Παίκτης του FIFA ξόδεψε σχεδόν 14.000 ευρώ σε FIFA points

Hot
Παίκτης του FIFA ξόδεψε σχεδόν 14.000 ευρώ σε FIFA points

Παίκτης του FIFA ξόδεψε σχεδόν 14.000 ευρώ σε FIFA points

Ζήτησε από την EA τα δεδομένα του λογαριασμού του.

 

Από τον περασμένο Μάιο, οι κάτοικοι της Ε.Ε. έχουν το δικαίωμα βάσει της νομθεσίας GDPR να ζητούν τα δεδομένα τους που έχουν αποθηκευμένα οι εταιρίες ώστε να ελέγχουν το πως χρησιμοποιούνται αυτά.

Έτσι, ένας παίκτης του FIFA με το όνομα Michael ζήτησε τα όλα τα δεδομένα του λογαρισμού του που είχε συλλέξει η ΕΑ. Ο Michael έλαβε μεταξύ άλλων δύο αρχεία PDF με έκταση πάνω από 100 σελίδες, 10 καταγεγραμμένες συνομιλίες με την υποστήριξη πελατών, στατιστικά του στο FIFA 18 και πληροφορίες για τις συσκευές του. Από αυτά, την μεγαλύτερη έκπληξη του προκάλεσε το συνολικό ποσό το οποίο είχε ξοδέψει σε FIFA points. Από την πρώτη του ανάγνωση προέκυψε ένα σύνολο περίπου 8.500 ευρώ. Ύστερα απέστειλε τις πληροφορίες στο Eurogamer, το οποίο κάνοντας επιπλέον ανάλυση ανακάλυψε άλλη μια περίοδο εξόδων, τα οποία ανεβάζουν το σύνολο στα περίπου 13.800 ευρώ μέσα σε δύο χρόνια. Ο Michael δήλωσε στο Eurogamer πως ξόδευε χρήματα χωρίς δεύτερη σκέψη κατά την διάρκεια περιόδων προσφορών, όπως πχ. το Black Friday.

O Michael παίζει συχνά FIFA Ultimate Team σαν χόμπι, από 30 λεπτά έως και έξι ώρες ημερισίως. Τα δεδομένα δεν κάνουν ξεκάθαρο το αν οι σπατάλες του είναι παρόμοιες με αυτές των άλλων παικτών, αλλά κατά πάσα πιθανότητα ανήκει στην μειοψηφία. Αν και ο ίδιος είπε ότι βρίσκεται σε μια άνετη οικονομική κατάσταση, δεν παύει να εκπλήσσεται από το ύψος του ποσού που ξόδεψε σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και συμπέρανε πως δεν άξιζε τόσο και ότι θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός στην διαχείρηση των εξόδων του στο μέλλον όσον αφορά το FIFA.

Είναι επίσης άξιο αναφοράς το ότι η EA δεν έστειλε όλα τα δεδομένα στον Michael. Σε email της προς εκείνον, η εταιρεία ανέφερε ότι δεν εστάλησαν μερικά στοιχεία που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των προϊόντων της και τα δικαιώματα τρίτων.

Διαβάστε το review του FIFA 18 και του FIFA 18 World Cup Update και συζητήστε για αυτά στο σχετικό forum topic.

 

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 Spiros Ocfp (Level 14) 01/08/2018 19:26
Κι ύστερα απορούμε που όλο και περισσότερες εταιρείες βάζουν μικροσυναλλαγές στα παιχνίδια τους...
Notification