Η Atari ανοίγει ξενοδοχεία με θέμα τα video games

Hot
Η Atari ανοίγει ξενοδοχεία με θέμα τα video games

Η Atari ανοίγει ξενοδοχεία με θέμα τα video games

Παρουσιάστηκαν τα σχέδια του εσωτερικού τους. [UPDATE]

 

[Αρχική δημοσίευση: 28/1/20] Η Atari Interactive, η εταιρεία πίσω από τα καπέλα με ενσωματωμένα ακουστικά και τη νέα έκδοση της κονσόλας Atari VCS, επεκτείνει τις δουλειές της και στον χώρο της φιλοξενίας. Ετοιμάζει οκτώ Atari ξενοδοχεία με το πρώτο να αναμένεται φέτος στην Αριζόνα των ΗΠΑ.

Έχουν μπει στα πλάνα και περιοχές όπως το Las Vegas, Denver, Chicago, Austin, Seattle, San Fransisco και San Jose.

Τα ξενοδοχεία της Atari, θα έχουν ως κεντρικό θέμα τους τα video games, θα προσφέρουν εμπειρίες εικονικής πραγματικότητας και θα αναλαμβάνουν την φιλοξενία eSports διοργανώσεων. Όπως φαίνεται και στην εικόνα, το λογότυπο της Atari θα φιγουράρει στο σχέδιο του κτηρίου επιβλητικά.

Η Atari Interactive είναι θυγατρική εταιρεία της Atari SA, την γαλλική εταιρεία που προηγουμένως ήταν γνωστή ως Infogrames. Η τρέχουσα έκδοση του Atari υποστηρίζει μια σειρά από games όπως τα Asteroids, Centipede, Missile Command, Pong, και RollerCoaster Tycoon. Η κυκλοφορία του Atari VCS αναμένεται μέσα στη χρονιά, μετά από μια επιτυχημένη καμπάνια στο IndieGoGo.

[UPDATE: 22/10/20 - Παρουσιάστηκαν τα σχέδια του εσωτερικού τους] Στις αρχές του έτους, η εταιρεία που διαθέτει τα δικαιώματα του ονόματος και του λογότυπου της Atari ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας αλυσίδας θεματικών gaming ξενοδοχείων και τα πρώτα σχέδια της αρχιτεκτονικής εταιρείας Gensler δείχνουν ότι η ναυαρχίδα του εγχειρήματος, το Atari Hotel στο Las Vegas, θα μοιάζει με ένα δυστοπικό εμπορικό κέντρο βγαλμένο από έναν cyberpunk κόσμο.

Κάτι τέτοιο δεν μοιάζει και τόσο ασυνήθιστο για δεδομένα Las Vegas, αλλά έχει ήδη υπάρξει ανακοίνωση για δεύτερο Atari Hotel στο Phoenix της Αριζόνα και το πρακτορείο διαχείρισης GSD Group έχει σχέδια για αντίστοιχα στο Austin, το Chicago, το Denver, το San Fransisco, το San Jose και το Seattle. Απ’ ότι φαίνεται, τα ξενοδοχεία θα διαθέτουν “υποδομές τελευταίας τεχνολογίας για τους φίλους των esports και τους content creators”. Θα υπάρχουν retro arcades, VR και AR games, ένα κατάστημα merchandise, θεματικά εστιατόρια και μπαρ, μεταξύ των οποίων ένα nightclub κι ένα speakeasy σε στυλ ποτοαπαγόρευσης.

Η managing partner του GSD Group, Shelly Murphy, ανέφερε ότι “όπως και η κληρονομιά της Atari στην καινοτομία, η Atari Hotels εμφυσάει συνθετική πραγματικότητα σε κάθε στοιχείο του ξενοδοχείου, δημιουργώντας μια immersive εμπειρία φιλοξενίας και gaming για τους καλεσμένους μας. Από τον ψηφιακό διαδραστικό κόσμο έως τις πραγματικές τοποθεσίες, κάθε στοιχείο των Atari Hotels θα προσφέρει μια μοναδική κι αυθεντική εμπειρία για τον καθένα”.

Δείτε πως θα ήταν το κουτί του Cyberpunk 2077 αν έβγαινε για Atari και συζητήστε για την εταιρεία στο σχετικό forum topic.

 

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 TheReaper (Level 23) 28/01/2020 22:06
Αρκετά ενδιαφέρουσα ως ιδέα. Όμως, εάν το κοινό στόχος είναι μόνο άτομα που ασχολούνται με τα ηλεκτρονικά, δεν είμαι πάρα πολύ σίγουρος αν θα έχει μεγαλύτερη ανταπόκριση ως ξενοδοχείο ή ως arcade center. Βέβαια, το ότι θα λειτουργεί και ως συνεδριακό κέντρο που θα φιλοξενεί διοργανώσεις τουρνουά είναι πολύ καλή ιδέα, αλλά πόσα τουρνουά να διοργανωθούν σε μια τοποθεσία μόνο; Αφού κάθε χρόνο αλλάζουν. The Internationals, Worlds και ότι άλλο τουρνουά τέτοιου βεληνεκούς, κάθε χρόνο πάνε σε άλλη χώρα.

Αν έχουν σκοπό να διοργανώνουν τελικούς "τοπικών" για ΗΠΑ μόνο, ίσως κάτι γίνεται, αλλά θα περιμένω να δω καλύτερα τα αποτελέσματα.

Όλα αυτά είναι μια μικρή SWOT analysis, σύμφωνα με όσα έχω μάθει στα πανεπιστήμια και με τα στοιχεία που μπόρεσα να σκεφτώ πρόχειρα.
#2 ashbringer (Level 25) 23/10/2020 08:41
Θα φανεί απο την ανταπόκριση του κόσμου αν όλη αυτή η κίνηση ήταν μια πολύ καλή ιδέα. Προσωπικά πιστεύω θα τα πάει καλά.
Notification