Mike Pondsmith: "Το Cyberpunk 2077 είναι πολιτικό εκ φύσεως"

Mike Pondsmith: "Το Cyberpunk 2077 είναι πολιτικό εκ φύσεως"

Mike Pondsmith: "Το Cyberpunk 2077 είναι πολιτικό εκ φύσεως"

Ο δημιουργός της σειράς δηλώνει ότι πρόκειται για μια προειδοποιητική ιστορία.

 

Το Cyberpunk είναι ένα βαθύτατα πολιτικό υποείδος επιστημονικής φαντασίας, έτσι δεν αποτελεί έκπληξη ότι και το Cyberpunk 2077 θα είναι επίσης.

Ο Mike Pondsmith, δημιουργός του βιβλίου πάνω στο οποίο έχει βασιστεί το επόμενο μεγάλο project της CD Projekt Red (ο οποίος δουλεύει και πάνω στο 2077), είπε σε μια συνέντευξή του ότι “όλα είναι πολιτικά” και ότι το σκηνικό είναι μια “προειδοποιητική” ιστορία για την τεχνολογία, εξουσία και την υποχρέωση. “Λέω στους ανθρώπους ότι το Cyberpunk 2077 είναι μια προειδοποίηση, όχι ότι αυτό θα είναι απλά ένα καλό παιχνίδι. Έχουμε τεχνολογίες που κάνουν πράγματα που δεν θεωρούσα ότι μπορούσαν να γίνουν πριν το 2020”, δήλωσε ο Pondsmith.

“Άρα αν έχουμε αυτό, τι θα γίνει στο μέλλον? Πως θα συνεχίσει να λειτουργεί ο κόσμος? Πως θα βεβαιωθούμε ότι οι άνθρωποι θα χρησιμοποιούν την τεχνολογία υπεύθυνα? Θέλουμε τις εταιρίες να υποδεικνύουν το πως θα ζούμε? Αυτή την στιγμή έχουμε εταιρίες που μας ακολουθούν παντού. Είναι σημαντικό να σκεφτούμε που θα φτάσουν αυτές οι δυνατότητες.”

“Το Cyberpunk είναι εκ φύσεως πολιτικό”, δήλωσε ο Pondsmith, όχι όμως όπως το ξέρουμε. “Όλα είναι πολιτικά. Αρχικά έχουμε το φαγητό, μετά έχουμε την πορνεία, και μετά έχουμε την πολιτική. Ίσως και να έχουμε την πολιτική πριν την πορνεία δεν είμαι σίγουρος. Ένα μεγάλο μέρος του Cyberpunk είναι ότι μιλάει για τις ανισότητες της εξουσίας και το πως η τεχνολογία μπορεί να το αντιμετωπίσει”.

Ο Pondsmith βλέπει το Cyberpunk σαν τη νέα Star Wars τριλογία. Αναφέρεται στην “χωρητικότητα” του κόσμου του παιχνιδιού για νέες, original ιδέες, όμως η περιγραφή του για την εξέλιξη του αποτυπώνει τα εγγενή πολιτικά του στοιχεία. “Ένα μεγάλο μέρος του 2077 είναι η διαρκής ένταση μεταξύ των ανθρώπων που θέλουν να κερδίσουν εξουσία από τις εταιρίες, και τους ανθρώπους που έχουν γευτεί την ελευθερία και δεν θα πάνε με τα νερά τους.”

Το Cyberpunk 2077 θα κυκλοφορήσει για PC, PS4 και Xbox One στις 16 Απριλίου 2020.

Διαβάστε περισσότερα για το Cyberpunk 2077 και συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic.

 

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification