Η Valve έχει πληρώσει hackers πάνω από 120.000 δολάρια για να βρουν κενά ασφαλείας στο Steam

Hot
Η Valve έχει πληρώσει hackers πάνω από 120.000 δολάρια για να βρουν κενά ασφαλείας στο Steam

Η Valve έχει πληρώσει hackers πάνω από 120.000 δολάρια για να βρουν κενά ασφαλείας στο Steam

Hacker πληρώθηκε 20.000 για ένα bug. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 11/5/18] Η Valve πληρώνει πλέον hackers με στόχο τον εντοπισμό διάφορων δυσλειτουργιών στο σύστημα ασφαλείας του Steam.

Η πλατφόρμα του Steam χρησιμοποιείται από εκατομμύρια ανθρώπους. Σε μία υπηρεσία που ενθαρρύνει τις πολυάριθμες συναλλαγές για την αγορά των διάφορων games η Valve, που την δημιούργησε, οφείλει να εξασφαλίσει την ασφάλεια των χρηστών της ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα και παρεξηγήσεις. Έτσι η μεγάλη αυτή εταιρεία διατίθεται να πληρώσει όσους καταφέρουν να βρουν bugs ή οποιονδήποτε τρόπο για να παραβιάσουν το σύστημα ασφαλείας του Steam και να το αναφέρουν στην συνέχεια στην ίδια την Valve.

Αυτή η καμπάνια έχει στηριχθεί στο παρελθόν και από άλλες μεγάλες εταιρείες όπως το Facebook και η Microsoft. Μέσω αυτής, ζητούν από τους λεγόμενους “hackers με τα λευκά καπέλα” να αναφέρουν κάθε τρόπο με τον οποίο μπορούν να παραβιάσουν την ασφάλεια των υπηρεσιών τους και να το αναφέρουν το συντομότερο δυνατό, υποσχόμενοι πως θα λάβουν σημαντικά ποσά πληρωμής, όλα με καλό σκοπό. Η Valve ελπίζει πως το νέο “bug bounty program” όπως το αποκαλούν, θα μειώσει τα σφάλματα που ενδεχομένως εμπεριέχονται στην πλατφόρμα του Steam.

Η Valve είναι αυτή που θα αποφασίσει για τις ανταμοιβές όσων καταφέρουν πράγματι να εντοπίσουν σφάλματα. Η εταιρεία στην ουσία, αναζητά hackers οι οποίοι μπορεί να πληρωθούν από 200 μέχρι και 2000 δολάρια ανάλογα με το πόσο μεγάλη σημασία έχει για αυτούς ο εντοπισμός του εκάστοτε low-cost exploit. Τα critical exploits ξεκινούν από τα 1500 δολάρια χωρίς να έχουν μέγιστη τιμή πληρωμής. Βέβαια υπάρχουν και κανόνες στο όλο σύστημα. Η Valve δεν θέλει τους hackers να προβούν σε κινήσεις όπως επιθέσεις DDoS, spam ή “φυσικές προσπάθειες κατά της ιδιοκτησίας της Valve ή των κέντρων δεδομένων της”. Αν παραβιαστεί κάτι από τα παραπάνω για την εύρεση bug, ο υπεύθυνος δεν θα πληρωθεί φυσικά.

[UPDATE: 13/5/18 - Η Valve έχει δώσει πάνω από 100.000 σε hackers]  Σύμφωνα με το HackerOne, οι "ηθικοί" hackers έχουν πληρωθεί μέχρι σήμερα πάνω από 109.000 δολάρια.

Οι πληρωμές αυτές έχουν γίνει σε διάστημα μεγαλύτερο των 7 μηνών. Δείτε αναλυτικά τις πληρωμές.

[UPDATE 2: 13/11/18 - Η Valve έδωσε 20.000 δολάρια σε hacker για ένα bug] Ο hacker Artem Moskowsky βρήκε πατέντα στο Steam η οποία του επέτρεπε να ενεργοποιεί Steam key για οποιοδήποτε παιχνίδι επιθυμούσε.

Αντί να την εκμεταλλευτεί όπως ήθελε και να αποκτούσε πρόσβαση σε όλα τα Steam games, αποφάσισε να ενημερώσει την Valve, η οποία και τον επιβράβευσε με 20.000 δολάρια.

Διαβάστε επίσης για τον αποκλεισμό μίας developer από το Steamαπό το Steam και συζητήστε για την υπηρεσία σε αυτό το forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 akiszax (Level 21) 14/11/2018 19:49
Για εμενα πολυ καλα κανει !!
Notification