Ειδήσεις Άλλες Ειδήσεις Ξόδεψε 150.000 δολάρια για παιχνίδι Transformers στο κινητό του

Ξόδεψε 150.000 δολάρια για παιχνίδι Transformers στο κινητό του

Tuesday, 15 Oct 2019  | in Άλλες Ειδήσεις | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης  
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Το 1988 σε ηλικία 5 ετών ο πατέρας του έφερε σπίτι έναν Amstrad 6128. Το 1990 ακολούθησε η Amiga 500, ένα Atari 2600 και λίγα χρόνια μετά κατά σειρά η Amiga 1200, το NES και το πρώτο PC. Από εκείνη την χρονική περίοδο μέχρι σήμερα έχει στην κατοχή του πάνω από 35 κονσόλες προερχόμενες από σχεδόν όλες τις κατασκευάστριες εταιρείες και αρκετές εκ των οποίων ιδιαίτερα σπάνιες. Παίζει κυρίως Sports, RPG/MMORPG, Strategy, Fighting και Racing games, ενώ δεν λέει ποτέ όχι στα Platform (ειδικά αν είναι Super Mario) και σε σενάρια με συμπαθητικούς χαρακτήρες, στο στυλ των Nathan Drake, Lara Croft και John Shepard.
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/c9/5d/6b/Transformers20Earth20Wars-100-1571170759.jpg
 

Ξόδεψε 150.000 δολάρια για παιχνίδι Transformers στο κινητό του

Δεν αγόραζε ένα Transformer καλύτερα;

Κατά την διάρκεια της έκθεσης Asia-Pacific, ο Henry Fong, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Yodo1 και ο Dylan Bevis, ιδρυτής της Featherweight Games, μίλησαν για το πως τα free-to-play games πρέπει να έχουν καλό σχεδιασμό στο monetisation, αρχής γενομένης από το στάδιο σχεδιασμού τους και όχι αργότερα.

Ο Fong μίλησε στο κοινό για το Rodeo Stampede, ένα free-to-play παιχνίδι που έχει πάνω από 100 εκατομμύρια downoads, οι χρήστες που έχουν ξοδέψει τα περισσότερα έχουν δώσει κάτι εκατοντάδες ευρώ. Στην περίπτωση όμως του mobile game Transformers: Earth Wars, υπάρχει χρήσης που ξόδεψε μόνος του 150.000 δολάρια!

Πως το κατάφεραν όμως αυτό οι developers;
Η Yodo1 είχε ένα software που τους επέτρεπε να κάνουν αυτόματο moderation σε διάφορα Community από mobile gamers και να δημιουργήσουν ένα δίκτυο machine learning που ανέλυε την συμπεριφορά των παικτών και πόσες ώρες ξόδευαν σε κάθε παιχνίδι, ώστε να προβλέψουν ποιοι παίκτες θα ξοδέψουν τα περισσότερα.

Το συγκεκριμένο bot εντόπιζε τέτοιους λάτρεις μικροσυναλλαγών με ακρίβεια 87%, αλλά ο Fong πρόσθεσε ότι οι developers μπορούν να βελτιώσουν την ακρίβεια έως και κατά 95%! Για τις ανάγκες της έρευνας χρειάστηκαν δυόμιση χρόνια, ώστε να φτιαχτεί η λογική που διάφορα πακέτα monetisation θα απευθύνονταν σε διαφορετικά είδη παικτών. Από την άλλη όμως, η εταιρεία δεν προχώρησε στο τελικό στάδιο γιατί φοβόταν αντιδράσεις από τους παίκτες που θα έβλεπαν διαφορετικές τιμές σε κάθε πακέτο, ανάλογα με το εισόδημα και τα γούστα τους, κάτι που δεν θα ήταν δίκαιο. "Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε μια περίσταση στην οποία διαφορετικοί άνθρωποι θα δίνουν διαφορετικά χρήματα για το ίδιο πράγμα" κατέληξε ο Fong.

Δείτε και τον παίκτη του Runescape που ξόδεψε 56.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης για το κλείσιμο του Runescape Classic, για το RuneScape: Idle Adventures και συζητήστε για τις μικροσυναλλαγές στο σχετικό forum topic.

 

Photos

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification