Apex Legends: Ban σε 770.000 cheaters

Hot
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Apex Legends: Ban σε 770.000 cheaters

Apex Legends: Ban σε 770.000 cheaters

Το νέο κύμα από bans έφτασε σε αδιανόητο αριθμό.

[Αρχική δημοσίευση: 17/2/19 - 10.000 bans μέσα στις πρώτες 10 μέρες] Η Respawn Entertainment έκανε ban πάνω από 16.000 cheaters στο Apex Legends τις πρώτες 10 ημέρες.

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε στις 5 Φεβρουαρίου και η ανακοίνωση για τα bans έγινε μέσω Reddit. Οι developers ζήτησαν από όλους τους παίκτες να κάνουν report τυχόν αντιπάλους που θεωρούν ύποπτους για cheating.

Τα reports δεν μπορούν ακόμη να γίνουν in-game και θα πρέπει σε πρώτη φάση να σημειώνετε το ID του αντιπάλου σας, αλλά τα in-game reports θα προστεθούν κάποια στιγμή στο μέλλον. Προς το παρόν ένα νέο patch έχει ως στόχο να βελτιώσει την απόδοση ελαχιστοποιώντας το lag. Θα κυκλοφορήσει την ερχόμενη εβδομάδα. Την Τρίτη, η Respawn Entertainment θα ενημερώσει για τις νέες αλλαγές που θα έρθουν με το συγκεκριμένο patch.

[UPDATE: 9/3/19 - 350.000 bans μέσα σε ένα μήνα] Η Respawn Entertainment ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε 355.000 bans σε cheaters του APEX Legends, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Easy-Anti-Cheat.

Το νούμερο είναι εξωπραγματικό αν αναλογιστούμε ότι μέσα στις πρώτες 10 ημέρες έγιναν μόλις 10.000 bans. Οι παραπάνω απαγορεύσεις χρηστών πραγματοποιώθηκαν στους κατόχους της έκδοσης για PC. Η Respawn δήλωσε ότι "Η υπηρεσία δουλεύει αλλά η μάχη ενάντια στους cheaters είναι ένας συνεχόμενος πόλεμος στον οποίο θα πρέπει να συνεχίσουμε να προσαρμοζόμαστε και θα πρέπει να βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση κατά την μάχη μας. Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας το cheating και νοιαζόμαστε βαθύτατα για την εμπειρία όλων των παικτών στο Apex Legends".

Η Respawn έχει ιδρύσει μια ομάδα ειδικευόμενη στο anti-cheat, ενώ θα προσθέσει και την δυνατότητα για report. Οι αναφορές σας θα στέλνονται απευθείας στο σύστημα Easy-Anti-Cheat. Επίσης, ορισμένοι spammers μπαίνουν στο character selection, δεν διαλέγουν χαρακτήρα και βγαίνουν, με αποτέλεσμα οι άλλοι παίκτες να παίζουν με squads κάτω των τριών παικτών. Η Respawn σκοπεύει να λύσει και το συγκεκριμένο θέμα, προφανώς με την δυνατότητα του να συνδεεται κάποιος με χαρακτήρα σε παιχνίδι που βρίσκεται σε εξέλιξη στα πρώτα του δευτερόλεπτα.

Στο επόμενο patch του Apex Legends, θα υπάρξει βελτίωση της απόδοσης στους επεξεργαστές AMD.

[UPDATE 2: 19/3/19 - Ηardware ban στους cheaters] Σύμφωνα με την Daily Esports, στα διάφορα forums ανταλλαγής εμπειριών από cheaters παρατηρήθηκε ότι ο πέλεκυς που πέφτει από την Respawn στους παραβάτες είναι πλέον πολύ βαρύς.

Από εδώ και πέρα εάν η εταιρία καταλήξει στο συμπέρασμα ότι κάποιος χρήστης διαπράττει απάτη, τότε δεν γίνεται απλά αναστολή του λογαριασμού του αλλά και του μέσου το οποίο χρησιμοποιείται για την να διαπράξει. Πλέον ο υπολογιστής ενός cheater θα μπαίνει στο αρχείο και σε περίπτωση που δημιουργηθεί νέος λογαριασμός από το ίδιο λογισμικό τότε η λειτουργία του θα αναστέλλεται εντός 30 λεπτών.

 
Ένας χρήστης του Apex Legends κατάφερε να απαθανατίσει ένα στιγμιότυπο της οθόνης ενός cheater του οποίου απαγορεύτικε η είσοδος στο παιχνίδι και την μοιράστηκε στην πλατφόρμα του Reddit.
Το Daily Esports αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι τα προγράμματα που χρησιμοποιούν όσοι δέχονται τα bans, φτάνουν μέχρι και την τιμή των 150 δολαρίων, ανάλογα με την ιστοσελίδα διάθεσής τους, η οποία τις περισσότερες φορές ισχυρίζεται ότι είναι μη ανιχνεύσιμα. Παρ' όλα αυτά, αρκετά αρνητικά σχόλια αγοραστών αναφέρουν ότι τελικά εγίναν banned από το παιχνίδι για cheating. ακόμη και με τη χρήση αυτών των δήθεν "μη ανιχνεύσιμων" προγραμμάτων.

[UPDATE 3: 7/4/19 - Νέο κύμα από bans] Η Respawn Entertainment ξεκίνησε νέα bans στο Apex Legends σε hackers που κάνουν cheat.

Πλέον οι hackers διαμαρτύρονται...στο Reddit, καθώς οι developers καταφέρνουν να βρουν την IP τους και να κάνουν ban όλα τα accounts που έχουν στην κατοχή τους! Κάποιοι εν τω μεταξύ διαμαρτύρονται ότι πλήρωσαν για hacks και δεν κατάφεραν τίποτα. Λογικά η Respawn banάρει Mac Address και ολόκληρα PC αφού κάποιοι άλλοι δοκίμασαν να αλλάξουν την IP κάνοντας reset το router, αλλά έγιναν ban ύστερα από μερικές ώρες.  Όπως αντιλαμβάνεστε, τα bans έχουν ξεπεράσε κατά πολύ τα 355.000 που ανακοινώθηκαν. 

[UPDATE 4: 4/5/19 - Bans σε 770.000 cheaters] Η Respawn έχει σπάσει κάθε ρεκόρ σε bans, μιας και στο Apex Legends ο αριθμος των bans ανερχεται πλέον σε 770.000.

Μέσα σε τρεις μήνες οι αποκλεισμοί είναι περισσότεροι από όσους έχουν μόνιμα δεκάδες άλλα online games μαζί. Αυτό έγινε διότι το νέο εργαλείο των reports της Respawn έχει μεγάλη επίδραση στο να βρίσκει cheats που μέχρι πρότινος ήταν μη ανιχνεύσιμα και τώρα βρίσκονται αυτόματα μέσω του μηχανισμού Easy Anti-Cheat.

Σε άλλα αντίστοιχα νούμερα, για να πάρετε μια εικόνα, η Valve είχε ρίξει 200.000 bans στο Counter-Strike: Global Offensive μέχρι τον Δεκέμβριο του 2018. Τότε, όταν το παιχνίδι έγινε free-to-play, έριξε άλλα 600.000 bans. Όλα αυτά τα γεγονότα σε συνδυασμό με τα bans του Fortnite, δείχνουν ότι στα free-to-play games οι cheaters οργιάζουν, μιας και υπάρχει μηδενικό κόστος για κάθε νέο account.

Από τα 770.000 bans, τα 300.000 αφορούσαν δημιουργίες νέων accounts. Σχεδόν οι μισοί παίκτες που έγιναν ban δοκίμασαν να φτιάξουν νέο λογαριασμό αλλά η Mac Address του PC τους είχε ήδη μπλοκαριστεί. Πάντως, το σύστημα Easy Anti-Cheat χρησιμοποιείται και στα For Honor, Rust, The Division 2 και αρκετά ακόμη games.
 
Διαβάστε το review του Apex Legends και συζητήστε περισσότερα για αυτό στο παρακάτω forum topic.

Παίξτε μαζί μας Apex Legends. Δηλώστε το ID σας κάνοντας κλικ εδώ.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 akiszax (Level 21) 17/02/2019 21:11
cheat μεσα σε 10 μερες, έλεος εστω λιγο χρονο να δωσουν, αλλα ειναι καταλήγει και σε όφελος προς την εταιρια να δει (από που μπάζει το game)