Η Sony δέχθηκε μήνυση επειδή κλειδώνει τις ψηφιακές αγορές στο PlayStation Store

Hot
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
Η Sony δέχθηκε μήνυση επειδή κλειδώνει τις ψηφιακές αγορές στο PlayStation Store

Η Sony δέχθηκε μήνυση επειδή κλειδώνει τις ψηφιακές αγορές στο PlayStation Store

Για μονοπωλιακή τακτική.

Η Sony δέχθηκε μήνυση, με την κατηγορία ότι έχει μονοπωλιακό έλεγχο των πωλήσεων  των ψηφιακών games στις κονσόλες PlayStation.

Η μήνυση, την οποία ανέφερε το Bloomberg, κατηγορεί την Sony ότι περιορίζει τις ψηφιακές αγορές μόνο στο PlayStation Store. Η νομική αυτή κίνηση βασίζεται στο γεγονός ότι η Sony αποφάσισε από το 2019 να σταματήσει να επιτρέπει σε τρίτους retailers, όπως τα Amazon, Best Buy και Walmart, να πουλάνε κωδικούς PSN, αφήνοντας έτσι τους χρήστες να βασίζονται μόνο στο ψηφιακό κατάστημα της κονσόλας, το οποίο ανήκει εξ ολοκλήρου στη Sony.

Η νομική αυτή ενέργεια, σύμφωνα με τους μηνυτές, επιτρέπει στην εταιρεία να ελέγχει τις τιμές των games, σε αντίθεση με τα retail games που πωλούνται στα καταστήματα. Η μήνυση αναφέρει ότι "Οι χρήστες του PSN φτάνουν σε σημείο να πληρώνουν μέχρι και 175% περισσότερα χρήματα σε ψηφιακά games, αντί για retail".

Μένει να δούμε αν οι εισαγγελείς θα αποφασίσουν αν η υπόθεση αυτή έχει νομική βάση για να οδηγήσει την Sony στις δικαστικές αίθουσες της Καλιφόρνια, όπου και έχει κατατεθεί η μήνυση. Το θέμα είναι ότι οι κονσόλες PlayStation ανήκουν στη Sony, η οποία μπορεί να ισχυριστεί ότι έχει το ελεύθερο να κάνει ότι θέλει.

Διαβάστε ακόμη τι δήλωσε η Sony για την έλλειψη PS5.

 
Δείτε περισσότερα για το πρόβλημα διαθεσιμότητας του PS5, όπως και του Xbox Series X και συζητήστε για την κονσόλα της Sony στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification