Ειδήσεις Άλλες Ειδήσεις Project Zanzibar: Τα επιτραπέζια γίνονται games

Project Zanzibar: Τα επιτραπέζια γίνονται games

Sunday, 15 Apr 2018  | in Άλλες Ειδήσεις | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης  
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/aa/26/2b/MovieMaker-white-bg-1024x593-55-1523803452.jpg
 

Project Zanzibar: Τα επιτραπέζια γίνονται games

Νέο καινοτόμο project από την Microsoft.

Η Microsoft ανακοίνωσε μέσω του Microsoft Research το Project Zanzibar. Πρόκειται για μια πρωτότυπη τεχνολογία που μετατρέπεται τα physical παιχνίδια σε games.

Η τεχνολογία βασίζεται σε έναν επιτραπέζιο πίνακα Augmented Reality που λειτουργεί μέσω της NFC (Near Field Communication) τεχνολογίας και ο οποίος μετατρέπει συγκεκριμένα παιχνίδια σε gaming χαρακτήρες, όπως επίσης card games, ειδικά επιτραπέζια με θεματολογία μεσαίωνα, διαστήματος κτλ.

Επίσης, υπάρχουν παιχνίδια με φιγούρες με τα οποία μπορείτε να αλληλεπιδράσετε και να δείτε τα αποτελέσματα στην οθόνη, όπως το ίδιο μπορεί να γίνει και με μίνι ρομπότ. Επιπλέον, ο πίνακας χρησιμεύει και για εκπαιδευτικούς σκοπούς, καθώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάρτες γραμμάτων, χρώματα και αριθμούς για να επεξηγήσετε αντικείμενα. Κάθε αντικείμενο στον πίνακα κινείται στην οθόνη σας την ακριβή στιγμή που το μετακινείτε. Ακόμα και αντικείμενα μπορούν να αλλάξουν την εμφάνιση του background. Για παράδειγμα, αν τοποθετήσετε έναν φοίνικα από Lego ή Playmobil, τότε πέρα από τον φοίνικα, το background που θα εμφανιστεί στην οθόνη, θα είναι αυτό ενός τροπικού δάσους. Αν τοποθετήσετε ένα κάστρο τότε θα δείτε αντίστοιχα την απεικόνιση ενός κάστρου αλλά και της γύρω περιοχής. Δείτε περισσότερα στο παρακάτω βίντεο.

Το Project Zanzibar συνοδεύτεραι από διάφορα toyboxes με θεματολογίες από εποχή πειρατών, κάστρα, ναυμαχίες, παιχνίδια καρτών κτλ. Υπάρχει ακόμη ένα επιτρεπέζιο δύο παικτών με αεροσκάφη και συγκεκριμένους κανόνες. Τα παιχνίδια παίζονται με φιγούρες, κάρτες και διάφορους πιθανούς συνδυασμούς.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γνωστοποιηθεί η πλήρης λίστα των συμβατών παιχνιδιών με τον πίνακα. Περισσότερα μπορείτε να μάθετε στο https://aka.ms/project-zanzibar. Το ερευνητικό πρόγραμμα αναπτύσσεται στο Cambridge της Μ. Βρετανίας.

Το Project Zanzibar demo θα προβληθεί για πρώτη φορά στην έκθεση CHI 2018 του Μοντρεαλ στον Καναδά, το πρωί της Τρίτης 24 Απριλίου, όταν και αναμένεται να μάθουμε περισσότερα σχετικά με την μελλοντική διάθεσή του στο κοινό.

Διαβάστε ακόμη για το Microsoft Hololens. Συζητήστε για το Project Zanzibar στο παρακάτω forum topic.

Photos

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification