Ειδήσεις Internet Το Twitch έριξε μόνιμο ban στον Dr. Disrespect

Το Twitch έριξε μόνιμο ban στον Dr. Disrespect

Saturday, 08 Aug 2020  | in Internet | Γράφτηκε από τον Σταύρος Αντωνόπουλος   | (1 σχόλιο)
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/69/4f/fb/Dr-Disrespect-Banned-From-Twitch-GameWorld-95-1560345159.jpg
 

Το Twitch έριξε μόνιμο ban στον Dr. Disrespect

"Κάνουν σαν γαμημένες κατσαρίδες" δήλωσε στο πρώτο του live στο YouTube. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 12/6/19] Ένας από τους μεγαλύτερους streamers στην πλατφόρμα του Twitch , ο Dr. Disrespect "έφαγε" ban καθώς συνέχισε την live μετάδοση από την έκθεση ακομα και όταν μπήκε στις τουαλέτες.

Ο streamer αποφάσισε να κάνει live stream τις εμπειρίες του απο την έκθεση της Ε3 δίνοντας έτσι την ευκαιρία και στους ακολούθους του να ζήσουν όσο μπορούν αυτή την εμπειρία. Ωστόσο κατά την διάρκεια της έκθεσης στο Los Angeles Convention Center, ο Doc αποφάσισε να πάει στις ανδρικές τουαλέτες . Το παράδοξο όμως ήταν ότι ο cameraman του συνέχισε να τον ακολουθεί μέσα στις τουαλέτες, συνεχίζοντας να τραβά πλάνα από τις υπόλοιπες τουαλέτες αλλά και τον κόσμο που πήγαινε για γνωστούς λόγους στον χώρο αυτό.

Παράλληλα όλα αυτά μεταδίδονταν ζωντανά μέσω του Twitch. Κάποια στιγμή ο Doc aka Beahm Guy, αποφάσισε και ο ίδιος να κάνει βόλτα μέσα στις υπόλοιπες τουαλέτες. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά ο camera man συνέχισε να παίρνει πλάνα ακόμα και όταν ο κόσμος έκανε την ανάγκη του, στεκόμενος από πίσω τους και τραβώντας πλάνα των προσώπων ανάμεσα στους οποίους μπορεί να ήταν κάποιος ανήλικος, χωρίς ωστόσο να πάρει την αδεία τους. Ο Beahm του ζήτησε να αποχωρίσει μόνο όταν ίδιος θέλησε να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα και στην συνέχεια του είπε να επιστρέψει.

Λίγο μετά το συμβάν η μετάδοση διακόπηκε ξαφνικά και το κανάλι αποκλείστηκε. Μέχρι στιγμής ο streamer δεν έχει σχολιάσει κάτι για το γεγονος. Ωστόσο οι παραβάσεις του πάνω στους κανόνες του Twitch είναι ξεκάθαροι, καθώς αναφέρεται ρητός: " H καταγραφή ενός ατόμου ενάντια στη θέλησή του καθώς καταδίωξη ή παραβίαση των καθορισμένων προσωπικών ορίων που κάποιος έχει θέσει για τον εαυτό του θεωρείται παρενόχληση." Επιπλέον, η μαγνητοσκόπηση σε δημόσια μπάνια αποτελεί επίσης παραβίαση του ποινικού κώδικα της Καλιφόρνιας.

[UPDATE: 26/6/19 - Το κανάλι επέστρεψε] Το κανάλι του Dr. Disrespect στο Twitch επέστρεψε και είναι και πάλι σε λειτουργία.

Θυμίζουμε ότι για τον δημοφιλή streamer είχε προηγηθεί ban δύο εβδομάδων επειδή έκανε livestream από τις τουαλέτες της E3 2019.

[UPDATE 2: 2/7/19 – Ο Dr. Disrespect ζητά συγγνώμη για το περιστατικό στις τουαλέτες της E3 2019]  O Guy Beahm που είναι γνωστός με την περσόνα του Dr. Disrespect, απολογήθηκε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, για το περιστατικό που έλαβε δράση στις τουαλέτες της E3 2019.

Η απολογία του ανθρώπου που κρύβεται πίσω από τον χαρακτήρα που όλοι βλέπουμε μέσω του Twitch, αναφέρεται στην προσπάθεια που καταβάλει ο ίδιος, ώστε να μείνει πραγματικός και αληθινός πίσω από τον χαρακτήρα που υποδύεται. Μεταξύ άλλων έγραψε:

" Όταν περπατούσαμε γύρω από την έκθεση της E3 δεν σκαφτόμουν τους νόμους και τις επιπτώσεις που μπορεί να είχε η μαγνητοσκόπηση στο μπάνιο της έκθεσης γιατί δεν ήταν στο μυαλό μας κάτι τέτοιο εκείνη την ώρα. Ήμασταν αποφασισμένοι να τα δώσουμε όλα για το stream και να καταγράψουμε όλες τις εμπειρίες του Dr. Dis στην έκθεση. Ήμασταν τόσο προσηλωμένοι στο να κάνουμε ένα συναρπαστικό IRL stream, που δεν σκεφτήκαμε τι είναι και τι δεν είναι σωστό."

Ωστόσο στην συνεχεία πρόσθεσε ότι εκμεταλλεύτηκε την αποχή του από την πλατφόρμα, ώστε να σκεφτεί και να δει τι έκανε λάθος στο συγκεκριμένο περιστατικό. Όμως συμπλήρωσε διαφημίζοντας το περιεχόμενο του, λέγοντας πως "έρχονται νέα περισσότερα όσον αφού το gaming αλλά και με βάση το καθιερωμένο στυλ των livestreams." Εν τέλει έκλεισε την απολογία του λέγοντας: To συγκεκριμένο περιστατικό με πήγε κάποια βήματα πίσω, αλλά όπως όλα τα πράγματα, γίνονται για να μαθαίνουμε, να γινόμαστε δυνατότεροι και να προχωράμε μπροστά. Εάν ακολουθείτε εμένα είτε το brand μου ελπίζω να μείνετε μαζί μου σε αυτό το όραμα που έχω."

[UPDATE 3: 27/6/20 - Ο Dr. Disrespet δέχθηκε νέο ban από το Twitch] Ο Herschel "Guy" Beahm ή αλλιώς Dr. Disrespect, δέχθηκε νέο ban από το Twitch και αυτή τη φορά μπορεί να είναι μόνιμο. Το Twitch δεν έδωσε καμία εξήγηση για το ban. Κάποιοι υποπτεύονται λόγους πνευματικών δικαιωμάτων (παραβίαση DMCA).

Το Twitch αρκέστηκε στο να απαντήσει: "Λαμβάνουμε μέτρα όταν έχουμε αποδείξεις ότι ένας streamer παραβίασε τα Community Guidelines ή τους όρους χρήσης. Αυτό αφορά όλους τους streamers, ανεξαρτήτως του status που έχουν ή της προνομιακής θέσης τους στην κοινότητα του Twitch". Ο δημοσιογράφος Rod Breslau λέει πάντως ότι το ban δεν αφορά πνευματικά δικαιώματα. Μία streamer, η Shannon Plante (ShannonZKiller) δήλωσε ότι γνωρίζει πως το ban του Dr. Disrespect είναι μόνιμο και ότι "η αιτία είναι σοβαρή και γνωρίζω τον λόγο αλλά δεν μπορώ να πω περισσότερα. Έχει τελειώσει και όχι μόνο στο Twitch". Μέχρι τώρα βέβαια, οι λογαριασμοί του στο YouTube και το Twitter παραμένουν ενεργοί.

Τις τελευταίες ημέρες και εν μέσω αντιδράσεων από το γυναικείο community, το Twitch έχει ρίξει bans για συμπεριφορές που αφορούν σεξουαλικές πράξεις στους IamSp00n, BlessRNG, DreadedCone και άλλους, δηλαδή για πράγματα που δεν αφορούν την πλατφόρμα (όπως για παράδειγμα σεξουαλική κακομεταχείριση, παρενόχληση σε ανήλικους, κακόβουλες ενέργειες προς τις γυναίκες κ.ο.κ.). Υπάρχει ένα ενδεχόμενο το ban να αφορά κακόβουλη σεξουαλική πράξη, ειδικά αν κρίνουμε από το γεγονός ότι μία streamer έκανε την παραπάνω δημόσια δήλωση.

shannonzkiller

[UPDATE 4: 29/6/20 - Ο Dr. Disrespect ανακοίνωσε ότι δεν ενημερώθηκε από το Twitch τον λόγο που έφαγε ban] Ο Dr Disrespect, Guy Beahm, έσπασε την σιωπή του και έβγαλε σχετική ανακοίνωση στο Twitter σχετικά με το ban που έφαγε το κανάλι του στο Twitch. Δείτε το σχετικό tweet.

Ο Dr. Disrespect δήλωσε: "Το Twitch δεν με έχει ενημερώσει ακόμα τον ακριβής λόγο που έφαγα ban. Σας ευχαριστώ όλους για την υποστήριξη σε αυτή την δύσκολη στιγμή".

Ένας εκπρόσωπος του Twitch σε μια πρόσφατη δήλωση του ανέφερε: "Είναι καθήκον μας να λαμβάνουμε τα κατάλληλα μέτρα όταν έχουμε αποδείξεις ότι ένας streamer παραβιάζει τους κανόνες της κοινότητας μας. Αυτό εφαρμόζεται σε όλους τους streamers ανεξαρτήτως την απήχηση που μπορεί να έχουν στην κοινότητα".

Το Twitch βέβαια δεν έχει βγάλει επίσημη ανακοίνωση για το ban στον Dr. Disrespect.

[UPDATE 5: 16/7/20 - Σκέφτεται να κινηθεί νομικά] Ο Dr Disrespect σκέφτεται να κινηθεί νομικά εναντίον του Twitch καθώς τρεις εβδομάδες μετά έχει ακόμη ban.

Συγκεκριμένα δήλωσε: "Μάλλον θα κινηθώ νομικά, αλλά θα πρέπει να προσέχω. Αλλά μπορώ να πω ωστόσο ότι δεν θα επιστρέψω στο Twitch".

Άραγε τι θα κάνει ο Dr. Disrespect αν το ban του είναι μόνιμο; Οι μόνες γνωστές υπηρεσίες streaming που απέμειναν είναι το YouTube και το Facebook Gaming.

[UPDATE 6: 8/8/20 - Dr. Disrespect εναντίον Twitch] Ο Dr Disrespect έκανε livestream στο YouTube και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο ban που του έχει ρίξει το Twitch.

Ο Guy Beahm, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, δήλωσε: "Απ' όσο ξέρω δεν έκανα τίποτα για να φάω ban, για να μην αναφερθώ στο όπως έγινε το ban. Δεν υπήρξε καμία επικοινωνία. Τίποτα. Απλά boom και τέλος. Η προσέγγισή τους είναι αυτή μιας γαμημένης κατσαρίδας. Υπάρχουν πολλά λεφτά από πίσω (σ.σ. εννοώντας το συμβόλαιό του) οπότε θα αφήσω τους νομικούς να κάνουν αυτό που χρειάζεται. Αυτό. Τελεία. Η συνείδησή μου; Αισθάνομαι πολύ καλά. Αυτά τα λέω στο μικρό ποσοστό που τους καίει γιατί θέλουν να γίνει κάτι κακό. Το μεγαλύτερο ποσοστό, οι πραγματικοί υποστηρικτές που με ακολουθούν, ξέρουν περί τίνος πρόκειται".

Από την άλλη, ο eSports insider, Rod Breslau (Slasher), είπε ότι γνωρίζει τον λόγο του ban και τον κρατάει κρυφό λόγω της σημασίας και της ευαισθησίας γύρω από το θέμα. Το ban έλαβε χώρα σε μια περίοδο όπου το Twitch "καθάριζε" πάρα πολλούς streamers για σεξουαλική παρενόχληση, αν και δεν υπάρχει απόδειξη ότι το ban έχει να κάνει με αυτό τον λόγο. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Dr Disrespect δήλωσε τον Δεκέμβριο του 2017 ότι είχε κερατώσει την γυναίκα του και σταμάτησε τα livestreams για δύο μήνες ώστε να ηρεμήσει. Επίσης, έχουν πυροβολήσει στο σπίτι του με BB gun δύο φορές.

Διαβάστε επίσης για την αποκλειστική συμφωνία που έκλεισε ο DrDisrespect με το Twitch, το οποίο φοβόταν μην τύχει και το Mixer του κλέψει τον streamer, όπως έκανε και με τους Ninja και Shroud. Τελικά η Microsoft έκλεισε το Mixer, οπότε όσοι streamers βρίσκονταν εκεί επέστρεψαν στο Twitch ή πήγαν σε άλλες πλατφόρμες.

Συζητήστε για το Twitch στο παρακάτω forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 TheReaper (Level 22) 29/06/2020 17:52
"Αυτό εφαρμόζεται σε όλους τους streamers ανεξαρτήτως την απήχηση που μπορεί να έχουν στην κοινότητα"

Η Alinity έχει διαφορετική άποψη...
Notification