O Youtuber PippenFTS έφτιαξε ολόκληρη τη Γη στο Minecraft

Hot
Βάσια Κούκια
O Youtuber PippenFTS έφτιαξε ολόκληρη τη Γη στο Minecraft

O Youtuber PippenFTS έφτιαξε ολόκληρη τη Γη στο Minecraft

Ζητάει βοήθεια για να προσθέσει κτίρια.

Ο Youtuber PippenFTS υποστηρίζει ότι έχει φτιάξει ένα αντίγραφο της Γης σε κλίμακα 1:1 στο Minecraft.

Το σχέδιό του πραγματοποιήθηκε χάρις στη χρήση των δύο mods, Terra 1-προς-1 και Cubic Chunks. Όπως εξηγεί και ο Youtuber, το Minecraft έχει κανονικά όριο στο ύψος που φτάνει μέχρι τα 255m., το οποίο θα καθιστούσε μία Γη σε κανονική κλίμακα αδύνατο. Χρησιμοποιώντας το Cubic Chunks "αλλάζεις το σχήμα από τα κομμάτια του Minecraft σε κύβους των 16x16x16, το οποίο σου δίνει απεριόριστο βάθος στο χτίσιμο και στις δύο κατακόρυφες κατευθύνσεις".

"Με το mod Cubic Chunks να σπάει τους κατακόρυφους περιορισμούς στο Minecraft, μπορούμε να δούμε τη Γη στο Minecraft ακριβώς όπως είναι, χωρίς περικοπές οποιουδήποτε είδους." Το επόμενο στάδιο είναι η εφαρμογή του mod Terra 1-1, το οποίο παίρνει πληροφορίες από αρχεία γεωγραφικών δεδομένων (όπως είναι το Google Maps) και τα μετατρέπει σε τούβλα του Minecraft. Το βίντεο δείχνει διάφορα μεγάλα ορόσημα που έχουν ενταχθεί στον κόσμο του Minecraft, όπως είναι το όρος Everest, το Grand Canyon και το Half Dome από το Yosemite National Park στις Ηνωμένες Πολιτείες.

 

 

Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι αυτό είναι μόνο το πρώτο βήμα για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου πιστού αντίγραφου του κόσμου των ανθρώπων. Τα κτίσματα που χτιστήκαν από τους ανθρώπους δεν αναγνωρίζονται από το mod με αποτέλεσμα να μεταφράζονται και αυτά ως μέρος του τοπίου. Οι πυραμίδες της Αιγύπτου, για παράδειγμα, έγιναν απλά μία μεγάλη στοίβα από λάσπη. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τις κορυφές κάποιων βουνών, οι οποίες θα έπρεπε να είναι χιονισμένες αλλά δεν είναι, ενώ τα παγόβουνα που θα έπρεπε να έχουν πάγο μεταφράζονται από το σύστημα απλά ως χιονισμένο έδαφος. Τέλος στο Νότιο Πόλο, ο κόσμος τελειώνει μετά από μία αχανής χιονισμένη έκταση, αφού το μοντέλο της Γης στο Minecraft δεν καμπυλώνει ακριβώς.

Για να λύσει αυτά τα προβλήματα ο PippenFTS έχει ξεκινήσει ένα συλλογικό project που ονομάζεται "Build The Earth" προκειμένου να συγκεντρώσει και άλλους παίκτες Minecraft για να διακοσμήσουν τη Γη με ανθρώπινα οικοδομήματα και να δημιουργήσουν μία άκρη για τα όρια του πλανήτη, εκπληρώνοντας των αρχαίο μύθο που υποστήριζε πως ήταν δυνατόν να πλεύσεις προς την άκρη του κόσμου. Ο Youtuber ευελπιστεί οι παίκτες να κατεβάσουν τα mods, να φτιάξουν συγκεκριμένες περιοχές σε κλίμακα 1 προς 1 και μετά να τις ενώσουν όλες μαζί χρησιμοποιώντας map editors. Είναι ένα τεράστιο έργο, αλλά ο PippenFTS έχει ανοίξει έναν server στο Discord για να συντονίζει την προσπάθεια, ενώ ταυτόχρονα συνεισφέρει χτίζοντας το Seattle. "Οι περιορισμοί όσον αφορά το hardware είναι το μεγαλύτερο εμπόδιό μας, και κυρίως μου, για την επίτευξη του ονείρου του να βλέπεις μέσα στο πεδίο του Minecraft χιλιάδες μίλια προς όλες τις κατευθύνσεις από την κορυφή του όρους Rainier, αλλά κάποια μέρα αυτό το εμπόδιο θα προσπεραστεί", προσθέτει ο PippenFTS.

continents eart minecraft

Η πρωτοβουλία αυτή, αν και πρόκειται να είναι ένα τεράστιο οικοδομικό έργο, έχει ήδη τραβήξει ένα αρκετά σημαντικό ποσοστό προσοχής και έχει εγκαθιδρύσει το δικό της subreddit και patreon για να καλύψει τα έξοδα του server. Ο κόσμος βοηθάει παρέχοντας μοντέλα από πανεπιστήμια, ουρανοξύστες του Manhattan, ακόμα και τους δικούς τους δρόμους. Αν θέλετε και εσείς να βοηθήσετε, δείτε πρώτα το βίντεο του PippenFTS και στη συνέχεια μπείτε στον server του Discord, όπου θα σας δωθούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα mods που πρέπει να κατεβάσετε για να τρέξετε το Planet Earth και για να μπείτε στην κατηγορία των Builders. Θα είναι μία ευχάριστη εμπειρία να την παρακολουθείτε, ακόμα και αν το project δεν ολοκληρωθεί ποτέ.

Για να μετεφερθείτε στον server του Discord "BUILD THE EARTH" κάντε κλικ εδώ.

Διαβάστε περισσότερα για το Minecraft και συζητήστε για αυτό στο αντίστοιχο forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification