Gearbox: CEO και πρώην γενικός σύμβουλος αλληλομηνύθηκαν

Hot
Gearbox: CEO και πρώην γενικός σύμβουλος αλληλομηνύθηκαν

Gearbox: CEO και πρώην γενικός σύμβουλος αλληλομηνύθηκαν

Οι δύο πλευρές τα βρήκαν. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 12/1/19] Ο Wade Callender, πρώην δικηγόρος της Gearbox, μήνυσε την εταιρεία για κάλυψη εσόδων της τάξης των 12 εκατομμυρίων δολαρίων.

Βάσει φημών αλλά και κατηγοριών ενός δικηγόρου, ο Randy Pitchford, διευθύνων σύμβουλος της Gearbox Software έλαβε κρυφό bonus 12 εκατομμυρίων δολαρίων τα οποία κράτησε για τον εαυτό του, αντί να τα αξιοποιήσει για να πληρώσει τους εργαζόμενους της εταιρείας. Όλα ξεκίνησαν όταν ο Wade Callender, δικηγόρος που υπερασπιζόταν τα δικαιώματα της εταιρείας από το 2010 μέχρι και το 2018, κατέθεσε μήνυση εις βάρος της Gearbox, κατηγορώντας τον Randy Pitchford ως απέκρυψε κάποια έσοδα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Pitchford Entertainment Media Magic LLC έλαβε bonus 12 εκατομμυρίων δολαρίων τα οποία έπρεπε να χρησιμοποιηθούν για την εξόφληση των χρεών απέναντι στους υπαλλήλους της Gearbox κάτι το οποίο δεν συνέβη. Μάλιστα φημολογείται πως η εταιρεία ετοιμάζει νέο Borderlands αλλά και νέο Duke Nukem, ωστόσο δεν είναι εύκολο τα παραπάνω projects να έχουν αίσιο τέλος όταν οι υπάλληλοι είναι απλήρωτοι.

Οι κατηγορίες του κυρίου Callander δεν τελειώνουν εκεί, αφού αναφέρει στην μήνυσή του πως ο Randy Pitchford έχασε ένα USB το 2014 που περιείχε παράνομο περιεχόμενο και σύμφωνα με τις πληροφορίες του περιελάμβανε προσωπική “ανήλικη πορνογραφία”. Ο Pitchford απάντησε επίσης με μήνυση εις βάρος του Callander. Σίγουρα πρόκειται για μία πολύ ηχηρή περίπτωση και αν το δικαστήριο αποφασίσει υπέρ του Wade Callender, τόσο το μέλλον του στην εταιρεία όσο και η ανάπτυξη των παραπάνω games θα πρέπει να θεωρούνται αβέβαια.

[UPDATE: 28/8/19 - Ο Pitchford αρνήθηκε να καταθέσει] Ο Randy Pitchford, διευθύνων σύμβουλος της Gearbox Software, αρνήθηκε να καταθέσει στην επίμαχη δίκη και διαφωνία με τον πρώην  δικηγόρο της εταιρείας του.

 

Την Τρίτη στο δικαστήριο του Dallas, ο Callender ζήτησε κυρώσεις ενάντια στην Gearbox καθώς ο Pitchford αρνήθηκε να φέρει μαζί του στη δίκη τα απαραίτητα αποδεικτικά έγγραφα. Ο Callender ζητάει την κράτηση και τιμωρία του Pitchford με την αιτιολογία ότι αρνείται δικαστική απόφαση η οποία του επιβάλει να καταθέσει τα απαιτούμενα έγγραφα.

Ο Callender έχει υποβάλει οκτώ ερωτήματα προς την Gearbox. Μάλιστα η τελευταία είχε προθεσμία για υποβολή εγγράφων μέχρι τις 3 Ιουλίου, την οποία και καθυστέρησε με 30ήμερη παράταση έως και τις 2 Αυγούστου. Όταν έφτασε η μέρα, η Gearbox κατέθεσε απλά ένα αποδεικτικό συνομιλίας του Pitchford με δημοσιογράφο, στο οποίο συζητούν για το θέμα του USB drive, το οποίο περιείχε παιδική πορνογραφία.

Στις αρχές της χρονιάς ο Pitchford έμπλεξε και σε άλλη διαμάχη, αυτή τη φορά με τον πρώην αντιπρόεδρο της εταιρείας, David Eddings, τον οποίο αποκάλεσε "πικρό και δυσάρεστο χαρακτήρα", ενώ ο Eddings απάντησε ότι ο Pitchford του είχε ασκήσει "σωματική βία" σε ρεσεψιόν ξενοδοχείο κατά την διάρκεια του Game Developers Conference 2017, ενώ του ασκεί και άλλες κατηγορίες. Κατά τα άλλα, οι δίκες με τον Callender συνεχίζονται, με την Gearbox να ασκεί ενστάσεις για το απόρρητο των εγγράφων που ζητάει ο πρωην νομικός σύμβουλος της εταιρείας.

[UPDATE 2: 4/10/19 - Οι δύο πλευρές τα βρήκαν] Ο Randy Pitchford την “έβγαλε καθαρή” εν τέλει αφού τόσο ο ίδιος όσο και ο Wade Callender αποφάσισαν να δώσουν τέλος στην διαμάχη τους.

Και οι δύο πλευρές ισχυρίζονται πως έχουν λύσει τις διαφωνίες τους, πράγμα που σημαίνει πως ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Gearbox Software απαλλάσσεται από κάθε κατηγορία. Οι δύο πλευρές απολογήθηκαν για τις “παρεξηγήσεις” όπως επέλεξαν να ονομάσουν την διαμάχη τους, ενώ το αρχείο που κατατέθηκε στο δικαστήριο ζητά την υπόθεση να κλείσει οριστικά. 

Μεταξύ άλλων αναφέρεται σε αυτό: “Ύστερα από επιθεώρηση όλων των στοιχείων της υπόθεσης ήταν επιλογή των συνηγόρων μας το να αθωώσουμε τον Randy Pitchford από τις κατηγορίες εις βάρος του. Όλες οι παρεξηγήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές έχουν διορθωθεί και ανταλλάχθηκαν απολογίες. Καθότι οι πλευρές συνδέθηκαν από εμπιστευτικότητα δεν θα υπάρξουν περαιτέρω κατηγορίες”. Τέλος καλό όλα καλά επομένως.

Διαβάστε επίσης το review του Borderlands: The Handsome Collection και συζητήστε για αυτό στο σχετικό forum topic

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.