Baldur's Gate 3

Hot
Baldur's Gate 3

Baldur's Gate 3

Έρχεται και cross-play, χωρίς ακόμα συγκεκριμένη ημερομηνία. [UPDATE]

[Αρχική Δημοσίευση: 31/5/19] Η Ε3 είναι προ των πυλών και η Larian Studios, εταιρεία ανάπτυξης του Divinity φαίνεται να ετοιμάζει κάτι νέο όπως δείχνει το website της.

Το πιθανότερο θα ήταν το Divinity: Original Sin 3 καθώς νωρίτερα στη χρονιά η Larian αποκάλυψε ότι δουλεύει σε ένα tactical RPG, το Divinity: Fallen Heroes. Η σειρά έχει ήδη δυο πολύ επιτυχημένες κυκλοφορίες και από το logo του website φαίνεται να υπάρχει και συνέχεια. 
 
Αλλά δεν τελειώνουμε εδώ, παρότι το Original Sin 3 είναι η προφανής ανακοίνωση, μια φήμη την προηγουμένη χρονιά έδειξε ότι η Larian Studios δουλεύει πάνω στο Baldur's Gate 3, κάτι που η εταιρεία αρνήθηκε αμέσως. Παρ' όλα αυτά χρήστης του Twitter έδειξε ότι αν ανοίξεις σε text editor το logo-video του website της Larian, θα φανούν πολλές αναφορές για το Baldur's Gate 3 και Wizards of the Coast.
 

 
Η Larian Studios αρνήθηκε να σχολιάσει αυτή την αναφορά.
 
[UPDATE: 6/6/19 - Ανακοινώθηκε το Baldur's Gate 3] Τελικά η ανακοίνωση αφορούσε το Baldur's Gate 3 και συνοδεύτηκε από ένα αρκετά ανατριχιαστικό teaser τρέιλερ, το οποίο μπορείτε να δείτε παρακάτω:
 
 
[UPDATE 2: 7/6/19 - Βίντεο με λεπτομέρειες] Η Larian δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο ο ιδρυτής της εταιρείας, Sven Vincke αναλύει το announcement teaser trailer, εξηγώντας τι ακριβώς συμβαίνει σε αυτό. Δείτε το βίντεο παρακάτω:
 


[UPDATE 3: 16/6/19 - Έμφαση στην D&D νοοτροπία] Η Larian Studios μίλησε για το Baldur’s Gate 3 στην E3 2019.

Η εταιρεία ανάπτυξης του επερχόμενου RPG θέλησε να μας προσφέρει λίγες ακόμα λεπτομέρειες όσον αφορά στο sequel του θρυλικού αυτού franchise. Αξιοσημείωτες ήταν οι δηλώσεις του Swen Vincke, διευθύνοντα συμβούλου της Larian: “Ας πούμε πως ξεκινάμε μία μάχη γιατί ρωτήσατε κάποια πονηρή ερώτηση και εγώ δεν ήθελα να σας απαντήσω” είπε χαριτολογώντας θέλοντας να περιγράψει τους μηχανισμούς του παιχνιδιού. “Παίρνω την καρέκλα εκεί, της βάζω φωτιά και σας την σπάω στο κεφάλι. Αυτά είναι πράγματα για τα οποία πρέπει να βάλουμε συστήματα στο παιχνίδι, χωρίς απαραίτητα να εξηγούνται στο βιβλίο”. Τα γεγονότα του παιχνιδιού θα λαμβάνουν χώρα 100 χρόνια μετά από αυτά του Baldur’s Gate 2 και οι developers θέλησαν να ξεκαθαρίσουν την D&D νοοτροπία που θέλησαν να κάνουν όλο και πιο αισθητή στο νέο Baldur’s Gate.

[UPDATE 4: 17/1/20 - Θα αποκαλυφθούν περισσότερα τον Φεβρουάριο] Φαίνεται πως τον ερχόμενο μήνα θα μάθουμε περισσότερα για το Baldur’s Gate 3.

Ο επίσημος λογαριασμός του Baldur’s Gate 3 στο Twitter δημοσίευσε ένα μικρό βιντεάκι, teas-άρωντας κάποια αποκάλυψη στις 27 Φεβρουαρίου. Το teaser αποτελείται από πολλά στιγμιότυπα από τα παρασκήνια, δείχνοντας τόσο το motion capture, όσο και το music production. Ωστόσο, δεν είδαμε καθόλου gameplay. Από αυτό το μικρό βιντεάκι όμως, βλέπουμε πως το Baldur’s Gate 3 θα είναι μεγαλύτερο από όσα έχουμε δεί.

[UPDATE 5: 27/2/20 - Διέρρευσαν νέα screenshots]Διέρρευσαν μερικά screenshots από το επερχόμενο Baldur’s Gate 3, τα οποία δείχνουν το σύστημα μάχης και το κοντινό πλάνο των διαλόγων.

Οι εικόνες προέρχονται από το Resetera και μπορείτε να τις δείτε παρακάτω.

baldurs gate 3 leaked screenshots

baldurs gate 3 leaked screenshots 2

baldurs gate 3 leaked screenshots 3

baldurs gate 3 leaked screenshots 4

[UPDATE 4: 14/3/20 - Η ιστορία θα αποτελεί συνέχεια των δύο πρώτων Baldur's Gate] Η εταιρεία ανάπτυξης Larian Studios ανακοίνωσε, ότι τα γεγονότα των Baldur's Gate 1 και 2 "μας οδηγούν στα γεγονότα του τρίτου μέρους όπου η ιστορία συνεχίζεται". Την δήλωση αυτή έκανε ο επικεφαλής της εταιρείας, Sven Vincke, σε μια σειρά ερωτήσεων από τους fans στο Reddit.

Παράλληλα, πρόσθεσε χαρακτηριστικά "Δεν θα το λέγαμε Baldur's Gate 3 αν δεν υπήρχε σύνδεση γεγονότων. Υπάρχουν μέχρι και χαρακτήρες των πρώτων δύο games που επιστρέφουν στο τρίτο. Δεν θα τους δείτε από την αρχή αλλά μετέπειτα στο παιχνίδι, όταν και θα αναγνωρίσετε ορισμένα γεγονότα ως συνέχεια των δύο πρώτων games."

Η ιστορία του Baldur's Gate 3's story λέγεται ότι λαμβάνει χώρα μετά τα γεγονότα του Descent into Avernus (table-top Adventure), το οποίο με την σειdρά του λαμβάνει χώρα 100 χρόνια μετά από τα γεγονότα του Baldur's Gate 2. Βέβαια, το Baldur's Gate 3 δεν αποτελεί άμεσο sequel.

[UPDATE 5: 14/5/20 - Η Larian Studios θα κυκλοφορήσει νέο τρέιλερ σήμερα] Η Larian Studios ανακοίνωσε ότι σήμερα 29 Μαΐου θα κυκλοφορήσει νέο τρέιλερ για το Baldur's Gate 3, το οποίο ανακοινώθηκε στην E3 2019 και παρά την ακύρωση της Ε3 2020, η εταιρεία ανάπτυξης σκοπεύει να ενημερώσει το κοινό.

Δεν έχει αναφερθεί το μέγεθος του τρέιλερ που θα παρακολουθήσουμε, όμως οι εικασίες για το περιεχόμενο, έχουν ήδη αρχίσει να κυκλοφορούν online..

[UPDATE 6: 30/5/20 - Η ολοκληρωμένη αποκάλυψη θα γίνει κατά τη διάρκεια του showcase της Guirella Collective] H Larian Studios κυκλοφόρησε χθες ένα σύντομο βίντεο στο Twitter και δήλωσε ότι η σωστή παρουσίαση θα ξεκινήσεις από τις 6 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του showcase της Guirella Collective.

 

Η Guirella Collective θα ξεκινήσει στις 6 Ιουνίου στις 20:00 με νέα και ανακοινώσεις από παραπάνω από 20 indie εταιρείες ανάπτυξης και εκδότες.

To Baldur's Gate 3 θα κυκλοφορήσει για PC και PS5, ενώ μελλοντικά αναμένεται και στις κονσόλες Xbox.

[UPDATE 7: 13/7/23 - Split-screen] Ο Swen Vincke, Creative Director της Larian Studios, δήλωσε ότι η λειτουργία split-screen είναι ένα απαραίτητο στοιχείο για το Baldur's Gate 3 και "το παιχνίδι δεν πρέπει να κυκλοφορήσει χωρίς αυτή". Ειδικότερα για τις κονσόλες Xbox, η έκδοση για Xbox Series S έχει ταλαιπωρήσει αρκετά τους developers λόγω των χαμηλών specs του. "Είναι δύσκολο αλλά είμαι σίγουρος για την ομάδα. Αν είναι εφικτό θα το καταφέρουν. Αλλά είναι ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι. Και με τα optimizations, όταν τελειώνουμε ένα ένα πράγμα μετά εμφανίζεται ένα άλλο. Πάνως θα τα καταφέρουμε γιατί εδώ καταφέραμε το Divinity: Original Sin 2 να τρέχει στο Nintendo Switch, κάτι που πήρε χρόνο".

[UPDATE 8: 07/09/23 -  Έρχεται και cross-play, χωρίς ακόμα συγκεκριμένη ημερομηνία] Η Larian Studios επιβεβαίωσε ότι θα η δυνατότητα cross-play θα έρθει στο Baldur’s Gate 3, χωρίς ακόμα να γνωρίζει το πότε.

Συγκεκριμένα ο director of publishing, Michael Douse δήλωσε: "Ήταν πάντα στα σχέδιά μας, αλλά ξέραμε ότι δεν θα υπάρχει στο λανσάρισμα. Βρίσκεται στα σκαριά και παρόλο που έχουμε μία ιδέα για το πότε θα είναι έτοιμο, δεν θέλουμε να δώσουμε ημερομηνία μέχρι να είμαστε σίγουροι."

Οι εκδόσεις του Baldur’s Gate 3 για PC και PS5 είναι πλέον διαθέσιμες, ενώ μέσα στο 2023 αναμένεται και η έκδοση για Xbox Series X/S. Όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα, στο Xbox Series S δεν θα υποστηρίζεται split-screen co-op (τουλάχιστον στην αρχή), λόγω αδυναμίας του hardware.

Δείτε το πως θα...φλερτάρετε με αρκούδες (!) και συζητήστε για το Baldur's Gate 3 στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Golion (Level 8) 06/06/2019 22:18
Εμπιστεύομαι τη Larian Studios ,πιστεύω οτι θα είναι καλό...Ενα από τα αγαπημένα μου παιχνίδια!!!!!
Notification