Ειδήσεις Άλλες Ειδήσεις Τα επίπεδα στρες των pro gamers είναι ίσα με εκείνα των αθλητών

Τα επίπεδα στρες των pro gamers είναι ίσα με εκείνα των αθλητών

Tuesday, 19 Nov 2019  | in Άλλες Ειδήσεις | Γράφτηκε από τον Βασίλης Κτενίδης  
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/6d/8a/22/esports-stress-70-1574184331.jpg
 

Τα επίπεδα στρες των pro gamers είναι ίσα με εκείνα των αθλητών

Rams Singh: "Πρέπει να υποστηρίξουμε την υγεία των παικτών μας ενώ διατηρούμε την απόδοση σε ψηλά επίπεδα".

Σύμφωνα με έρευνα του University of Chichester, τα επίπεδα στρες που βιώνουν οι κορυφαίοι επαγγελματίες eSports είναι ίσα με τα επίπεδα στρες που βιώνουν οι κορυφαίοι αθλητές.

Η έρευνα με τίτλο Stressors and Coping Strategies of Elite Esports Competitors, θα δημοσιευθεί στο International Journal of Gaming and Computer-Mediated Simulations. Υπογραμμίζει 51 παράγοντες του στρες, παρόμοιους με αυτούς που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και παίκτες του ράγκμπι  που αγωνίζονται στις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις. Αυτά συμπεριλαμβανομένων και των προβλημάτων στην επικοινωνία των συμπαιχτών όπως επίσης τις ανησυχίες του να αγωνιστούν μπροστά σε μεγάλο κοινό. Όταν οι παίκτες στρεσάρονται υπάρχει ένταση μεταξύ των συμπαικτών, με επιθετικά σχόλια ή με απουσία επικοινωνίας γενικότερα, έχοντας ως αποτέλεσμα την κακή απόδοση.

Ένας από τους συγγραφείς της έρευνας αναφέρει: “Τα eSports έχουν διαμορφώσει  μια βιομηχανία εκατομμυρίων, προσελκύοντας κοινό από όλες τις άκρες του πλανήτη. Πάραυτα, υπάρχει πολύ μικρή έρευνα γύρω από τους ψυχολογικούς παράγοντες που επηρεάζουν τους παίκτες. Έχουμε παρατηρήσει ότι οι gamers εκτίθενται σε έντονο στρες όταν αγωνίζονται σε διαγωνισμούς υψηλού επιπέδου. Απομονώνοντας τους παράγοντες  που προκαλούν το στρες, μπορούμε να βοηθήσουμε τους παίκτες να υιοθετήσουν στρατηγικές αντιμετώπισης του, βελτιστοποιώντας την απόδοση τους όταν παίζουν στα υψηλότερα επίπεδα.”

Ο Rams Singh, πρώην Quake 3 Arena pro παίκτης και πλέον αρχηγός της Chichester’s eSports αναφέρει “Αυτή η έρευνα είναι σημαντικότατη για την βιομηχανία. Πρέπει να καταλάβουμε πως μπορούμε να υποστηρίξουμε την υγεία των παικτών μας ενώ διατηρούμε την απόδοση σε ψηλά επίπεδα, όπως πράτει κάθε επαγγελματίας αθλητής.”

Διαβάστε για τον pro FIFA player που αποκλέιστηκε επειδή έφτυσε το logo της εταιρίας σε live stream.

Συζητήστε για την έρευνα πάνω στα επίπεδα στρες των e sports pro παικτών στο σχετικό forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification