• Ειδήσεις
  • RPG
  • Το Cyberpunk 2077 καθυστέρησε γιατί δεν έτρεχε καλά σε PS4 και Xbox One

Το Cyberpunk 2077 καθυστέρησε γιατί δεν έτρεχε καλά σε PS4 και Xbox One

Hot
Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
2
Το Cyberpunk 2077 καθυστέρησε γιατί δεν έτρεχε καλά σε PS4 και Xbox One

Το Cyberpunk 2077 καθυστέρησε γιατί δεν έτρεχε καλά σε PS4 και Xbox One

Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 22/1/20] Το Cyberpunk 2077 της CD Projekt Red έχει δεχθεί αρκετές καθυστερήσεις. Αρχικά το περιμέναμε μέσα στο 2019, προς τα τέλη, ενώ αργότερα ανακοινώθηκε για τις 16 Απριλίου 2020. Πριν από μερικές μέρες όμως έλαβε νέα αναβολή για τις 17 Σεπτεμβρίου.

Ποιος είναι ο λόγος; Ο Πολωνός Insider Borys Niespielak ισχυρίζεται ότι γνωρίζει πως η CD Projekt Red καθυστέρησε για άλλη μια φορά το Cyberpunk 2077 επειδή το παιχνίδι δεν μπορεί να τρέξει ικανοποιητικά στις κονσόλες PS4 και Xbox One. Λογικά το optimization είναι κάπως...δύσκολο καθώς πλησιάζουμε προς την δύση της όγδοης γενιάς κονσολών.

Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στις αρχικές εκδόσεις των δύο αυτών κονσολών και όχι στις 4K εκδοχές τους. Μάλιστα ο Borys γνωρίζει εκ των έσω, ότι υπήρχε ενημέρωση προς τους developers ότι αν μέχρι τον Ιανουάριο δεν λυθεί ένα συγκεκριμένο πρόβλημα που υπήρχε (σ.σ. για το Xbox One εν προκειμένω) τότε το παιχνίδι θα έπαιρνε αναβολή.

Θυμίζουμε ότι το The Witcher 3: Wild Hunt είχε υποστεί downgrade σε PS4 και Xbox One όσο πλησίαζε η κυκλοφορία του. Πιθανόν η CD Projekt Red να θέλει αρκετή υπολογιστική ισχύ για τα games της, μιας και όλα είναι open world. Μένει να δούμε και την επίσημη δήλωση της Πολωνικής εταιρείας για το παραπάνω θέμα. Αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο, τότε δεν αποκλείεται να μην θέλει να προσβάλει τις κατασκευάστριες εταιρείες κονσολών, οπότε αποφεύγει να μπει σε λεπτομέρειες.

Δείτε την Cyberpunk 2077 Collector's Edition.

[UPDATE: 29/10/20 - Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν] Η αρχική φημολογία που ανέφερε ότι η καθυστέρηση στην κυκλοφορία του Cyberpunk 2077 οφειλόταν στις εκδόσεις των PS4 και Xbox One επιβεβαιώθηκε. Μετά την υπόσχεση της CD Projekt Red ότι δεν θα καθυστερήσει άλλο το Cyberpunk 2077, πριν δυο ημέρες ανακοίνωσε την μετάθεση του Action RPG για τις 10 Δεκεμβρίου. Βέβαια ενώ θα αποφύγει την πάντα γεμάτη από κυκλοφορίες περίοδο του Νοεμβρίου, πολλοί αναρωτήθηκαν τον ακριβή λόγο της καθυστέρησης αυτής.

Σε τηλεδιάσκεψη με τους επενδυτές μετά τα πιο πρόσφατα νέα, τα ανώτερα στελέχη της CDPR αποκάλυψαν τον λόγο για την νέα μετάθεση της κυκλοφορίας. Σύμφωνα με το Biznes, ο λόγος είναι η κατάσταση του παιχνιδιού σε PS4 και Xbox One, αφού οι εκδόσεις για PC, PS5 και Xbox Series X/S είναι στο σωστό δρόμο.

Η CDPR δήλωσε ότι αυτή η μετάθεση της κυκλοφορίας είναι διαφορετική από τις προηγούμενες αφού το παιχνίδι είναι έτοιμο για PC, οι εκδόσεις για τις next-gen δέχονται τις τελευταίες πινελιές και το πρόβλημα έγκειται στην διαδικασία ανάπτυξης για PS4 και Xbox One.

Επίσης τα στελέχη της εταιρείας θεωρούν ότι αυτή η εξέλιξη δεν θα επιδράσει αρνητικά στις προπαραγγελίες του Cyberpunk 2077, αφού συγκρίνοντάς τις με τις αντίστοιχες του The Witcher 3, είναι ολοένα και αυξανόμενες σε ικανοποιητικό βαθμό. Βέβαια η Πολωνική εταιρεία πιστεύει ότι σε βάθος χρόνου, η νέα μετάθεση του Action RPG μπορεί να έχει οικονομικό αντίκτυπο αφού αυξάνεται και η περίοδος marketing του παιχνιδιού.

Το Cyberpunk 2077 θα κυκλοφορήσει στις 10 Δεκεμβρίου για PC, PS5, Xbox Series X/S, PS4 και Xbox One.

Διαβάστε περισσότερα για το Cyberpunk 2077δείτε τα gameplay videos του και συζητήστε για αυτό στο αντίστοιχο forum topic.

Δείτε ακόμη την συνέντευξη του GameWorld για το Cyberpunk 2077.

 

 

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer (Level 25) 30/10/2020 08:28
Αν δεν τρέχει σωστά στις δύο βασικές κονσόλες αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα που πρέπει να επιλυθεί.
Notification