Ειδήσεις FPS Η Infinity Ward κάνει ban ρατσιστικά usernames σε Call of Duty: Modern Warfare και Warzone

Η Infinity Ward κάνει ban ρατσιστικά usernames σε Call of Duty: Modern Warfare και Warzone

Thursday, 04 Jun 2020  | in FPS | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης  
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Το 1988 σε ηλικία 5 ετών ο πατέρας του έφερε σπίτι έναν Amstrad 6128. Το 1990 ακολούθησε η Amiga 500, ένα Atari 2600 και λίγα χρόνια μετά κατά σειρά η Amiga 1200, το NES και το πρώτο PC. Από εκείνη την χρονική περίοδο μέχρι σήμερα έχει στην κατοχή του πάνω από 35 κονσόλες προερχόμενες από σχεδόν όλες τις κατασκευάστριες εταιρείες και αρκετές εκ των οποίων ιδιαίτερα σπάνιες. Παίζει κυρίως Sports, RPG/MMORPG, Strategy, Fighting και Racing games, ενώ δεν λέει ποτέ όχι στα Platform (ειδικά αν είναι Super Mario) και σε σενάρια με συμπαθητικούς χαρακτήρες, στο στυλ των Nathan Drake, Lara Croft και John Shepard.
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/a0/b2/d2/call-of-duty-modern-warfare-racist-23-1591255970.jpg
 

Η Infinity Ward κάνει ban ρατσιστικά usernames σε Call of Duty: Modern Warfare και Warzone

Εντείνει τις προσπάθειές της με αφορμή τον θάνατο του George Floyd.

Η δολοφονία του George Floyd από αστυνομικό στην Αμερική, έδωσε αφορμή για ορισμένες εταιρείες να είναι διπλά προσεκτικές σε θέματα ρατσισμού στα games τους.

Η Infinity Ward ανακοίνωσε ότι θα εντείνει τις προσπάθειές της να κάνει ban και να αφαιρέσει ρατσιστικό περιεχόμενο από το multiplayer των Call of Duty: Modern Warfare και Warzone. Σύμφωνα με νέο tweet της Αμερικάνικης εταιρείας, έχουν ήδη γίνει ban χρήστες με usernames που περιέχουν λέξεις ρατσισμού ή μίσους, ενώ θα υπάρξουν επιπλέον μέτρα προστασίας, ώστε να απαγορεύεται η χρήση ρατσιστικών usernames στο μέλλον, μέσω αυτοματοποιημένου συστήματος ελέγχου.

Η εταιρεία ανάπτυξης του Call of Duty δήλωσε συγκεκριμένα: "Δεν υπάρχει χώρος για ρατσιστικό περιεχόμενο στο παιχνίδι μας. Η προσπάθειά μας αυτή ξεκίνησε με το λανσάρισμα του Call of Duty: Modern Warfare και πρέπει να κάνουμε καλύτερη δουλειά. Πραγματοποιούμε χιλιάδες bans κάθε μέρα για ρατσισμό και εκφράσεις μίσους στα usernames. Αλλά γνωρίζουμε ότι θα πρέπει να κάνουμε περισσότερα και αυτό κάνουμε".

Πέρα από τον ορισμό επιπλέον ατόμων για τον έλεγχο των νέων usernames για μηνύματα ρατσισμού, η Infinity Ward αναπτύσσει ευρύτερα το σύστημα αναφοράς μέσα στα games, ώστε οι χρήστες να μπορούν να αναφέρουν πιο εύκολα όσους αντιπάλους τους δουν να παραβιάσουν τους όρους χρήσης. Οι περιορισμοί θα αυξηθούν και αυτοί και θα φτάσουν ακόμα και permabans, ανάλογα με την συμπεριφορά κάθε χρήστη.

 

 

Διαβάστε περισσότερα για την αναβολή της season 4 του Call of Duty: Modern Warfare/Warzone.

Διαβάστε το review του Call of Duty: Warzone και συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic.

Ελάτε να παίξουμε Call of Duty: Warzone. Κάντε κλικ εδώ και ανταλλάξτε IDs μαζί μας.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification