Indie developers προτιμούν την πειρατεία αντί για αγορές keys από το G2A

Hot
Indie developers προτιμούν την πειρατεία αντί για αγορές keys από το G2A

Indie developers προτιμούν την πειρατεία αντί για αγορές keys από το G2A

Η G2A υπόσχεται 10πλάσια αποζημίωση. Η Wube Software ζητάει τα χρήματα.[UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 1/7/19] To G2A είναι ένα site που ειδικεύεται στις αγοραπωλησίες keys για video games και πρόσφατα αγόρασε πολλές premium διαφημίσεις στο Google, που σημαίνει ότι η σελίδα του store του εμφανίζεται ψηλότερα και από τις επίσημες σελίδες μερικών games.

O Mike Rose, ένας εκ των ιδρυτών της εκδότριας εταιρείας No More Robots, εντόπισε μια τέτοια διαφήμιση για το Descenders (το οποίο εκδίδει η εταιρεία του) και αφού δεν κατάφερε να την απενεργοποιήσει, έκανε μια δημοσίευση στο Twitter, στην οποία προτρέπει το κοινό να κατεβάσει παράνομα games αντί να δώσει χρήματα στο G2A για keys, καθώς όπως δηλώνει, "οι developers δεν θα πάρουν φράγκο ούτως ή άλλως".

 

 

 

Ο ιδρυτής της ανεξάρτητης εταιρείας ανάπτυξης Vlambeer, Rami Ismail υποστήριξε επίσης την θέση του Rose, λέγοντας ότι η αγορά keys αποσπά την υποστήριξη πελατών με υποθέσεις πλαστών keys, επιστροφές πληρωμών πιστωτικών καρτών κλπ.

 

 

Το G2A βρίσκεται στο στόχαστρο των εταιρειών ανάπτυξης εδώ και καιρό, καθώς τα keys που εμπορεύεται δεν προέρχονται από επίσημες πηγές, αλλά από χρήστες του site, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που έχει κατηγορηθεί ότι έμμεσα ενθαρρύνει απάτες, καθώς έχει τύχει να μεταπωλεί keys που αγοράστηκαν με κλεμμένες πιστωτικές κάρτες, ή που αγοράστηκαν φτηνότερα από συγκεκριμένες χώρες προκειμένου να πουληθούν ακριβότερα.

[UPDATE: 5/7/19 - Η G2A υπόσχεται 10πλάσια αποζημίωση αν μπορούν να το αποδείξουν] Η G2A υπόσχεται να αποζημιώσει στο δεκαπλάσιο τους developers που έπεσαν θύματα απάτης αγοράς με κλεμμένες πιστωτικές κάρτες.

Σε απάντησή στις πρόσφατες δημοσιεύσεις των developers, να μην αγοράζουν από το G2A αλλά να κατεβάζουν παράνομα τα παιχνίδια τους, η G2A δημοσίευσε εκτενής δήλωση. Στην δήλωσή της εξηγεί το πως δουλεύει η ιστοσελίδα, από που έρχονται τα κλειδιά, και προσέφερε αποζημίωση στους developers που έχουν πέσει θύματα απάτης. Η G2A εξηγεί πως ο μεγαλύτερος όγκος των κλειδιών έρχεται από εταιρίες που παίρνουν εκπτώσεις λόγω του ότι τα αγοράζουν σε μεγάλες ποσότητες κατευθείαν από τις εκδότριες εταιρίες.

Μερικοί εκδότες πουλάνε τα κλειδιά τους μέσω του G2A Direct, την επιλογή της ιστοσελίδας που σας δείχνει ότι το κλειδί σας έρχεται κατευθείαν από τον λογαριασμό του developer. Πιο συγκεκριμένα στην περίπτωση των Descenders, η G2A δήλωσε ότι μόνο πέντε κλειδιά εμφανίστηκαν στο online store της. Στη συνέχεια η G2A παραδέχθηκε πως στην ιστοσελίδα της μπορούν να πουληθούν κλεμμένα κλειδιά, ωστόσο “δεν είναι εύκολο” να κλαπούν πιστωτικές κάρτες. “Τα Bestseller παιχνίδια στο G2A είναι τα ίδια με αυτά που βρίσκονται και στα υπόλοιπα online store, δηλαδή AAA τίτλοι.”

“Ως κλέφτης, στόχος σας είναι να βγάλετε λεφτά με την πιστωτική που κλέψατε όσο πιο γρήγορα γίνεται, πριν απενεργοποιηθεί ο λογαριασμός σας. Αν π.χ έχετε 5.000€, θα πρέπει να αγοράσετε 250 αντίτυπα ενός indie παιχνιδιού, αν κοστίζει 20€ το αντίτυπο. Αναλογιζόμενοι τα στατιστικά των πωλήσεων των indie, θα σας έπαιρνε 2-3 μήνες για να τα πουλήσετε όλα στο G2A.”

“Για να εξασφαλίσουμε ειλικρίνεια και διαφάνεια, ζητάμε από μία αξιόπιστη και ανεξάρτητη λογιστική εταιρία να κάνει μια αμερόληπτη εξέταση και στις δυο πλευρές, το online store των developers και της G2A. Το κόστος των τριών πρώτων εξετάσεων το καλύπτουμε εμείς, για τις επόμενες θα το χωρίσουμε 50/50”, εξήγησε η G2A. “ Η λογιστική εταιρία θα ελέγξει αν κάποιο κλειδί που πουλήθηκε μέσω G2A αποκτήθηκε με την χρήση κλεμμένης πιστωτικής κάρτας. Αν αυτό αποδειχθεί αληθές η G2A εγγυάται ότι θα πληρώσει τους developers όλα τα χρήματα που έχασαν επί 10”

[UPDATE 2: 15/7/19 - H Wube Software ζητάει χρήματα] Έπειτα από την ανακοίνωση της G2A σχετικά με τις αποζημιώσεις προς developers, μια εταιρεία κάνει την αρχή. H Wube Software, developer του Factorio, αποφάσισε πως έχει πέσει θύμα απάτης και ζητάει από την G2A να κρατήσει την υπόσχεσή της σχετικά με την 10πλάσια αποζημίωση. Φαίνεται όμως πως δεν θα είναι κάτι που θα συμβεί εύκολα καθώς υπάρχουν πολλοί όροι που πρέπει να εξεταστούν πριν δώσει η G2A οποιαδήποτε αποζημίωση.

Διαβάστε επίσης για την απενεργοποίηση κλεμμένων Steam keys του Metro Exodus από την Deep Silver και συζητήστε για το G2A στο αντίστοιχο forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification