Ειδήσεις Sports FIFA 16: Glitch στο Ultimate Team

FIFA 16: Glitch στο Ultimate Team

Thursday, 14 Jul 2016  | in Sports | Γράφτηκε από τον Μάνος Μαρίνος  
Μάνος Μαρίνος

Μάνος Μαρίνος  

Νow playing: Super Mario Odyssey (Switch), Assassin's Creed Unity (PS4)
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/thumbnail/320x180s/79/56/c7/fifa-16-ultimate-team-67-1467298413.jpg
 

FIFA 16: Glitch στο Ultimate Team

Διορθωτικό patch από την EA. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 30/6/16] Η κοινότητα του FIFA αποκάλυψε ένα glitch στο Ultimate Team mode.

Χρήστες του FIFA subReddit μετά από εκτενείς δοκιμές ανακάλυψαν ένα ανησυχητικό glitch στο FIFA 16, το οποίο μπορεί να υπάρχει και στις προηγούμενες εκδόσεις της σειράς. Για την ακριβεία ήρθαν στο συμπέρασμα ότι ομάδες με υψηλά στατιστικά δείχνουν να αργοπορούν χαρακτηριστικά για το επίπεδο των στατιστικών των παικτών τους. Ακόμα χειρότερα, συμπέραναν ότι το FIFA τείνει να αποδυναμώνει τις ισχυρές ομάδες και να ενισχύει τις αδύναμες για να κρατάει τις ισορροπίες. Πόσο δίκαιες είναι όμως αυτές οι ισορροπίες για κάποιον που πληρώνει αδρά επιπλέον χρήματα για να αγοράσει καλύτερες κάρτες στο συγκεκριμένο mode;

fifa-ultimate-team-players-reckon-chemistry-is-broken-146702042914

Να θυμίσουμε ότι στο Ultimate Team χρησιμοποιείτε κάρτες παικτών σε συγκεκριμένες θέσεις της 11άδας προκειμένου να αυξήσετε την χημεία μεταξύ τους και να δημιουργήσετε την ιδανική ομάδα. Με υψηλή χημεία στην ομάδα αυξάνονται τα στατιστικά των παικτών σας, ενώ με χαμηλή χημεία συμβαίνει το αντίθετο. Οι χρήστες του Reddit ισχυρίζονται ότι το στατιστικό των ακριβών καρτών που σχετίζεται με τη χημεία δεν αυξάνεται σωστά σε αντίθεση με τις πιο φθηνές κάρτες (day one cards) που λειτουργούν κανονικά.

Ο χρήστης του Reddit RighteousOnix ανάρτησε ένα βίντεο στο YouTube όπου εξηγεί το glitch. Πήρε μια κάρτα παίκτη με στατιστικό dribbling κάτω από 86 και δεν μπορούσε να εκτελέσει όπως είναι φυσικό την κίνηση "no touch sprint step over" που απαιτεί τον συγκεκριμένο αριθμό. Στη συνέχεια ανέβασε τη χημεία του παίκτη ώστε το dribbling να ξεπεράσει το 86 και κατάφερε να εκτελέσει την κίνηση. Όλα καλά μέχρι εδώ. Όταν όμως πήρε μια αναβαθμισμένη κάρτα του ίδιου παίκτη (όχι day one card) που είχε το ίδιο στατιστικό και το ανέβασε πάνω από 86 μέσω της χημείας, ο παίκτης δεν μπορούσε ακόμα να πραγματοποιήσει την κίνηση. Η χημεία δεν είχε καμία επιρροή στην καλύτερη κάρτα.

Μετά την κατακραυγή, ο community manager της EA, Rob Hodson, δήλωσε στο FIFA forum ότι το θέμα έχει μεταφερθεί στην EA και ερευνάται. Καλό θα ήταν το πρόβλημα να διευθετηθεί σύντομα μιας και μιλάμε για μία από τις πιο επικερδείς υπηρεσίες της EA.

[UPDATE: 14/7/16 - Διορθωτικό patch από την EA] Η EA Sports ανακοίνωσε ότι πριν από μερικές ώρες πέρασε ένα διορθωτικό patch για το FIFA 16.

Το συγκεκριμένο patch λύνει το πρόβλημα του Chemistry και του Fitness σε συγκεκριμένου τύπου κάρτες του Ultimate Team. Μετά τον σάλο που επικράτησε στο Internet ήταν λογικό να υπάρξει και η αντίστοιχη διόρθωση.

Διαβάστε το review του FIFA 16 και συζητήστε περισσότερα στο αντίστοιχο forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification