Οι Ινδοί gamers σαμποτάρουν τους scalpers του PS5

Hot
Οι Ινδοί gamers σαμποτάρουν τους scalpers του PS5

Οι Ινδοί gamers σαμποτάρουν τους scalpers του PS5

Όλες οι αγγελίες με τιμή μεγαλύτερη της επίσημης κατεβαίνουν σχεδόν αμέσως από το internet.

Στις αρχές του Φεβρουαρίου, το PS5 κυκλοφόρησε στην Ινδία και από ότι φαίνεται οι κερδοσκόποι έσπευσαν να ξετινάξουν τα αποθέματα ώστε να δημιουργήσουν τις καταλληλότερες συνθήκες κέρδους, δηλαδή την έλλειψη στην αγορά. Ενδιαφέρον έχει ότι οι Ινδοί καταναλωτές που θέλουν να αγοράσουν την κονσόλα στην κανονική τιμή πώλησής της, μάχονται ενάντια των scalpers περιμένοντας την έλευση νέου αποθέματος και προσπαθώντας να κατεβάσουν τις αγγελίες των scalpers από το internet.

Η εν λόγω τακτική φαἰνεται να έχει κάποιο αποτέλεσμα καθώς όσες αγγελίες ανεβαίνουν με αυξημένες τιμές συγκριτικά με την επίσημη τιμή πώλησης της Sony, εντοπίζονται από ένα γκρουπ αφοσιωμένων υποψήφιων αγοραστών και αναφέρονται με αποτέλεσμα να κατεβαίνουν από το internet σχεδόν αμέσως. Οι scalpers πλέον δεν μπορούν να θέσουν πολύ υψηλές τιμές πώλησης και έτσι αναγκάζονται να χαμηλώσουν τις τιμές τους. Αυτό που συμβαίνει πλέον είναι ότι οι scalpers ζητάν από τους υποψήφιους αγοραστές να επικοινωνήσουν μαζί τους ώστε να τους ανακοινώσουν την πραγματική τιμή πώλησης.

Η προσπάθεια συντονίζεται μέσα σε πολλαπλές σελίδες των Reddit και Facebook και σε chats του WhatsApp. Ένας εκ των χρηστών αναφέρει: "Προσπαθούμε να αναφέρουμε κάθε αγγελία που έχει υψηλότερη τιμή από την επίσημη τιμή της κονσόλας ώστε να μην μπορούν να πουλήσουν σε υψηλότερες τιμές. Έτσι μπορεί να σταματήσουμε την κατάσταση πριν συμβεί ότι συνέβη και στις ΗΠΑ. Κάθε μέρα οι περισσότερες αγγελίες κατεβαίνουν πραγματικά πολύ γρήγορα. Η δράση φαίνεται ότι θα συνεχιστεί έως ότου η Sony καταφέρει να προμηθεύσει περισσότερες κονσόλες στους Ινδούς καταναλωτές".

Διαβάστε την πρόταση του John Carmack για την αντιμετώπιση των scalpers και συζητήστε για το PS5 στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Nemesis11 (Level 9) 23/02/2021 17:20
Και καλά τους κάνουν......... .............
Notification