Ειδήσεις Άλλες Ειδήσεις Η Blizzard κάνει μαζικά ban viewers στο Twitch για το Χονγκ Κονγκ

Η Blizzard κάνει μαζικά ban viewers στο Twitch για το Χονγκ Κονγκ

Saturday, 19 Oct 2019  | in Άλλες Ειδήσεις | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης  
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Η ιστορία των video games (ongoing project) ➤ https://youtube.com/playlist?list=PLNdl_6QtiCXV-PCfwjAh0DWRqSAXNr5PZ
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/67/7c/82/hearthstone-masters-tour-blizzard-twitch-bans-24-1571493300.jpg
 

Η Blizzard κάνει μαζικά ban viewers στο Twitch για το Χονγκ Κονγκ

Αλλά το αρνείται δημόσια.

Το τελευταίο διάστημα η Blizzard βρίσκεται στο επίκεντρο της gaming βιομηχανίας για δύο αρνητικούς λόγους. Ο ένας είναι ότι αποφάσισε να δώσει βάση στα mobile games με το Diablo Immortal και ο άλλος ότι ασκεί λογοκρισία σε παίκτες eSports και casters ως προς το θέμα του Χονγκ Κονγκ και της καταπίεσης που δέχεται από την Κίνα.

Πέρα από τους παίκτες eSports και τους casters όμως, τι συμβαίνει με τους fans της Blizzard, οι οποίοι έχουν αρχίσει να ακυρώνουν τις συνδρομές τους στο World of Warcraft ο ένας μετά τον άλλο; Δυστυχώς η Blizzard ούτε εκεί δέχεται μύγα στο σπαθί της, αφού κάνει ban όσους viewers στο Twitch αναφερθούν για το θέμα του Χονγκ Κονγκ.

Στο DoteSports υπάρχουν αναφορές για bans  στο Twitch που έλαβαν χώρα κατά την διάρκεια των μεταδόσεων αγώνων στο τουρνουά Hearthstone Masters Tour. Η Blizzard από την άλλη αρνείται τις κατηγορίες. Συγκεκριμένα δήλωσε: "Δεν κάνουμε ban άτομα από το Twitch chat ειδικά για το θέαμ του Χονγκ Κονγκ ή για άλλα πολιτικά θέματα. Τα bans γίνονται αυτόματα από ένα σύστημα moderation το οποίο βλέπει κάποιους viewers να επαναλαμβάνουν κάποιες φράσεις συνεχόμενα την μία μετά την άλλη και γρήγορα, θεωρεί ότι γίνεται spam κι έτσι τους κάνει ban".

Η πραγματικότητα όμως δείχνει κάτι το τελείως διαφορετικό. Στο πρόσφατο τουρνουά Hearthstone Masters Tour στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, οι moderators κλείδωσαν το chat και επέτρεψαν τις συζητήσεις μόνο για τους Followers. Απαιτούν δηλαδή να έχετε κάνει Follow την Blizzard και μάλιστα δύο ημέρες πριν επιβληθούν οι περιορισμοί στο chat! Αν δηλαδή κάποιος χρήστης μπει και κάτι follow την Blizzard εκείνη την στιγμή τότε δεν μπορεί να σχολιάσει.

Το τουρνουά της Ρουμανίας δίνει έπαθλο 500.000 δολάρια και θα ολοκληρωθεί αύριο Κυριακή 20 Οκτωβρίου.

Δείτε τι έδειξε ένας streamer και έγινε ban στο Twitch και συζητήστε για την πλατφόρμα στο αντίστοιχο forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification