Ειδήσεις Sports Το NHL 20 γέμισε ρατσιστικά ονόματα ομάδων

Το NHL 20 γέμισε ρατσιστικά ονόματα ομάδων

Friday, 05 Jun 2020  | in Sports | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης  
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Το 1988 σε ηλικία 5 ετών ο πατέρας του έφερε σπίτι έναν Amstrad 6128. Το 1990 ακολούθησε η Amiga 500, ένα Atari 2600 και λίγα χρόνια μετά κατά σειρά η Amiga 1200, το NES και το πρώτο PC. Από εκείνη την χρονική περίοδο μέχρι σήμερα έχει στην κατοχή του πάνω από 35 κονσόλες προερχόμενες από σχεδόν όλες τις κατασκευάστριες εταιρείες και αρκετές εκ των οποίων ιδιαίτερα σπάνιες. Παίζει κυρίως Sports, RPG/MMORPG, Strategy, Fighting και Racing games, ενώ δεν λέει ποτέ όχι στα Platform (ειδικά αν είναι Super Mario) και σε σενάρια με συμπαθητικούς χαρακτήρες, στο στυλ των Nathan Drake, Lara Croft και John Shepard.
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/aa/c0/ee/nhl-20-beta-download-26-1591380864.jpg
 

Το NHL 20 γέμισε ρατσιστικά ονόματα ομάδων

Οι παίκτες φτιάχνουν μέχρι και avatars με καρικατούρες αφροαμερικανών.

Ορισμένοι κάτοχοι του NHL 20 δημιουργούν ρατσιστικά ονόματα ομάδων, κάτι που συνεχίζει μέχρι σήμερα, παρά τα περιστατικά ρατσιστικής βίας στην Αμερική.

Στο Reddit αρκετοί χρήστες παραπονιούνται ότι το community του NHL είναι το πιο ρατσιστικό από κάθε άλλο video game, καθώς είναι γεμάτο με ονόματα ομάδων που έχουν μηνύματα μίσους, ρατσισμού και φυλετικών διακρίσεων.

Η EA Sports δεν έχει πάρει τα κατάλληλα μέτρα, καθώς στο EASHL mode, στο οποίο οι παίκτες φτιάχνουν ομάδες και παίζουν μεταξύ τους, υπάρχουν ακόμη αρκετά ρατσιστικά ονόματα ομάδων, ακόμα και μετά την δολοφονία του George Floyd. Τα ονόματα αφορούν είτε γενικές προσβολές, είτε αναφορές σε ονόματα αφροαμερικανών παικτών. Το χειρότερο είναι ότι ορισμένοι παίκτες ντύνουν τα avatar τους με ρατσιστικές καρικατούρες.

Κατά τα άλλα, η EA έχει δηλώσει ότι "δεσμεύεται μακροπρόθεσμα να καταπολεμήσει κάθε ρατσιστική αδικία". Βέβαια σε τέτοιες περιπτώσεις και ειδικά στις δημιουργίες των avatars των παικτών, θα πρέπει να υπάρξουν μεμονωμένες αναφορές από παίκτες και κάποιοι moderators που θα αναλάβουν δράση.

Συζητήστε για το NHL 20 στο παρακάτω forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification