Η Nintendo έχασε την δίκη στη Γερμανία για επιστροφή χρημάτων σε αγορές

Hot
Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
2
Η Nintendo έχασε την δίκη στη Γερμανία για επιστροφή χρημάτων σε αγορές

Η Nintendo έχασε την δίκη στη Γερμανία για επιστροφή χρημάτων σε αγορές

Πλέον θα κάνει επιστροφές εντός 14 ημερών. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 18/12/18] To γερμανικό Tμήμα Προστασίας του Καταναλωτή (VZBV) αποφάσισε να κινηθεί νομικά ενάντια στην Nintendo σχετικά με την πολιτική της που απαγορεύει τις ακυρώσεις των προπαραγγελιών στο online κατάστημα.

Το ζήτημα πήρε μορφή για πρώτη φορά στη Νορβηγία στις αρχές του 2018 και αργότερα μεταφέρθηκε στη Γερμανία, καθώς εκεί βρίσκεται η Ευρωπαϊκή έδρα της Nintendo. Τελικά μετά από μήνες διεργασιών, το VZBV θα προχωρήσει σε επίσημες διαδικασίες, σύμφωνα με το νορβηγικό site PressFire. Η διαδικασία θα ξεκινήσει σε τρεις με τέσσερις εβδομάδες, αν και είναι πιθανό ότι θα χρειαστεί διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους μέχρι να αποφανθεί το δικαστήριο. Παρ’ όλα αυτά, σημαντικό πως οι συνέπειες της νομικής διαμάχης αναμένονται να επηρεάσουν ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε υπεράσπισή της, η Nintendo επικαλέστηκε το άρθρο 16 της Οδηγίας 2011/83 του Ευρωπαϊκού Νόμου Καταναλωτών, που ουσιαστικά αναφέρει ότι η εταιρεία δεν είναι υποχρεωμένη να επιτρέψει την ακύρωση της παραγγελίας, αν ο καταναλωτής έχει αναγνωρίσει και ηθελημένα αποδεχθεί ότι χάνει το δικαίωμά του για απόσυρση της εμπορικής συμφωνίας από τη στιγμή που το συμβόλαιό της έχει πραγματοποιηθεί.

Στον αντίποδα, το Νορβηγικό Συμβούλιο Καταναλωτή είχε εξαρχής επιχειρηματολογήσει, ότι "η εταιρεία δηλώνει ξεκάθαρα πως όλες οι αγορές είναι τελικές. Σύμφωνα με το δικαίωμα της απόσυρσης όπως τίθεται στην Οδηγία Δικαιωμάτων του Καταναλωτή, τέτοιοι όροι είναι παράνομοι. Μέχρι το game να γίνει downloaded και launched, ο πωλητής δεν μπορεί να εμποδίσει τον καταναλωτή να ακυρώσει την προπαραγγελία του." Αναμένουμε τις εξελίξεις στο κοντινό μέλλον.

[UPDATE: 6/12/21 - Η Nintendo έχασε την διαμάχη] Η Nintendo έχασε την δικαστική διαμάχη στη Γερμανία, σχετικά με τους περιορισμούς που έχει εφαρμόσει στην ακύρωση των pre-orders στο eShop της.

Η Ιαπωνική εταιρεία επέτρεπε επιστροφή χρημάτων μόνο έως και μία εβδομάδα πριν από την κυκλοφορία ενός παιχνιδιού. Η υπόθεση κράτησε όπως βλέπετε για τρία χρόνια και μάλιστα η Ιαπωνική εταιρεία άσκησε και έφεση, η οποία ωστόσο δεν την δικαίωσε. Πλέον, όσοι Γερμανοί gamers προπαραγγέλνουν ένα παιχνίδι, θα έχουν το δικαίωμα να ακυρώσουν την προπαραγγελία τους και μάλιστα για έως και 14 ημέρες μετά.

Ο μέχρι πρότινος κανονισμός της Nintendo έλεγε ότι τα ψηφιακά pre-orders θα μπορούν να ακυρωθούν μέχρι και μία εβδομάδα πριν από μία κυκλοφορία. Οι gamers όμως δεν μπορούσαν να παίξουν το εκάστοτε παιχνίδι. Η ακύρωση εντός 14 ημερών (ακόμα και μετά την κυκλοφορία ενός παιχνιδιού) μας φέρνει στο νου ανάλογους κανονισμούς του Steam. Άλλωστε, στην Ευρώπη υπάρχει 14ήμερη περίοδος δικαιώματος ακύρωσης ψηφιακού προϊόντος. Η απόφαση του Γερμανικού δικαστηρίου ήταν αναμενόμενη, καθώς όταν οι gamers έκαναν pre-order στην ουσία δεν μπορούσαν να παίξουν το παιχνίδι. Μπορούσαν απλά να το κατεβάσουν στην κονσόλα τους.

Θυμίζουμε ότι η Sony δίνει επιστροφή χρημάτων εντός 14 ημερών, αν δεν έχετε αρχίσει να κατεβάζετε το παιχνίδι σας, αλλά δεν έχει περιορισμούς στις επιστροφές, όσον αφορά τα pre-orders. Το Xbox έχει επιστροφές χρημάτων, ακόμα και για περιπτώσεις που έχετε παίξει το παιχνίδι για λίγη ώρα.

Δείτε τι ποσά ζητάει η Nintendo για να επισκευάσει κατασκευαστικά λάθη του Nintendo Switch αι για το cross-platform μεταξύ PS4, Xbox One και Switch. Συζητήστε για την κονσόλα της Nintendo στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification