Ειδήσεις Άλλες Ειδήσεις Η Sony δεν επιτρέπει τον διαμελισμό ανθρωπίνων άκρων στα video games

Η Sony δεν επιτρέπει τον διαμελισμό ανθρωπίνων άκρων στα video games

Monday, 22 Feb 2021  | in Άλλες Ειδήσεις | Γράφτηκε από τον Σταμάτης Καράμπογας  
Σταμάτης Καράμπογας
Hot
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/9f/a3/f9/kakarot-19-1614020382.jpg
 

Η Sony δεν επιτρέπει τον διαμελισμό ανθρωπίνων άκρων στα video games

Σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές.

Σύμφωνα με αναφορές, η Sony λογοκρίνει τις βίαιες απεικονίσεις στα video games. Ο βαθμός της βίας στα video games είναι ένα αμφιλεγόμενο θέμα εδώ και καιρό και πολλοί υποστηρίζουν ότι τα video games θα έπρεπε να είναι λιγότερο βίαια ώστε να απευθύνονται σε μεγαλύτερο κοινό. Παρόλα αυτά, αρκετές εταιρίες ανάπτυξης έχουν συμπεριλάβει έντονες απεικονίσεις βίας στα games τους.

Σύμφωνα με μια αναφορά, η Sony ζητάει από τις εταιρίες ανάπτυξης να αφαιρέσουν τις βίαιες απεικονίσεις από τα video games. Ο πρόεδρος και CEO της ιαπωνικής Cyberconnect2, Hiroshi Matsuyama, δηλώνει ότι η Sony τους υποχρέωσε να κάνουν αλλαγές στη σειρά Naruto Ultimate. Ένας από τους χαρακτήρες στο παιχνίδι, ο Minato Namikaze, στο original δεν είχε χέρι, ωστόσο στην τελική έκδοση είχε χέρι.

Ο Matsuyama στην συνέχεια αναφέρει ότι ο λόγος που στην τελική έκδοση ο Minato είχε χέρι ήταν διότι η Sony Interactive Entertainment δεν επέτρεπε χαρακτήρες που έχουν ανθρώπινη εμφάνιση να μην έχουν άκρα. Στο video game, ο Minato πρακτικά δεν είναι άνθρωπος, αφού είχε αναστηθεί. Ωστόσο, επειδή η εμφάνιση του ήταν ανθρώπινη, η απουσία άκρου δεν επιτρεπόταν. Το περίεργο είναι ότι η SIE είχε επιτρέψει την απώλεια άκρων στο Dragon Ball Z Kakarot, όπως επισημαίνει ο Matsuyama. Ειδικότερα, η σκηνή στην οποία το χέρι του Nappa διαμελίστηκε υπήρχε στην τελική έκδοση του παιχνιδιού.

Η στάση αυτή της Sony είναι ιδιαίτερα περίεργη, αναλογιζόμενοι πως μερικά από τα games της έχουν αρκετά έντονο το “σκοτεινό” στοιχείο. Για παράδειγμα, το The Last of Us 2 είχε αρκετές gory στιγμές, όμως παρόλα αυτά δέχτηκε διθυραμβικές κριτικές.

Διαβάστε το review του The Last of Us Part II και συζητήστε για την Sony στο σχετικό forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification