Απαγόρευση του TikTok στην Αμερική

Hot
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
2
Απαγόρευση του TikTok στην Αμερική

Απαγόρευση του TikTok στην Αμερική

Ψηφίστηκε η πρόταση νόμου. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 7/8/20 - Η Αμερική θέλει να απαγορεύσει τα Κινέζικα apps TikTok και WeChat] Ο Donald Trump εξακολουθεί να επιθυμεί τον εμπορικό αποκλεισμό της Κίνας και για τον σκοπό αυτό αποφάσισε να ρίξει ban στα mobile apps TikTok και WeChat. Το TikTok είναι γνωστό παγκοσμίως και ανήκει στην ByteDance, ενώ το WeChat είναι γνωστό κυρίως στην Ασία και ανήκει στην Tencent.

Η απόφαση αυτή θα ξεκινήσει να έχει ισχύ σε 45 ημέρες από τώρα και είχε φοβίσει αρκετά τους gamers της Αμερικής. Ο λόγος είναι ότι το WeChat ανήκει στην Tencent κι έτσι πολλοί πίστεψαν ότι ο Τραμπ θα ρίξει ban ακόμα και στα games της Tencent, η οποία μάλιστα έχει μετοχές σε πολλούς μεγάλους publishers.

Ο λόγος που ο Τραμπ θα απαγορεύσει το TikTok αφορά το ότι το app δεν θεωρείται απ' τον ίδιο ασφαλές, σε θέμα προσωπικών δεδομένων, καθώς φοβάται ότι τα βίντεο θα πάνε στην Κινέζικη κυβέρνηση. Βέβαια ο πρόεδρος των ΗΠΑ πιέζει την ByteDance να πουλήσει το πλειοψηφικό της πακέτο στη Microsoft και σε αυτή την περίπτωση το ban θα αφαιρεθεί.

Ευτυχώς εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε στους Los Angeles Times ότι όσον αφορά στην Tencent, θα μπλοκαριστεί μόνο το WeChat app της εταιρείας και όχι τα games της.

[UPDATE: 19/8/20 - Η απαγόρευση οριστικοποιείται] Από αύριο 20/9 οι Αμερικανοί πολίτες δεν θα μπορούν να κάνουν πληρωμές στο TikTok, καθώς μετά το ναυάγιο εξαγοράς του από την Microsoft, οριστικοποιήθηκε η απαγόρευσή του. Επίσης από αύριο 20/9 το WeChat θα εξαφανιστεί από τα Αμερικάνικα Google Play και App store.

Από εκεί και πέρα, το TikTok θα έχει προθεσμία μέχρι τις 12 Νοεμβρίου για να πάρει μέτρα προστασίας για την ασφάλειά του, κάτι που έχει ζητήσει ο ίδιος ο Donald Trump. Αν δεν πάρει μέτρα ασφαλείας, τότε η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα απαγορεύσει και το TikTok από τα mobile app stores.

[UPDATE 2: 28/9/20 - Το ομονπονδιακό δικαστήριο μπλόκαρε την προσωρινή απαγόρευση του TiKTok] Ο Το ομοσπονδιακό δικαστήριο της Αμερικής μπλόκαρε την απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει το TikTok. Η απόφαση είχε μετατεθεί από τις 20 στις 27 Σεπτεμβρίου, καθώς δόθηκε παράταση λόγω της έγκρισης της μετάβασης των μετοχών της ByteDance σε μια νέα εταιρεία, την TikTok Global, στην οποία Walmart και Oracle έχουν το 20%. Τ

Η ByteDance υπέβαλε μία προκαταρκτική διαταγή επικαλούμενη την ελευθερία έκφρασης και η απόφαση έγινε δεκτή στις 27 Σεπτεμβρίου, λίγες ώρες πριν η κυβέρνηση καταφέρει να αφαιρέσει το app από τα app stores. Η εντολή της κυβέρνησης ήταν το να "ρυθμίσει το ενημερωτικό υλικό του TikTok" κάτι που ήταν εκτός της δικαιοδοσίας της. Επίσης, ο νόμος του Trump περί "εθνικής ασφάλειας εξαιτίας του TikTok" κατερρίφθη.

Ωστόσο, το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση του TikTok που αναφέρει ότι στις 12 Νοεμβρίου θα πρέπει να παύσει την λειτουργία του. Η ByteDance θα αναγκαστεί να δεχτεί την μεταβίβαση μετοχών τουλάχιστον κατά πλειοψηφία σε Αμερικανικές εταιρείες, αν θέλει να συνεχίσει να λειτουργεί στη χώρα. Η διαφορά της εταιρείας με την κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι ότι κατέχει ακόμη το 80%. Η Κινεζική κυβέρνηση τίθεται κατά της απόφασης της Αμερικανικής κυβέρνησης και θέλει να πιέσει το TikTok να μην προχωρήσει στην πώληση μετοχών μέσω ξεχωριστής νομοθεσίας.

[UPDATE 3: 10/2/21 - Η Αμερικανική κυβέρνηση πάγωσε την εξαγορά επ’ αόριστον] Η προτεινόμενη εξαγορά του Αμερικανικού σκέλους του TikTok από την Oracle και την Walmart σταμάτησε και σύμφωνα με την Wall Street Journal, μπήκε στον πάγο για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα.

Η συμφωνία είχε αρχικά την υποστήριξη του τότε Προέδρου Donald Trump με αιτιολογία τις ανησυχίες σχετικά με το γεγονός ότι η εταιρεία ανήκε σε Κινεζικά συμφέροντα, όμως ο νέος Πρόεδρος Joe Biden λέγεται ότι σταμάτησε την πώληση όσο η κυβέρνησή του διενεργεί δικό της έλεγχο σχετικά με πιθανά ρίσκα ασφαλείας.

Η ByteDance, στην οποία ανήκει το TikTok, συνεργάζεται με μέλη ομάδων της εθνικής ασφάλειας της Αμερικής προκειμένου να ελέγξουν την ασφάλεια των δεδομένων και ιδίως το πώς το TikTok συλλέγει δεδομένα από Αμερικανούς χρήστες, καθώς και το πώς η κυβέρνηση της Κίνας μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα.

Η εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Emily Horne, είπε στην Wall Street Journal: “Σκοπεύουμε να αναπτύξουμε μια αναλυτική προσέγγιση προκειμένου να διασφαλίσουμε τα Αμερικανικά δεδομένα, η οποία απαντά στην πλήρη έκταση των απειλών που αντιμετωπίζουμε. Αυτό συμπεριλαμβάνει το ρίσκο Κινεζικών εφαρμογών και άλλου λογισμικού που χρησιμοποιείται στην Αμερική. Στους ερχόμενους μήνες αναμένουμε να εξετάσουμε συγκεκριμένες περιπτώσεις με σκοπό μια ενδελεχή κατανόηση των κινδύνων που αντιμετωπίζουμε”.

[UPDATE 4: 9/6/21 - Ο πρόεδρος Biden άλλαξε την απόφαση] Ο πρόεδρος Biden άλλαξε τις αποφάσεις που είχε πάρει ο Trump όμως ζήτησε να εξεταστούν τα ζητήματα ασφαλείας.

Τα TikTok και WeChat δεν κινδυνεύουν πλέον να απαγορευτούν στην Αμερική, όμως ο πρόεδρος ζήτησε από το Τμήμα Εμπορίου να τις εξετάσει και τους έδωσε την δικαιοδοσία να κάνουν ίδιοι απαγορεύσεις αν τις κρίνουν απειλές στην εθνική ασφάλεια.

[UPDATE: 13/3/24 - Ψηφίστηκε στην Αμερική] Το Κογκρέσο στην Αμερική ψήφισε υπέρ της απαγόρευσης του TikTok με 352 ψήφους υπέρ και 65 κατά, λαμβάνοντας έτσι πάνω από τα 2/3 της απαιτούμενης πλειοψηφίας. Η πρόταση νόμου θα περάσει στον αντίστοιχο Γερουσιαστή για περαιτέρω συζήτηση. Αυτό σημαίνει ότι 170 εκατομμύρια Αμερικανοί χρήστες του TikTok δεν θα έχουν πλέον πρόσβαση στην εφαρμογή. Ο μισός πληθυσμός της Αμερικής. Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι αν τέτοιο νομοσχέδιο περάσει τότε θα το υπογράψει

Διαβάστε περισσότερα για το ban του Twitch στον Trump για δύο εβδομάδες και συζητήστε για το TikTok στο παρακάτω forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer0891 (Level 4) 20/09/2020 16:58
Οτιδήποτε έχει σχέση με Ασία και ειδικά Κίνα θα απαγορευτεί γιατί ο Κος Τράμπ δεν έχει με τι να ασχοληθεί .
Notification