Ειδήσεις Άλλες Ειδήσεις Επιθέσεις σε λογαριασμούς Twitter υπαλλήλων της EA Sports

Επιθέσεις σε λογαριασμούς Twitter υπαλλήλων της EA Sports

Friday, 08 Nov 2019  | in Άλλες Ειδήσεις | Γράφτηκε από τον Βασίλης Κτενίδης  
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/c6/39/cb/kurt-fifa-20-26-1573244571.jpeg
 

Επιθέσεις σε λογαριασμούς Twitter υπαλλήλων της EA Sports

Kurt: "Δε με νοιάζει που έφτυσα το logo, αυτοί μας φτύνουν χρόνια τώρα".

Η EA αναφέρει ότι αρκετοί λογαριασμοί Twitter από ανθρώπους του προσωπικού της δέχθηκαν στοχευόμενες επιθέσεις .

Συγκεκριμένα, “Τη Δευτέρα αρκετοί από την ομάδα της EA Sports ανέφεραν ότι οι προσωπικοί τους λογαριασμοί κινδύνευσαν εξ αιτίας πολλαπλών επιθέσεων. Η ασφάλεια του προσωπικού μας είναι προτεραιότητα, συνεπώς αρκετά μέλη απενεργοποίησαν τους λογαριασμούς τους.”

Οι διαχειριστές του FIFA community έχουν υποστεί παρενοχλήσεις εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα, μεταξύ των οποίων λεκτική κακοποίηση μέχρι και θανατικές απειλές από μέλη του community που έχουν εξοργιστεί με την κατάσταση του game. Τον Οκτώβριο οι διαχειριστές του FIFA community κοινοποίησαν μια ανακοίνωση υποδεικνύοντας ανάρμοστα μηνύματα που δέχθηκαν, λέγοντας “Η λεκτική επίθεση και τοξικότητα πονάει τους πάντες.”

Οι επιθέσεις διαδέχθηκαν το ban του pro παίκτη Kurt Fenech με αιτιολογία από την εταιρία: “Ανήρτησε ή ανέβασε υλικό που κρίναμε πως ήταν προσβλητικό, παραπολιτικό και ανάρμοστο.»

Πριν από τις επιθέσεις και την απενεργοποίηση των λογαριασμών των διαχειριστών του community, οι λογαριασμοί χρησιμοποιήθηκαν για να ανεβάσουν μηνύματα υποστήριξης προς τον Kurt Fenech, με το ένα μάλιστα να γράφει πως το ban του pro παίκτη έχει αναιρεθεί από την εταιρία.

Ο ίδιος ο Kurt Fenech ανέβασε ένα βίντεο που λέει πως δεν τον νοιάζει καθόλου ότι τον κατέγραφε κάμερα και ότι είναι απαράδεκτο που στο σήμερα δεν μπορεί κανείς να εκφράσει τις σκέψεις του. Όσο για το περιστατικό με το φτύσιμο του logo λέει, “Δεν με νοιάζει καθόλου που είχε λογότυπο της EA πάνω και δεν με νοιάζει επειδή αυτοί μας φτύνουν εδώ και τόσα χρόνια.”

Στη συνέχεια έπιασε το θέμα για τους λογαριασμούς των διαχειριστών του community, “Αυτός είναι ο βασικός λόγος που έφαγα ban. Αυτοί οι άνθρωποι ζουν στην ψευδαίσθηση ότι κάνουν καλή δουλειά ενώ στην πραγματικότητα δεν συμβαίνει αυτό. Στην πραγματικότητα κάθε ένας από τους υπαλλήλους που εργάστηκαν για την εταιρία σε μερικά από τα παιχνίδια, πρέπει να απολυθεί  αμέσως. Αυτό θα έπρεπε να τους συμβεί.”

Σε επακόλουθο βίντεο για τους παραβιασμένους λογαριασμούς λέει, “Ένα είναι σίγουρο, η επανάσταση είναι καθ’ οδών. Θα πρέπει να διαλέξετε πλευρά και να το κάνετε συνετά. Δεν μπορεί να κυνηγάν εμένα και να μην κάνουν τίποτα απολύτως για το παιχνίδι. Όλα έχουν τα όρια τους. Αυτό είναι κάρμα. Ήρθε επιτέλους η ώρα να αρχίσουν να νοιάζονται για εμάς. Απαιτούμε δικαιοσύνη και απαιτούμε ένα αναθεματισμένο video game ποδοσφαίρου.”

Είναι μια προβληματική περίοδος για την EA Sports και το FIFA community τα τελευταία χρόνια. Ενώ η EA προανήγγειλε το FIFA 20 ως οικονομική επιτυχία που έχει αποφέρει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια κέρδος μέσω του Ultimate Team mode, οι άνθρωποι που το προωθούν όπως και οι διαχειριστές των communities έχουν παρενοχληθεί επανειλημμένα και αυτό όλο και χειροτερεύει. Ακόμη και οι επαγγελματίες παίκτες έχουν κατηγορηθεί για τοξικές συμπεριφορές και ως αποτέλεσμα τιμωρήθηκαν από την εταιρία.

Διαβάστε για την συμπαιγνία των pro παικτών του FIFA 20.

Διαβάστε περισσότερα για το μεγάλο update του FIFA 20.

Διαβάστε το review του FIFA 20 και συζητήστε για αυτό στο παρακάτω forum topic.

Θέλετε να παίξουμε παρέα online; Κάντε κλικ εδώ για να ανταλλάξουμε IDs

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification