Ειδήσεις FPS Το Wolfenstein: Youngblood θα έχει ναζιστικά σύμβολα και στη Γερμανία

Το Wolfenstein: Youngblood θα έχει ναζιστικά σύμβολα και στη Γερμανία

Thursday, 27 Jun 2019  | in FPS | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης  
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Το 1988 σε ηλικία 5 ετών ο πατέρας του έφερε σπίτι έναν Amstrad 6128. Το 1990 ακολούθησε η Amiga 500, ένα Atari 2600 και λίγα χρόνια μετά κατά σειρά η Amiga 1200, το NES και το πρώτο PC. Από εκείνη την χρονική περίοδο μέχρι σήμερα έχει στην κατοχή του πάνω από 35 κονσόλες προερχόμενες από σχεδόν όλες τις κατασκευάστριες εταιρείες και αρκετές εκ των οποίων ιδιαίτερα σπάνιες. Παίζει κυρίως Sports, RPG/MMORPG, Strategy, Fighting και Racing games, ενώ δεν λέει ποτέ όχι στα Platform (ειδικά αν είναι Super Mario) και σε σενάρια με συμπαθητικούς χαρακτήρες, στο στυλ των Nathan Drake, Lara Croft και John Shepard.
Hot
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/76/95/60/wolfenstein-youngblood-nazi-symbol-germany-32-1561653889.jpg
 

Το Wolfenstein: Youngblood θα έχει ναζιστικά σύμβολα και στη Γερμανία

Η Bethesda δεν θα λογοκρίνει τίποτα.

Το Wolfenstein: Youngblood, το επερχόμενο First-Person Shooter με τις κόρες του William J. Blazkowicz, δεν θα λογοκριθεί καθόλου στη Γερμανία και μάλιστα θα είναι το πρώτο Wolfenstein που θα παρουσιαστεί με ναζιστικά σύμβολα.

Η σβάστικα έχει απαγορευτεί ως σύμβολο στη Γερμανία από την λήξη του Β'  Παγκοσμίου Πολέμου και έπειτα. Τα προηγούμενα Wolfenstein είχαν διαφορετικό σύμβολο στους ώμους των στολών κάθε ναζί. Όλα αυτά αλλάζουν στο νέο Wolfenstein: Youngblood αφού το ναζιστικό σύμβολο θα προβάλλεται κανονικά.

Στη Γερμανία ωστόσο ψηφίστηκε νέος νόμος και συγκεκριμένα η "ρήτρα κοινωνικής επάρκειας", η οποία επιτρέπει πρακτορεία αξιολόγησης να δουν αν δύναται να προβληθεί το ναζιστικό σύμβολο σε μέσα ψυχαγωγίας, όπως είναι τα games. Αυτό ισχύει και για το αντίστοιχο...μουστάκι του Χίτλερ, που είχε επίσης λογοκριθεί από την τελευταία έκδοση του Wolfenstein.

Με την ανακοίνωση του νέου νόμου, Η Γερμανική Ομοσπονδία των Games δήλωσε ότι "Πολλά games που παρουσιάστηκαν από δημιουργικούς developers και έθιγαν ευαίσθητα ζητήματα, όπως την εποχή των Ναζί στη Γερμανία, το έκαναν με υπεύθυνο τρόπο κάτι που ενθαρρύνει την κριτική σκέψη για τα games αυτά. Η διαδραστική φύση των games τα κάνει να ξεχωρίζουν και προσελκύουν τις νέες γενιές όπως κανένα άλλο μέσο".

Το Wolfenstein: Youngblood θα κυκλοφορήσει στις 26 Ιουλίου για PC, PS4 και Xbox One.

Διαβάστε περισσότερα για το Wolfenstein: Youngblood και συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic.

 

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification