Ειδήσεις Άλλες Ειδήσεις Το Twitch εισάγει νέα εργαλεία για blocks και bans

Το Twitch εισάγει νέα εργαλεία για blocks και bans

Thursday, 02 Apr 2020  | in Άλλες Ειδήσεις | Γράφτηκε από τον Βάσια Κούκια  
Βάσια Κούκια

Βάσια Κούκια  

Aim for the head
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/f8/f1/43/twitch-tv-2-1585843459.jpg
 

Το Twitch εισάγει νέα εργαλεία για blocks και bans

Οι blocked χρήστες θα είναι εντελώς αποκομμένοι από τους υπόλοιπους.

Την περασμένη εβδομάδα το Twitch ανακοίνωσε μερικές αλλαγές που θα συμβούν στο σύστημά του με σκοπό να σταματήσουν τα άτομα που γίνονται προσβλητικά και ενοχλητικά στα παράθυρα συνομιλίας.

Ένα από τα κύρια προβλήματα που συναντάτε όταν χρησιμοποιείτε το Twitch είναι το χάος που επικρατεί στις συνομιλίες. Το χάος αυτός συνοδεύεται συνήθως από κάποιον, ο οποίος θα πάρει μέρος στο chat, θα πει κάτι υπερβολικά προσβλητικό και μετά θα αρνηθεί να αποχωρήσει. Προκειμένου λοιπόν το Twitch να αποφύγει τέτοιου είδους προβλήματα στο μέλλον- τα οποία μέχρι σήμερα ανάγκαζαν τους streamers αλλά και τους θεατές να κλείνουν το παράθυρο συνομιλίας- εντάσσει ένα καινούρια mod tools για το block και το ban.

Πλέον οι χρήστες που θα γίνονται blocked, αντί να γίνονται μόνο silenced, θα διαγράφονται επίσης από τους followers σας, ενώ ένα ban από κανάλι θα τους αφαιρεί εντελώς από την λίστα του. Το Twitch ξεκαθάρισε επίσης σε ένα άλλο tweet ότι οι banned χρήστες δεν θα είναι ορατοί για κανέναν μέσα στο κανάλι, ενώ ταυτόχρονα οι ίδιοι δεν θα μπορούν να δουν τίποτα από το chat.

Οι blocked χρήστες θα έχουν επίσης την ίδια αντιμετώπιση. Δεν θα μπορούν να ακολουθήσουν, να στείλουν μήνυμα μέσω whisper σε όποιον τους έχει μπλοκάρει, να τους στείλουν αίτημα φιλίας, να κάνουν host τα streams τους ή να τους αγοράσουν συνδρομές ως δώρα.

Σύμφωνα με το Kotaku το Twitch σημειώνει πρόοδο μέσω του shadow banning των IP όσον αφορά το σταμάτημα των χρηστών που προσπαθούν να αποφύγουν το ban. Πιο συγκεκριμένα, με το shadow banning τα μηνύματα που θα δημοσιεύονται από άλλους λογαριασμούς που έχουν όμως δημιουργηθεί από τους banned χρήστες δεν θα είναι φανερά στο κοινό.

Επιπλέον, το Twitch αποκάλυψε προχθές ένα νέο "Mod View" για τους moderators των καναλιών, το οποίο υπόσχεται να διευκολύνει τη διαδικασία του να διατηρείται η συνομιλία καθαρή σε λογικά πλαίσια και λειτουργική.

Τα mod tools έχουν διαμορφωθεί σε ένα widget, το οποίο μπορεί να μετακινηθεί και να αλλάξει μέγεθος, έτσι ώστε οι χρήστες να το προσαρμόσουν στις ανάγκες τους. Τέλος το Twitch επισήμανε ότι επεξεργάζονται περισσότερα widgets και βελτιώσεις για το νέο "AutoMod".

Διαβάστε περισσότερα νέα από το Twitch και συζητήστε για τα νέα moderator tools στο αντίστοιχο forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification