The Queen’s Gambit: Πως θα έμοιαζε αν ήταν Chess game την δεκαετία του '80

The Queen’s Gambit: Πως θα έμοιαζε αν ήταν Chess game την δεκαετία του '80

The Queen’s Gambit: Πως θα έμοιαζε αν ήταν Chess game την δεκαετία του '80

Μία όμορφη fan made δημιουργία.

Αν πρόσφατα περιπλανηθήκατε στο Netflix - αν και ας το παραδεχτούμε, το 2020 είναι η χρονιά του Netflix - τότε ίσως έχετε παρατηρήσει μια ενδιαφέρουσα νέα σειρά με τίτλο "The Queen's Gambit". 

Πολλοί μπορεί να έχασαν το ενδιαφέρον τους σχετικά με το θέμα της εκπομπής, το οποίο είναι το σκάκι. Όμως αυτή η σειρά εξιστορεί τη ζωή μιας ορφανής σκακίστριας, δηλαδή για το πως θα γίνει η καλύτερη παίκτρια σκακιού στον κόσμο. Συνάμα πλοηγείται σε θέματα συναισθηματικής προσκόλλησης και τοξικομανίας που προέρχεται από την παιδική της ηλικία.

Η δημοτικότητα του The Queen’s Gambit έχει δει ακόμη και ένα τεράστιο δημόσιο ενδιαφέρον για το σκάκι και από την εμφάνιση των ακόλουθων έργων τέχνης. Επίσης ταλαντούχοι εικονογράφοι έχουν καλλιτεχνικές αναζητήσεις στον κόσμο της Beth Harmon. Ο Pinot W. Ichwandardi, Animator στο VaynerMedia και Vineographer στο Twitter, πήρε την αγάπη του για το The Queen's Gambit του Netflix και ανακατέστησε κάποια έργα τέχνης από αυτό στο στυλ ενός παιχνιδιού σκακιού MS-DOS στη δεκαετία του '80. Εάν δεν είστε αρκετά μεγάλος για να θυμάστε το MS-DOS, το οποίο είναι ακρώνυμο για το Microsoft Disk Operating System, το operating system ήταν ένας προσωπικός υπολογιστής κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980 που πέρασε οκτώ εκδόσεις έως ότου το development σταμάτησε το 2000. 
 
Ο Ichwandardi έχει προχωρήσει ακόμη ένα βήμα παραπέρα και ολοκλήρωσε το έργο του Queen's Gambit όχι μόνο σε έγχρωμο και μονόχρωμο mode στην παλιά του οθόνη IBM 5153 CGA, αλλά έχει αναδημιουργήσει μερικούς από τους χαρακτήρες του The Queen’s Gambit με το δικό του προφίλ. Όπως μπορούμε να δούμε στις παρακάτω εικόνες, ο Ichwandardi πρόσθεσε ως αντιπάλους τους Mr. Shaibel, D.L. Townes, Benny Watts και Vasily Borgov. Για μια επιπλέον απόλαυση, μπορούμε να ρίξουμε μια ματιά στον τρόπο με τον οποίο ο Ichwandardi δημιούργησε τη Beth Harmon σε CGA mode χρησιμοποιώντας το IBM PC Storyboard 2.0 software και επίσης τη διαδικασία του πώς σχεδίασε τους χαρακτήρες που χρησιμοποιήθηκαν ως αντίπαλοι. Μπορείτε επίσης να κάνετε follow τον Pinot W. Ichwandardi στο Twitter και στο Instagram για να δείτε τι θα κάνει στη συνέχεια.
 
Διαβάστε περισσότερα για το 5D Chess και συζητήστε περισσότερα στο σχετικό forum topic

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer (Level 25) 26/11/2020 15:26
Εκπληκτική σειρά με φοβερές ηθοποιίες .Μπράβο τους για το εγχείρημα με τη δημιουργία σε ms-dos με τα παλιά κλασικά γραφικά.
Notification