Ειδήσεις Άλλες Ειδήσεις Αμερική: Εως και 25% φόρος σε Κινέζικες εισαγωγές, φέρνει αυξήσεις στα games

Αμερική: Εως και 25% φόρος σε Κινέζικες εισαγωγές, φέρνει αυξήσεις στα games

Wednesday, 14 Aug 2019  | in Άλλες Ειδήσεις | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης   | (1 σχόλιο)
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/81/b9/a0/donald-trump-video-game-25-percent-taxes-1-1558977343.jpg
 

Αμερική: Εως και 25% φόρος σε Κινέζικες εισαγωγές, φέρνει αυξήσεις στα games

Καθυστερεί προσωρινά. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 27/5/19] Σε ένα έγγραφο που δημοσιεύτηκε από το γραφείο τύπου των ΗΠΑ από τον εκπρόσωπο τύπου του Υπουργείου Εμπορίου του Λευκού Οίκου, σύντομα ενδέχεται να υπάρξει φορολογία έως και 25% σε χειριστήρια, Arcade, κονσόλες, κυκλώματα και αξεσουάρ επιτραπέζιων παιχνιδιών. Ο φόρος αυτός των υλικών από την Κίνα θα επηρεάσει και τις τιμές των games και των κονσολών.

Σύμφωνα με το GameDaily η gaming βιομηχανία ίσως επηρεαστεί σημαντικά, ειδικά στις νέες κονσόλες PS5 και του τέταρτου Xbox που έρχονται, αλλά και στα επιτραπέζια, αφού οι μικροί δημιουργοί βασίζονται στο χαμηλό κόστος υλικών από την Κίνα, τα οποία και εισάγουν για να κατασκευάσουν επιτραπέζια. Αυτό σημαίνει αντίστοιχα αύξηση του κόστους παραγωγής. Η White Wizard, κατασκευάστρια εταιρεία επιτραπέζιων, αναμένεται να αυξήσει τις τιμές της κατά 5-10% για να καλύψει την αύξηση δαπανών.

Η ESA (Entertainment Software Agency), αναμένεται να τοποθετηθεί επί του θέματος και για την βιομηχανία των games.

[UPDATE: 14/8/19 - Καθυστερεί η επιβολή δασμών] Ο Donald Trump αποφάσισε να καθυστερήσει την επιβολή δασμών στην Κίνα, προφανώς φοβούμενος τις όποιες αντιδράσεις.

Μέχρι και τις 15 Δεκεμβρίου, οι Αμερικανοί gamers θα αγοράζουν κονσόλες και games στις τρέχουσες τιμές. Ο Trump δήλωσε: "Καθυστερήσαμε την επιβολή δασμών ώστε να μην συμπέσει με την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων".

Διαβάστε για τον φόρο από πλευράς Αμερικής που θα επηρεάσει τις τιμές των κονσολών και συζητήστε περισσότερα για τις νέες κονσόλες στο Forum.

 

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 chriszaro (Level 13) 15/08/2019 10:41
Θέλει να πατήσει φρένο στην παγκοσμιοποίηση και να ισχυροποιήσει την Αμερική. Σίγουρα δεν είναι μονόπλευρο το ζήτημα.
Notification