Ειδήσεις FPS Quake 4: Στην τελική ευθεία

Quake 4: Στην τελική ευθεία

Monday, 10 Oct 2005  | in FPS | Γράφτηκε από τον Γιάννης Δημητρίου   | (3 σχόλια)
 

Quake 4: Στην τελική ευθεία

Μόνο 8 ημέρες μας χωρίζουν μέχρι την κυκλοφορία του Quake 4.

Πρόκειται για το παιχνίδι θρύλο, τον βασιλιά των fps που έφτασε αισίως στην τέταρτη συνέχειά του. Δεν υπάρχει pc gamer που να μήν έχει παίξει κάποια έκδοση του quake, ειδικά το quake 2 που στην Ελλάδα είχε φοβερή online community. Για να δούμε όμως τί έχει να μας προσφέρει το Quake 4.

Χρονικά το παιχνίδι τοποθετείται λίγες ώρες μετά τα γεγονότα του Quake 2. Λόγω ανταγωνισμού έχει προσεχτεί ιδιαίτερα το singleplayer κομμάτι ενώ φυσικά το multiplayer είναι το ζουμί του τίτλου. Το παιχνίδι ξεφεύγει απο στύλ των προηγούμενων και προσεγγίζει ένα πιό στρατιωτικό. Αυτό σημαίνει οτι βρίσκεστε σε εμπόλεμη ζώνη όπου υπάρχουν πολλοί allies ή μπορεί να βρεθείτε στη μέση των πυρών και να χρειαστείτε την βοήθεια ενός medic ή τη συνοδεία άλλων για να διασχίσετε επικίνδυνες περιοχές. Ακόμα θα πολεμήσετε κύμματα διαφόρων εχθρών ή θα συναντήσετε ομάδες πεζοναυτών για να πολεμήσετε. 

Η μηχανή γραφικών βασίζεται στο Doom 3 οπότε ξέρουμε τι να περιμένουμε κάτι που στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι καθόλου άσχημο. Οι φήμες που ήθελαν να υπάρχουν οχήματα στο Q4 επιβαιβεώθηκαν. Ένα αιωρούμενο τάνκ και ένα battle mech για αρχή δείχνουν τέλεια! Τα όπλα είναι τα ίδια που υπήρχαν στο Quake 2, πράγμα λογικό αφού η ιστορία εξελίσσεται λίγο αργότερα. Να περάσουμε όμως και στο multiplayer. Υπάρχουν τα κλασσικά deathmatch, team deathmatch, CTF και FFA. Τό μόνο που μένει τώρα είναι να κάνουμε λίγες μέρες υπομονή να τα δοκιμάσουμε και στη πράξη όλα αυτά. Προς το παρόν απολαύστε τις φωτογραφίες και ρίξτε και μιά ματιά και στα trailer του παιχνιδιού. 

Θετικά
- Πάρα πολύ καλό single player.
- Απο τα καλύτερα γραφικά που κυκλοφορούν στον χώρο των FPS.
- Οι αναβαθμίσεις των όπλων σε κάνουν να ξανασκεφτείς τον τρόπο που χρησιμοποιούσες το οπλοστάσιο σου παλιότερα.

Αρνητικά
- Το multiplayer ακολουθεί τα χνάρια του Quake III (δεν σημαίνει οτι είναι και κακό).
- Πολύ υψηλά requirements και αντλεί παραπάνω από το συνηθισμένο απ' τους υπολογιστικούς πόρους.
- Ο χειρισμός των οχημάτων είναι υπερβολικά απλός.

Πληροφορίες
Δυσκολία : Μέτρια
Εκμάθηση : Απο 0 εως 15 λεπτά
Connection : Online, LAN
Τρόποι παιχνιδιού : Cooperative, Competitive, Team Oriented
Παίκτες : 1-16

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification