Ειδήσεις Άλλες Ειδήσεις Η Quantic Dream θα φτιάχνει μόνο multiplatform games

Η Quantic Dream θα φτιάχνει μόνο multiplatform games

Tuesday, 13 Aug 2019  | in Άλλες Ειδήσεις | Γράφτηκε από τον Γιώργος Δρίτσας   | (2 σχόλια)
Γιώργος Δρίτσας

Γιώργος Δρίτσας  

περιμένοντας το Death Stranding
Hot
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/07/ce/31/quantic-dream-ps-exclusives-1-1548786697.jpg
 

Η Quantic Dream θα φτιάχνει μόνο multiplatform games

Από το λανσάρισμά τους σε όλα τα format. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 29/1/19] Σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε σήμερα από το Variety, οι David Cage και Gillaume de Fondaumiere της Quantic Dream δήλωσαν ότι η εταιρεία θα σταματήσει να φτιάχνει PlayStation exclusives.

Οι δημιουργοί του Detroit: Become Human εξασφάλισαν χρηματοδότηση από την κινέζικη εκδότρια εταιρεία NetEase, η οποία συνεργάζεται και με τη Blizzard στο επερχόμενο mobiles game Diablo Immortal. "Ο στόχος μας είναι να είμαστε παρόντες σε όλες τις πλατφόρμες όπου υπάρχει κοινό που θα απολαμβάνει τις εμπειρίες μας," είπε o de Fondaumiere. "Φυσικά, θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε (παιχνίδια) στο PlayStation, μια πλατφόρμα που γνωρίζουμε πολύ καλά μετά από 12 χρόνια συνεργασίας με τη Sony, αλλά θα είμαστε επίσης παρόντες και σε όλες τις υπόλοιπες σχετικές πλατφόρμες."

O Simon Zhu, executive της NetEase, δήλωσε ότι η εταιρεία γνωρίζει για τις κατηγορίες σχετικά με τις κακές εργασιακές συνθήκες στην Quantic Dream και είναι παρ’ όλα αυτά ικανοποιημένη με το studio. "Μια εταιρεία του μεγέθους και του κύρους μας επενδύει με σοβαρότητα και έχουμε φυσικά αναλύσει ενδελεχώς όλα τα στοιχεία σχετικά με την Quantic Dream, ειδικά τη νοοτροπία του studio. Το κομμάτι αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς, καθώς διαχειριζόμαστε με μεγάλη προσοχή αυτά τα ζητήματα και στη δική μας εταιρεία. Είχαμε την ευκαιρία να περάσουμε χρόνο με την ομάδα της Quantic Dream, για να γνωρίσουμε καλύτερα τη νοοτροπία της εταιρείας και δεν έχουμε δει τίποτα σύμφωνο με τις κατηγορίες που δημοσιεύθηκαν από ορισμένους δημοσιογραφικούς οργανισμούς."

 

[UPDATE: 13/8/19 - Τα games της Quantic Dream θα είναι multiplatform από το λανσάρισμα] Από την στιγμή που η Γαλλική εταιρεία ανάπτυξης είχε ανακοινώσει την διακοπή της αποκλειστικής της συνεργασίας με την Sony, ήταν αναμενόμενο να έρθει και η επιβεβαίωση των multiplatform κυκλοφοριών από το λανσάρισμά τους. Άργησε ένα εξάμηνο βέβαια αλλά ήταν ήδη αντιληπτό.

Ο David Cage, ιδρυτής της Quantic Dream, δήλωσε ότι όλα τα games τα οποία θα αναπτύσσει στο εξής η Γαλλική εταιρεία ανάπτυξης θα είναι multiplatform από το λανσάρισμά τους. Στόχος των developers του είναι να προσεγγίσουν όσο το δυνατόν περισσότερους gamers ανά τον κόσμο.

Επίσης, πρόσθεσε ότι οι μεταφορές των Heavy Rain, Beyond: Two Souls και Detroit: Become Human δεν είναι απευθείας ports αλλά έχουν πλήρες optimization, ειδικά για τα PC.

 

Διαβάστε το review του Detroit: Become Human και και συζητήστε για αυτό στο παρακάτω forum topic.

 

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 dimas.fk19 (Level 12) 30/01/2019 11:50
Εγώ πιστεύω καλά κάνει, γιατί ο στόχος της εταιρίας Quantic Dream είναι να βγάζει περισσότερα χρήματα και η λύση είναι να βγάζει τα παιχνίδια της και στις άλλες πλατφόρμες και όχι μόνο στο Playstation.Έτσ ι κερδίζει Quantic Dream αλλά η Sony χάνει...
#2 Blood Prince (Level 27) 31/01/2019 02:35
Η εταιρεία δηλαδή που προγραμμάτισε τίτλους όπως το Heavy Rain και το Beyond Two Souls αποχωρεί από τα PS Exclusives ! Και εγώ πιστεύω πως πράττει πολύ σωστά εφόσον θεωρεί πως θα έχει όφελος από την συνεργασία και με άλλες εταιρίες στον χώρο των Video Games αλλά και η Sony από την πλευρά της πιστεύω πως θα μπορέσει να αντικαταστήσει την απώλεια μέσα από συνεργασία με άλλες εταιρίες για Exclusives.
Notification