBA 2K21 θα κυκλοφορήσει στις 4 Σεπτεμβρίου για PC, PS4, Xbox One και Switch. Μετέπειτα θα το δούμε σε PS5 και Xbox Series X, με την κυκλοφορία των κονσολών.

Photos

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification