Ειδήσεις Άλλες Ειδήσεις Οι εργαζόμενοι της Blizzard διαμαρτύρονται για χαμηλούς μισθούς σε σχέση με τα κέρδη της εταιρείας

Οι εργαζόμενοι της Blizzard διαμαρτύρονται για χαμηλούς μισθούς σε σχέση με τα κέρδη της εταιρείας

Thursday, 06 Aug 2020  | in Άλλες Ειδήσεις | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης  
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Το 1988 σε ηλικία 5 ετών ο πατέρας του έφερε σπίτι έναν Amstrad 6128. Το 1990 ακολούθησε η Amiga 500, ένα Atari 2600 και λίγα χρόνια μετά κατά σειρά η Amiga 1200, το NES και το πρώτο PC. Από εκείνη την χρονική περίοδο μέχρι σήμερα έχει στην κατοχή του πάνω από 35 κονσόλες προερχόμενες από σχεδόν όλες τις κατασκευάστριες εταιρείες και αρκετές εκ των οποίων ιδιαίτερα σπάνιες. Παίζει κυρίως Sports, RPG/MMORPG, Strategy, Fighting και Racing games, ενώ δεν λέει ποτέ όχι στα Platform (ειδικά αν είναι Super Mario) και σε σενάρια με συμπαθητικούς χαρακτήρες, στο στυλ των Nathan Drake, Lara Croft και John Shepard.
Hot
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/06/78/82/activision-blizzard-employees-paycuts-22-1596719748.jpg
 

Οι εργαζόμενοι της Blizzard διαμαρτύρονται για χαμηλούς μισθούς σε σχέση με τα κέρδη της εταιρείας

Μετά την αποκάλυψη των εσόδων.

Σε συνέχεια της αποκάλυψης των εσόδων της Activision Blizzard που έδειξαν πόσο κερδοφόρα ήταν το τελευταίο τρίμηνο, οι εργαζόμενοί της διαμαρτύρονται πλέον για τις ανισότητες πληρωμών που υπάρχουν στην εταιρεία.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι εργαζόμενοι κυκλοφορούν εσωτερικά στην εταιρεία ένα έγγραφο στο οποίο γράφουν ανώνυμα τους μισθούς τους. Όλα αυτά ενώ το 2019 η Blizzard είδε σε έρευνα ότι οι μισοί εργαζόμενοί της ήταν δυσαρεστημένοι με τον μισθό τους. Τον Ιούλιο έγιναν αυξήσεις και αναπροσαρμογές μισθών σε ορισμένους υπαλλήλους.

Το αποτέλεσμα ήταν οι εργαζόμενοι να ελέγξουν τις αναπροσαρμογές που έγιναν. Διαπίστωσαν ότι οι αυξήσεις ήταν χαμηλότερες από 10%, με τους περισσότερο αδικημένους να δουλεύουν στα τμήματα Quality Assurance (οι λεγόμενοι testers) και customer service (εξυπηρέτηση πελατών). Θυμίζουμε ότι το 2019 η Activision Blizzard απέλυσε 800 εργαζόμενους.

Ο Bobby Kotick, διευθύνων σύμβουλος της Blizzard, θέλει να βγάζει πάνω από 30 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο, κάτι που εκτός από τους εργαζόμενους, έχει δυσαρεστήσει και τους μετόχους. Ο Kotick τελικά έβγαλε 40 εκατομμύρια ετησίως!

Εν τω μεταξύ, παρά τις απολύσεις, η Activision Blizzard ανακοίνωσε ότι μέσα στο 2020 θα κάνει 2.000 προσλήψεις. Συζητήστε περισσότερα για την Activision Blizzard στο παρακάτω forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification