Ειδήσεις Άλλες Ειδήσεις Borderlands 3 προς review bombers: "Άντε γαμηθείτε"

Borderlands 3 προς review bombers: "Άντε γαμηθείτε"

Wednesday, 17 Apr 2019  | in Άλλες Ειδήσεις | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης   | (2 σχόλια)
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/95/48/dd/randy-pitchford-fuck-off-30-1554755642.jpg
 

Borderlands 3 προς review bombers: "Άντε γαμηθείτε"

Οι λογομαχίες στο Twitter συνεχίζουν. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 8/4/19] Άγρια κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην Gearbox και τους fans της, αφού ύστερα από τα χιλιάδες αρνητικά user reviews στη σειρά Borderlands στο Steam, ορισμένα εκ των οποίων αφαίρεσε η Valve, πλέον η διαμάχη μεταφέρεται στο Twitter με βρισίδια εκατέρωθεν.

Ο Randy Pitchford, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Gearbox Software δήλωσε στο Twitter ότι είναι "ευχαριστημένος που η 2K θα κυκλοφορήσει στα PC το Borderlands 3 αποκλειστικά στο Epic Games Store" κάτι που θα ισχύσει μέχρι και τον Απρίλιο του 2020 αφού "Η Valve δεν προτίθεται να διορθώσει την λάθος χρήση των user reviews" (σ.σ. αναφέρθηκε στο θέμα πριν η Valve τελικά διαγράψει ένα σημαντικό μέρος των αρνητικών user reviews).

 

Στη συνέχεια, ένας χρήστης είπε στον Randy Pitchford: "Τα αρνητικά reviews δεν θα γινόντουσαν αν δεν υπήρχε συμφωνία αποκλειστικότητας. Εσείς, η 2K Games ή οποιοσδήποτε άλλος είναι υπεύθυνος για αυτό, θα πρέπει να αντιμετωπίσει πλέον τις συνέπειες και είναι λάθος όποιων το αποφάσισαν γι' αυτό και όλοι είναι τσαντισμένοι".

Παρότι το σχόλιο ήταν κόσμιο, χωρίς ύβρεις, ο Randy Pitchford ξέφυγε τελείως απαντώντας στον χρήστη: Μου λες δηλαδή "Δεν θα σας χτυπούσαμε έτσι αν δεν το αξίζατε. Είναι λάθος σας και σας χτυπάμε." Τι διάολο τρέχει με εσάς και αυτές τις μαλακισμένες κατηγορίες περί θυμάτων; Ευγενικά λοιπόν, άντε και γαμήσου, troll.

Οι αντιδράσεις στο Twitter είναι πολύ έντολες, καθώς για πρώτη φορά στα χρονικά των PC, έχουμε αποκλειστικότητα σε πλατφόρμα κυκλοφορίας. Ορισμένοι developers και publishers γνωρίζουν την κατακραυγή αφού αποφασίζουν να κυκλοφορήσουν τα games τους στο Epic Games Store για να αποκτήσουν το 88% των εσόδων που δίνει η Epic Games, αντί για το Steam που δίνει το 70% (έως και 75% αλλά μόνο στους πολύ μεγάλους publishers).

Από την άλλη, τα αρνητικά user reviews έχουν προκαλέσει την έντολη δυσαρέσκεια των developers. Βέβαια τόσο χοντρά μπινελίκια προς τους fans και ειδικά σε όσους μιλούν κόσμια και έχουν πληρώσει κατ' επανάληψη μια εταιρεία ως πελάτες, είναι καταδικαστέα σε κάθε περίπτωση, ενώ μπορεί να προκαλέσουν αλυσιδωτές αντιδράσεις σε πωλήσεις, αρνητικά user reviews σε όλες τις πλατφόρμες αφού κυκλοφορήσει το παιχνίδι κ.ο.κ.

[UPDATE: 17/4/19 – Οι λογομαχίες στο Twitter συνεχίζουν] Ο Randy Pitchford εξήγησε με νέα posts στο Twitter γιατί πιστεύει πως το Epic Store είναι η καλύτερη πλατφόρμα για το Borderlands 3 και πως το μέλλον δεν ανήκει στο Steam.

Ξεκίνησε λέγοντας πως ενώ είχε επιρροή στην διαδικασία επιλογής ψηφιακού διανομέα για το Borderlands 3, ο τελικός λόγος άνηκε στην εκδότρια εταιρία 2K Games. Επίσης έκανε λόγο για features του Steam που απουσιάζουν από το Epic Store και το πιθανότερο είναι να μην γίνει ποτέ προσθήκη τους. Ανέφερε ωστόσο πως το Epic Store έχει ένα όραμα για το πως πρέπει να λειτουργεί η αλληλεπίδραση ενός online καταστήματος με τους πελάτες, developers και publishers και το όραμα αυτό συμμερίζεται και ο ίδιος.

 

 

''Πρέπει επίσης να αναγνωρίσουμε πως το Borderlands 3 δεν υφίσταται αυτή την στιγμή αλλά θα υφίσταται τον Σεπτέμβριο. Το Epic Store θα είναι διαφορετικό όταν κυκλοφορήσει το παιχνίδι. Αν καταφέρουν να προσθέσουν αρκετά features ώστε να επιτευχθεί μια ομαλότερη εμπειρία για τους πελάτες μέχρι τότε, θα βγούμε όλοι κερδισμένοι. Αν δεν το κάνουν τότε θα έχει χαθεί μια πολύ καλή ευκαιρία.'' Ανέφερε μεταξύ άλλων.

 

 

Στο τέλος συμπλήρωσε ''Θα πρέπει να δεχτούμε πως το Borderlands 3 θα κυκλοφορήσει στο Epic Games Store. Κάποιοι από εσάς μπορεί να μην το κάνετε ποτέ και να συνεχίσετε να γκρινιάζετε και να κατηγορείτε τόσο την εταιρία όσο και εμένα προσωπικά. Στο τέλος ωστόσο όταν θα επαναφέρετε στην μνήμη σας όλη αυτή την κατάσταση θα συνειδητοποιήσετε πως αποτέλεσε την αρχή της πτώσης του μονοπωλίου στον χώρο των ψηφιακών καταστημάτων.''

To Borderlands 3 θα κυκλοφορήσει στις 13 Σεπτεμβρίου για PC, PS4 και Xbox One.

Διαβάστε περισσότερα για το Borderlands 3 και το cross-platform συζητήστε για αυτό σε αυτό το forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 DimutriKs (Level 16) 09/04/2019 01:10
Καταρχάς ο ανταγωνισμός μόνο καλό μπορεί να κάνει στην βιομηχανία του gaming. Μπορεί στο pc να υπάρχουν πάρα πολλά stores-clinets (uplay, origins, battlenet, bethesda, GOG κλπ) όμως είναι κοινώς αποδεκτό πως η Valve με το steam έχει την μερίδα του λέοντος και λειτουργεί σαν μονοπώλιο. Όταν άκουσα πως η Epic πήρε σοβαρά το θέμα με το store προφανώς και χάρηκα καθώς χρειάζεται ένας βασικός ανταγωνιστής. Τα κέρδη που δίνει το steam στους developers είναι απαράδεκτα και ο διαχωρισμός σε μικρούς-μεγάλου ς αισχρός. Ούτε η Τράπεζα δεν έχει τέτοιους τόκους. H Epic πολύ ορθώς δίνει περισσότερα στους developers χωρίς διακρίσεις και κάθε μήνα δίνει και 2 δωρεάν games στους χρήστες της. Δεν είναι δυνατόν ολόκληρο steam και δωρεάν games να μας δίνει μόνο το Humble Bundle! Απαράδεκτα πράγματα από την Valve που τουλάχιστον την τελευταία 3ετία οι εκπτώσεις που δίνει είναι αστείες, ακόμα και σε μεγάλες περιόδους όπως η black friday. Το epic store είναι πολύ πίσω σε λειτουργικότητα από το steam και αυτό είναι λογικό μιας και ο ένας μπουσουλάει και ο άλλος έχει χρόνια στον χώρο. Τα exclusives και τα timed exclusives ήταν το αμέσως επόμενο λογικό βήμα για να μπορέσει να ανταγωνιστεί άμεσα το steam. Όταν εταιρίες όπως η Ubisoft, η DeepSilver και η 2K συμφωνούν προφανώς και κάτι θα βλέπουν, η θα είναι δυσαρεστημένοι με την Valve. Ούτε εγώ χωνεύω η είμαι υπέρ του Fortnite όμως αυτός δεν είναι λόγος να γίνω οπαδός του steam. Πολλοί τραγικοί οι steamboys που αντιδράνε έτσι αντί να τα βάλουν με την Valve. Τέλος φυσικά και ήταν άκρως απαράδεκτος ο Ρίτσφορντ και πρέπει μετά από αυτή την τραγικότατη τοποθέτηση να απολογηθεί και να παραιτηθεί άμεσα. Δεν είναι δυνατόν να εκπροσωπείς με αυτόν τον τρόπο μια εταιρεία που σε πληρώνει αδρά και φυσικά δεν είναι αυτός τρόπος να μιλάς στους καταναλωτές-πελ άτες.
#2 Shikabane_Hime7 (Level 29) 17/04/2019 21:27
Καλά τα λες για τον Ριτσφορντ, πρόεδρος-διευθύ νων σύμβουλος της πλάκας, απαράδεκτη συμπεριφορά, αντί να μιλήσει ήρεμα και με λογική, πέρα από τι βρισιές πολλά από αυτά που είπε είναι ότι να ναι, λόγια του αέρα για να υποστηρίξει την επιλογή μαρκετινγκ που έκαναν. Δεν πείθει όμως την πλειοψηφία όπως φάνηκε. Προσωπικά δεν πρόκειται να πάρω το Borderlands 3, όχι λόγο της επιλογής να πάνε πρώτα στην Epic, αλλά γιατί τέτοιοι αναίτιοι τραμπουκισμοί μου σπάνε τα νεύρα.
Notification