Ειδήσεις Άλλες Ειδήσεις Η Epic Games θα δώσει δωρεάν V-Bucks, Credits και χρήματα σε όσους είχαν αγοράσει loot boxes με τυχαία αντικείμενα

Η Epic Games θα δώσει δωρεάν V-Bucks, Credits και χρήματα σε όσους είχαν αγοράσει loot boxes με τυχαία αντικείμενα

Tuesday, 23 Feb 2021  | in Άλλες Ειδήσεις | Γράφτηκε από τον Βασίλης Κτενίδης  
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/c7/f1/3a/fortnite-llamas-4-1614084475.jpg
 

Η Epic Games θα δώσει δωρεάν V-Bucks, Credits και χρήματα σε όσους είχαν αγοράσει loot boxes με τυχαία αντικείμενα...

Οι αποζημιώσεις αφορούν παίκτες των Fortnite και Rocket League.

Σύμφωνα με αναφορά του The Verge, η Epic Games θα δώσει 1.000 V-bucks σε όσους παίκτες του Fortnite, είχαν αγοράσει προηγουμένως loot boxes με τυχαία αντικείμενα.

Σε πρόσφατο blog post, η Epic Games αναφέρει ότι ενώ ο συμβιβασμός αφορά τους παίκτες στις ΗΠΑ, η εταιρεία θα επεκτείνει την προσφορά για κάθε παίκτη ανεξαρτήτως χώρας. Η Epic Games δήλωσε ότι οι παίκτες θα λάβουν τα δωρεάν V-Bucks μέσα στις επόμενες ημέρες.

Το Fortnite δεν προσέφερε τυχαία loot boxes, όμως το original Save the World mode, τα συμπεριλάμβανε μέχρι το 2019, όταν η Epic Games άλλαξε το σύστημα ώστε να αποκαλύπτει πάντοτε το περιεχόμενο των Llama πριν από την αγορά τους. Αν είχατε αγοράσει Llama με φανερές τις πιθανότητες των βραβείων τότε δεν βρίσκεστε στην λίστα για να λάβετε δωρεάν V-Bucks, καθώς η λίστα συμπεριλαμβάνει μόνο όσους είχαν αγοράσει ένα ή περισσότερα Llama πριν την αλλαγή από την Epic Games.

Η αγωγή που αντιμετώπισε η Epic Games και για την οποία προτάθηκε ο συμβιβασμός για την "αποζημίωση" των παικτών με V-bucks, αναφέρει ότι τα εν λόγω loot boxes παραβιάζουν τους νόμους της πολιτείας και παρουσιάζουν ανορθόδοξα την αξία των in-game αντικειμένων. Με τον συμβιβασμό αυτό η Epic Games, δεν παραδέχεται ότι έκανε κάτι λάθος, απλώς οι δύο μεριές συμφωνούν στην συγκεκριμένη λύση για το "κοινό όφελος". Η Epic Games δήλωσε επίσης ότι δεν της αρέσουν τα loot boxes και ότι χαίρεται που είχε προβεί σε αφαίρεσή τους πριν από την εν λόγω μήνυση. Προηγουμένως είχε αφαιρέσει τα τυχαία loot boxes από το Rocket League, το οποίο είχε αγοράσει μέσα στο 2019.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Epic Games, Tim Sweeney δήλωσε: "Σταματήσαμε να προσφέρουμε τυχαία loot boxes όπως τα Loot Llamas του Fortnite και τα Crates του Rocket League επειδή καταλάβαμε ότι κάποιοι παίκτες ήταν συνεχώς απογοητευμένοι όταν δεν τύχαιναν επανειλημμένα τα αντικείμενα που ήλπιζαν να τύχουν. Οι παίκτες πρέπει να ξέρουν από πριν τι ακριβώς πληρώνουν πριν κάνουν τις in-game αγορές.

Ως μέρος του συμβιβασμού η Epic Games θα δώσει δωρεάν Credits και στους παίκτες του Rocket League που είχαν αγοράσει κάποιο Crate στο παρελθόν. Ο συμβιβασμός που έχει προταθεί συμπεριλαμβάνει επίσης πρόστιμο ύψους 26.4 εκατομμυρίων δολαρίων, ένα μεγάλο μέρος των οποίων αναμένεται να πάει σε δικαστικά έξοδα όμως τα χρήματα θα απευθυνθούν επίσης σε παίκτες που ισχυρίζονται πως η αγορά των loot boxes τους έβλαψε.

Οι παίκτες του Fortnite ηλικίας άνω των 18 ετών, θα μπορούν να δηλώσουν εάν τους έχει βλάψει ανάλογη αγορά και να διεκδικήσουν 50 δολάρια ή 13,500 V-bucks εάν η αίτησή τους εγκριθεί. Αν αισθάνεστε ότι η αγορά κάποιου loot box σας έχει βλάψει περισσότερο μπορείτε να το δηλώσετε στο epiclootboxsettlement.com και να διεκδικήσετε ενδεχομένως ακόμα μεγαλύτερη αποζημίωση.

Όσο για τους παίκτες κάτω των 18 ετών, οι γονείς θα μπορούν να κάνουν την αίτηση εκ μέρους των παικτών, για μη εξουσιοδοτημένη αγοραπωλησία την οποία έκανε το παιδί τους και να λάβουν την ανάλογη αποζημίωση, όμως είναι πιθανό αυτή η πράξη να διαγράψει το Epic Games account του παιδιού τους.

Διαβάστε για την αγωγή κατά της EA σχετικά με τα loot boxes και το dynamic difficulty change και συζητήστε για την Epic Games στο σχετικό forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification