Ειδήσεις FPS Το Wolfenstein: Youngblood θα έχει ναζιστικά σύμβολα και στη Γερμανία

Το Wolfenstein: Youngblood θα έχει ναζιστικά σύμβολα και στη Γερμανία

Thursday, 27 Jun 2019  | in FPS | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης  
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/76/95/60/wolfenstein-youngblood-nazi-symbol-germany-32-1561653889.jpg
 

Το Wolfenstein: Youngblood θα έχει ναζιστικά σύμβολα και στη Γερμανία

Η Bethesda δεν θα λογοκρίνει τίποτα.

Το Wolfenstein: Youngblood, το επερχόμενο First-Person Shooter με τις κόρες του William J. Blazkowicz, δεν θα λογοκριθεί καθόλου στη Γερμανία και μάλιστα θα είναι το πρώτο Wolfenstein που θα παρουσιαστεί με ναζιστικά σύμβολα.

Η σβάστικα έχει απαγορευτεί ως σύμβολο στη Γερμανία από την λήξη του Β'  Παγκοσμίου Πολέμου και έπειτα. Τα προηγούμενα Wolfenstein είχαν διαφορετικό σύμβολο στους ώμους των στολών κάθε ναζί. Όλα αυτά αλλάζουν στο νέο Wolfenstein: Youngblood αφού το ναζιστικό σύμβολο θα προβάλλεται κανονικά.

Στη Γερμανία ωστόσο ψηφίστηκε νέος νόμος και συγκεκριμένα η "ρήτρα κοινωνικής επάρκειας", η οποία επιτρέπει πρακτορεία αξιολόγησης να δουν αν δύναται να προβληθεί το ναζιστικό σύμβολο σε μέσα ψυχαγωγίας, όπως είναι τα games. Αυτό ισχύει και για το αντίστοιχο...μουστάκι του Χίτλερ, που είχε επίσης λογοκριθεί από την τελευταία έκδοση του Wolfenstein.

Με την ανακοίνωση του νέου νόμου, Η Γερμανική Ομοσπονδία των Games δήλωσε ότι "Πολλά games που παρουσιάστηκαν από δημιουργικούς developers και έθιγαν ευαίσθητα ζητήματα, όπως την εποχή των Ναζί στη Γερμανία, το έκαναν με υπεύθυνο τρόπο κάτι που ενθαρρύνει την κριτική σκέψη για τα games αυτά. Η διαδραστική φύση των games τα κάνει να ξεχωρίζουν και προσελκύουν τις νέες γενιές όπως κανένα άλλο μέσο".

Το Wolfenstein: Youngblood θα κυκλοφορήσει στις 26 Ιουλίου για PC, PS4 και Xbox One.

Διαβάστε περισσότερα για το Wolfenstein: Youngblood και συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic.

 

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification