Ειδήσεις FPS Παίξτε το Half-Life: Alyx χωρίς VR headset μέσω mod

Παίξτε το Half-Life: Alyx χωρίς VR headset μέσω mod

Monday, 13 Apr 2020  | in FPS | Γράφτηκε από τον Βασίλης Κτενίδης  
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/d0/79/0b/tyler20mcvicker-69-1585227001.jpg
 

Παίξτε το Half-Life: Alyx χωρίς VR headset μέσω mod

Κυκλοφόρησε ένα καλό mod για να το χρησιμοποιήσετε. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 26/3/20] Η Valve ήξερε εξ αρχής ότι οι modders θα πέσουν απευθείας με τα μούτρα στο game για να καταφέρουν να το κάνουν playable χωρίς VR, παρά τις δηλώσεις της εταιρείας ότι το παιχνίδι θα δουλεύει μόνο σε VR.

Ο Tyler McVicker είναι ανάμεσα στους πρώτους που προσπαθούν να δουν αν υπάρχει κάποια πτυχή του Half-Life: Alyx η οποία να μπορεί να εξερευνηθεί χωρίς την χρήση ενός VR headset και απ' ότι φαίνεται η Valve έχει παραχωρήσει μαζί και ένα debug mode μαζί με το Half-Life: Alyx που επιτρέπει μια ποικιλία από επιλογές. Έκτοτε το debug mode έχει αφαιρεθεί από το παιχνίδι ωστόσο ο McVicker πρόλαβε να αντιληφθεί την ύπαρξή του. Επίσης στην προσπάθειά του ανακάλυψε ότι με την χρήση της εντολής “vr_enable_fake_vr_test” τα χέρια της Alyx γίνονται ορατά, επιτρέποντας την αλληλεπίδραση με τα αντικείμενα.

Τα χέρια είναι σχεδιασμένα με τον ίδιο τρόπο που εμφανίζονται όταν χρησιμοποιείται headset και motion-tracked controllers φυσικά, όμως υπάρχουν και έξω από το VR. Σε αυτό το στάδιο δεν λειτουργούν τα Gravity Gloves.

Το debug mode επιτρέπει μια σειρά από επιλογές που παραλείπουν τα VR motions μετατρέποντάς τα σε διαδικασίες που γίνονται με κουμπιά. Οι πόρτες για παράδειγμα μπορούν να ανοιχτούν πατώντας το E ενώ κανονικά θα έπρεπε να πιάσετε το πόμολο της πόρτας και να το στριφογυρίσετε. Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρο το stream του McVicker παραπάνω.

[UPDATE: 28/3/20] Το Valve News Network αναλύει στο νέο του βίντεο πως θα ήταν το Half-Life: Alyx χωρίς υποστήριξη VR και τι θα πρέπει να κάνουν οι modders.

[UPDATE 2: 13/4/20 - Mod που σας επιτρέπει να παίξετε χωρίς headset] Μία ομάδα από modders βρήκε τρόπο να παίξει το Half-Life: Alyx χωρίς την ανάγκη VR Headset. Ένα mod στο GitHub που σας δίνει πλέον αυτή την δυνατότητα.

Ήταν σχετικά προφανές ότι το συγκεκριμένο mod αργά η γρήγορα θα έπαιρνε σάρκα και οστά μιας και πολύ γρήγορα το community ανακάλυψε τα console commands που προσέφεραν σε κάποιο βαθμό την συγκεκριμένη δυνατότητα, πλέον και επίσημα όμως υπάρχει mod για αυτή την δουλειά. Το mod χρησιμοποιεί στο έπακρο το προσεγμένο movement του παιχνιδιού και ταυτόχρονα αντιστοιχεί όλα τα κουμπιά που υπάρχουν στο controller του VR, σε κουμπιά πληκτρολογίου.

Μπορείτε να βρείτε και να κατεβάσετε το mod στη σελίδα του στο GitHub, αν και χρήστες που το δοκίμασαν προειδοποιούν ότι το installation θέλει προσοχή και χρειάζεται αρκετή ώρα για να ολοκληρωθεί.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τους λόγους που η Valve επικεντρώθηκε σε prequel για το Half-Life: Alyx και συζητήστε για αυτό στο αντίστοιχο forum topic.

 

Δείτε τα gameplay videos του Half-Life: Alyx.

Διαβάστε τις μέχρι τώρα πληροφορίες για το Half-Life: Alyx και συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification