Ειδήσεις Άλλες Ειδήσεις Το αφεντικό της Take-Two θα πάρει τεράστια μπόνους

Το αφεντικό της Take-Two θα πάρει τεράστια μπόνους

Monday, 22 Apr 2019  | in Άλλες Ειδήσεις | Γράφτηκε από τον Σταύρος Αντωνόπουλος  
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/b5/e4/19/Take-Two-Stocks-Article-28-1555924168.jpg
 

Το αφεντικό της Take-Two θα πάρει τεράστια μπόνους

Τα μπόνους αφορούν πωλήσεις των microtransactions και DLCs.

 

Η Take-Two Interactive Software μοιράστηκε με τους επενδύτες τις μια αρχειοθετημένη κατάθεση της Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με σκοπό την καταχώριση 315,315 νέων μετοχών της εταιρίας.

Συγκεκριμένα το έγγραφο S-3 υποβάλετε κάθε φορά που οι εταιρίες βγαίνουν δημόσια στις αγορές ή υπό ορισμένες συνθήκες έχουν περισσότερα μερίδια της εταιρίας διαθέσιμα στην αγορά. Όμως οι επιτροπές επιτήρησης των εταιρικών εγγράφων απαιτούν την κατάθεση ενός συγκεκριμένου πλαισίου για την έγκριση της χρηματοδότησης μιας εταιρίας. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά τα έγγραφα και να ανακαλύψετε τρόπους με τους οποίους λειτούργει η gaming βιομηχανία αλλά και πως επωφελείται από αυτήν ένας διευθύνων σύμβουλος (microtransactions). Ως μέρος των εγγράφων περιλαμβάνονται τι, που, πως και γιατί είναι κάτι καταχωρημένο.

Φαίνεται ότι η Take-Two εξέδωσε προς την διαχειρίστρια εταιρία της, ZelnickMedia, 315,315 μονάδες μετοχών περιορισμένης χρήσης (Restricted Stock). Τα Restricted Stocks είναι μετοχές οι οποίες αφορούν συγκεκριμένους στόχους και προθέσεις αλλά ουσιαστικά δεν είναι υπάρχουν σε εταιρία. Δηλαδή πρόκειται για μετοχές " φάντασμα", τουλάχιστον μέχρι τα τηρηθούν κάποιοι όροι και προϋποθέσεις που έχουν προσυμφωνηθεί. Κάπου εδώ εμφανίζεται μια συμφωνία μεταξύ της Take-Two και της ZelnickMedia το 2014, στην όποια περιέχονται όροι για μικροσυναλλαγές (microtransactions) ώστε να εγκρίνεται η εκτέλεση των επιδομάτων. Σύμφωνα πάντα με τα έγγραφα, ορισμένες μετοχές από τα Restricted Stocks παραμένουν ανέπαφες ώστε είτε να γίνουν κανονικές μετοχές στο μέλλον είτε να μετατραπούν σε κανονικά μετρητά. Αυτές οι μετοχές αφορούν επιβραβεύσεις από την μια εταιρία στην άλλη, εφόσον τηρούνται κάποιες χρονικές δεσμεύσεις και στατιστικά απόδοσης. Κάποιοι όροι αφορούν τις πώλησης παιχνιδιών και προϊόντων ενώ άλλες σχετίζονται με τις τιμές των μετοχών της εταιρίας ή ακομα και με τις προβλεπόμενες δαπάνες του καταναλωτή μέσα στο παιχνίδι.

Οι δαπάνες του καταναλωτή περιλαμβάνουν microtransactions, εικονικό νόμισμα και DLC περιεχόμενο. Για παράδειγμα ας υποθέσουμε ότι η Take-Two εκπληρώνει όλες τις προσυμφωνημένες προϋποθέσεις με την ZelnickMedia και πουλά αρκετά microtransations και add-on περιεχόμενο. Από την στιγμή που η τιμή ανά μετοχή της Take-Two κυμαίνετε γύρο στα 90,41 δολάρια, αυτό σημαίνει ότι η πώληση επιπλέον microtransactions αποφέρει στην ZelnickMedia 1,264,614.12 μέχρι 2,529,228.24 δολάρια. Και αυτοί δεν είναι οι μέγιστοι αριθμοί που μπορούν να πιάσουν σε απόδοση οι εταιρίες. Αυτά τα δεδομένα είναι ήδη γνωστά από το ένα άρθρο του 2017 στο Motley Fool.

Λογικό είναι λοιπόν εταιρίες στις οποίες ανήκουν games όπως το Grand Theft Auto V και η σειρά NBA 2K να επενδύουν και να περιμένουν χρήματα από τις digital αγορές, καθώς αποδείχτηκε ότι οι πωλήσεις αυτές έκαναν την διαφορά στην gaming βιομηχανία με τεράστια νούμερα. Εν τέλει, ίσως οι εταιρίες έχουν πλέον περισσότερους λόγους από ποτέ στην επένδυση των μικροσυναλλαγών και του digital περιεχομένου καθώς αυτές οι πωλήσεις μπορούν να αποφέρουν στους διευθύνοντες συμβούλους ( CEOs) ένα και δυο εκατομμύρια παραπάνω κέρδος.

Διαβάστε επίσης για όλα τα "μαλάκα" του Assassins’s Creed Odyssey.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification