Ειδήσεις Άλλες Ειδήσεις Η Microsoft θα αναγκάσει χρήστες του Internet Explorer να χρησιμοποιούν τον Edge

Η Microsoft θα αναγκάσει χρήστες του Internet Explorer να χρησιμοποιούν τον Edge

Tuesday, 27 Oct 2020  | in Άλλες Ειδήσεις | Γράφτηκε από τον Ερμής Δερβίσης   | (1 σχόλιο)
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/b4/fc/76/internet-explorer--61-1603820497.jpg
 

Η Microsoft θα αναγκάσει χρήστες του Internet Explorer να χρησιμοποιούν τον Edge

Το τέλος του πρώτου φαίνεται να πλησιάζει μετά από 25 χρόνια λειτουργίας.

Η Microsoft κάνει πιο δυσλειτουργικό τον Internet Explorer ώστε ο κόσμος να αναγκαστεί να χρησιμοποίει τον Edge.

Η ειρωνεία είναι ότι στα μέσα της δεκαετίας του 1990, το Explorer ήταν το πιο εύχρηστο browser και μέχρι το τέλος της είχε πάρει την πρώτη θέση από τον Netscape Navigator με ποσοστό 90%. Οι πρώτες εκδοχές του Internet Explorer δεν έδιναν σημασία στα standards του διαδικτύου και λόγω της κυρίαρχης θέσης του αρκετοί developers έφτιαχναν τα sites τους βασισμένοι σε αυτό. Έτσι γινόταν η δουλειά πιο δύσκολη για τους υπόλοιπους browsers. Τώρα πια η Microsoft θέλει να το αποσύρει καθώς έχει αφοσιωθεί στον Edge, ο οποίος βασίζεται στην μηχανή Chromium, την ίδια με το Google Chrome.
 
 
Με την κυκλοφορία του Edge 84 το καλοκαίρι η Microsoft προσπάθησε να αναγκάσει κάποιους χρήστες του Explorer να κάνουν την αλλαγή και σκοπεύει να το κάνει για όλους με τον Edge 87, τον επόμενο μήνα. Η Microsoft το κάνει αυτό μέσω μίας δυναμικής βιβλιοθήκης link (DLL) την οποία έχει εισάγει στον Edge. O συγκεκριμένος φάκελος περιέχει 1.156 sites τα οποία αν τα επισκεφτείτε μέσω του Explorer θα σας εμφανίσει το εξής μήνυμα. " Η ιστοσελίδα δεν λειτούργει με τον Internet Explorer! Η Microsoft σας προτείνει να συνεχίσετε το browsing σας με τον Microsoft Edge για αποφύγετε άλλες διακοπές." Και πατώντας στο κουμπί που σας λέει να συνεχίσετε το browsing, μεταφέρεστε στον Edge. 
 
Αυτό μπορεί να ενοχλήσει λίγο ή πολύ τους διαχειριστές των sites αλλά μπορούν να ρυθμίσουν το Explorer να μην μεταφέρει τους χρήστες στο Edge. Το σίγουρο είναι ότι η ζωή του Internet Explorer πλησιάζει στο τέλος της. Η Microsoft ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα σταματήσει να υποστηρίζει τον Internet Explorer 11 στις 17 Αυγούστου 2021. Εν τω μεταξύ ο Explorer χρησιμοποιείται από το 5.37% των συνολικών χρηστών browsers, σύμφωνα με το Net Applications, ενώ ο Edge από το 7.48%, ο Firefox από το 7.60% και ο Chrome από το 69.19%.
 
Διαβάστε περισσότερα για την υποστήριξη του Internet Explorer και συζητήστε για την Microsoft στο σχετικό forum topic.
 

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer (Level 25) 28/10/2020 08:56
Δεν μπορώ να φανταστώ γιατί κάποιος να χρησιμοποιεί internet explorer την στιγμή που έχεις google chrome και mozilla firefox .
Notification