Fifa 18: Exploit της CPU με bronze παίκτες

Hot
Fifa 18: Exploit της CPU με bronze παίκτες

Fifa 18: Exploit της CPU με bronze παίκτες

Λύθηκε από την EA. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 10/11/17] Ορισμένοι χρήστες του Fifa 18 ανακάλυψαν κόλπο με το οποίο χρησιμοποιούν bronze παίκτες και κάνουν exploit την CPU, κοινώς εκμεταλλεύονται glitch του παιχνιδιού.

Στο φετινό Fifa Ultimate Team προστέθηκε το σύστημα των Squad Battles, μια σειρά αγώνων ενάντια στην CPU στην οποία αντιμετωπίζετε τις ομάδες άλλων χρηστών στο Ultimate Team. Παίζοντας στην μέγιστη δυσκολία, στο Ultimate, μπορείτε να συγκεντρώσετε περισσότερους πόντους και συνεπώς να λάβετε καλύτερα rewards στο τέλος κάθε εβδομάδας. Μερικοί όμως δεν θέλουν να χάνουν και απ’ ότι φαίνεται κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να κερδίζουν με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο.

Συγκεκριμένα μερικοί παίκτες του Fifa 18 ανακάλυψαν πως εάν χρησιμοποιήσουν ορισμένους bronze ποδοσφαιριστές με χαμηλό rating καταφέρνουν να προστατεύουν την μπάλα από την CPU με τέτοιο τρόπο που δημιουργούν άνοιγμα για να βρεθούν σε θέση βολής ή ακόμα και να εξαναγκάσουν την CPU να τους κάνει φάουλ και να βγουν παίκτες της με κόκκινη κάρτα. Πολλοί είναι οι χρήστες που το δοκίμασαν και ανακάλυψαν ότι έστω και με δύσκολο τρόπο, η παραπάνω διαδικασία είναι εφικτή.

Και ο άνθρωπος από τον οποίο φαίνεται να ξεκίνησε αυτό είναι ένα Βραζιλιάνος με όνομα HugeGorilaa στο PS4 του, ο οποίος έγινε αντιληπτός μαζί με το κόλπο του από αρκετά άτομα του Fifa Community που έσπευσαν να παραπονεθούν στην EA αλλά και τον Fifa YouTuber NepentheZ που δυσκολεύεται να αντιληφθεί πως ο HugeGorilaa είναι πάνω από αυτόν στην σχετική λίστα των κορυφαίων εφόσον ο ίδιος κάνει άψογη πορεία.

 



Παρόλα αυτά δεν μπορεί να αποφασιστεί το αν αυτή η κίνηση φέρει ποινής ή όχι. Η EA γράφει: ¨¨Η χρήση exploits, cheats, και design errors τιμούνται από την εταιρεία. Αλλά μπορεί να θεωρηθεί μια τέτοια πράξη exploit; Πάντως σίγουρα θα δώσει coins για το Ultimate Team σε όσους το δοκιμάζουν.

[UPDATE: 15/11/17 - Το exploit διορθώθηκε] Η EA διόρθωσε το πρόβλημα με το exploit που γινόταν με bronze παίκτες στο Fifa Ultimate Team.

Βάση της διόρθωσης, οι παίκτες της CPU δεν θα λάβουν δεύτερη κίτρινη κάρτα αν σπρώξουν ή αν τραβήξουν τον αντίπαλό τους, εκτός κι αν αυτός τρέξει σε προφανή θέση για γκολ. Μόνο σε εξαιρετικά σκληρά τάκλιν από πίσω μπορεί να βγει δεύτερη κίτρινη.

Για να δούμε λοιπόν τώρα τι θα κάνουν όσοι χρησιμοποιήσαν συγκεκριμένους bronze παίκτες για το παραπάνω exploit. Θα "φάνε ξύλο" χωρίς αντίκτυπο δεύτερης κίτρινης απ' την CPU; Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα συμβεί.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι πολλοί θεωρούν πως οι ομάδες της CPU είναι scripted, ειδικά στο Ultimate επίπεδο δυσκολίας και ότι βάση script αν κερδίζετε αυτές τις ομάδες τότε θα δεχτείτε γκολ είτε προσπαθήσετε να το αποτρέψετε, είτε όχι. Η EA Sports αρνήθηκε ότι υπάρχει οποιοσδήποτε προγραμματισμός τέτοιων συμβάντων και πως και οι 11 ποδοσφαιριστές της αντίπαλης ομάδας δρουν βάση του A.I. Επιπλέον, αρκετοί χρήστες παραπονιούνται για το γεγονός ότι οι παίκτες τους βρίσκουν πολλές φορές δοκάρια στο Fifa 18.

Διαβάστε το review του Fifa 18 και συζητήστε γι’ αυτό στο σχετικό forum topic.

 

 

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer (Level 25) 10/11/2017 16:48
Ναι μπορεί να θεωρηθεί μια τέτοια πράξη exploit και πρέπει να τιμωρηθεί.
#2 Shikabane_Hime7 (Level 29) 10/11/2017 17:09
Αυτό το έκαναν από τα προηγούμενα FIFA