Washington Post: "Ένας από τους λόγους που δεν κάνουμε sex είναι τα games"

Hot
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
2
Washington Post: "Ένας από τους λόγους που δεν κάνουμε sex είναι τα games"

Washington Post: "Ένας από τους λόγους που δεν κάνουμε sex είναι τα games"

Η ανεργία, τα social media και οι ταινίες είναι δύο ακόμη.

Σύμφωνα με έρευνα της Washington Post, το ποσοστό των Αμερικανών που δεν έκαναν σεξ το 2018 έφτασε σε αριθμό ρεκόρ και συγκεκριμένα στο 28% για τους άνδρες και στο 18% για τις γυναίκες. Ωστόσο, στους παράγοντες αποχής από το σεξ έπαιξαν ρόλο μεταξύ άλλων τα games και τα social media.

Ο μέσος όρος ανέρχεται στο 23%, ξεπερνώντας ακόμα και το 19% του 1989. Στις ηλικίες άνω των 60 ετών, ο μέσος όρος ανθρώπων χωρίς σεξ έφτασαε από το 18% στο 26%, ανεβάζοντας το συνολικό ποσοστό. Σε αυτό δεν βοηθάνε φυσικά τα διαζύγια.

Σύμφωνα με την Jean Twenge, καθηγήτρια ψυχολογίας του πανεπιστημίου του San Diego και συντάκτρια του iGen: "Σήμερα πολύς κόσμος περνά την δεκαετία μεταξύ 20 και 30 ετών χωρίς σύντροφο, άρα δεν έχει και πιθανότητα να κάνει σεξ. Οι Αμερικανοί ηλικίας 30-40 και 40-50 έχουν περισσότερες πιθανότητες να παντρευτούν απότι όσοι διανύουν την δεκαετία των 20s, άρα έχουν περισσότερες πιθανότητες να κάνουν σεξ απ' ότι οι νεότεροι συμπολίτες τους.

Οι νέοι ηλικίας κάτω των 30 ετών δεν κάνουν σεξ σε ποσοστό 28%, αριθμός που έχει σχεδον τριπλασιαστεί και αυτό σύμφωνα με την Twenge είναι επειδή: "Η ένταξή τους στο εργατικό δυναμικό συνδέεται και με τις μόνιμες σχέσεις. Το 54% των ανέργων δεν έχουν σταθερό σύντροφο" (σ.σ. προφανώς γιατί δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδα) και το ποσοστό έχει μεγάλη διαφορά από το 32% των εργαζομένων που βρίσκονται στην ίδια μοίρα. Παράλληλα, εμπόδιο στο σεξ στέκεται και η διαμονή με τους γονείς στο ίδιο σπίτι.

Η επιρροή της τεχνολογίας
Η έρευνα ωστόσο θέτει έναν ακόμη παράγοντα αποχής από το σεξ, αυτόν της τεχνολογίας. Η Jean Twenge καταλήγει: "Ένας παράγοντας που μπορεί να επηρεάζει τις σεξουαλικές συνήθειες των Αμερικανών είναι η τεχνολογία. Υπάρχουν πολύ περισσότερα πράγματα να κάνει κάποιος στις 10 το βράδυ τώρα απ' ότι πριν από 20 χρόνια. Όπως για παράδειγμα το να παίξει video games, να δει ταινίες ή άλλα βίντεο, να μπει στα social media και διάφορα άλλα".

Τέλος, η έρευνα καταλήγει στο ότι όσοι κάνουν σεξ μία ή περισσότερες φορές την εβδομάδα (σ.σ. άρα έχουν και σταθερή σχέση) είναι πλέον μόλις στο 39% σε σύγκριση με το 51% του 1996.

Διαβαστε ακόμη την έρευνα που δείχνει ότι οι γονείς επιτρέπουν στα παιδιά τους να παίζουν games 18+.

Δείτε πόσες ώρες παίζουμε games και την προτίμησή μας στo δίλημμα retail vs online. Συζητήστε για gaming έρευνες στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Mouse (Level 13) 04/04/2019 21:28
Ένα δίκιο το έχει η έρευνα. Πολλές φορές καθόμαστε μέσα για να παίξουμε games ή να χαζέψουμε στο Facebook και δεν βγαίνουμε έξω να γνωρίσουμε κόσμο. Δυστυχώς με την τεχνολογία δεν μπορείς καν να φασωθείς.
#2 the_prophet1987 (Level 22) 05/04/2019 21:36
Επιτέλους βρήκαμε τι φταίει.Το gaming φταίει που δε γαμάμε παιδιά.Τόσο απλό ήταν...Κι εγώ τόσα χρόνια νόμιζα οτι φταίει η σάπια κοινωνία με τους σάπιους όρους και τους σάπιους κανόνες της.Ευτυχώς η έρευνα μου άνοιξε τα μάτια! :-?
Notification