ESRB: "Τα loot boxes δεν είναι τζόγος"

Hot
Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 ()
1
ESRB: "Τα loot boxes δεν είναι τζόγος"

ESRB: "Τα loot boxes δεν είναι τζόγος"

Θα μπει ειδική σήμανση στα games που περιέχουν microtransactions. [UPDATE]

[Αρχική Δημοσίευση: 14/10/17] Το ESRB (Entertainment Software Rating Board), γνωστό σε όλους μας για τις ηλικιακές του αξιολογήσεις στα games στη Βόρεια Αμερική, δήλωσε ότι τα loot boxes δεν αποτελούν τζόγο.

Συγκεκριμένα η δήλωση είχε ως εξής: "Παρότι υπάρχει ένας μηχανισμός πιθανοτήτων, ο παίκτης θα λάβει σε κάθε περίπτωση in-game περιεχόμενο (ακόμα κι αν λάβει κάτι που δεν χρειάζεται). Η λειτουργία αυτή εκλαμβάνεται όπως η αντίστοιχη στα card games. Κάποιες φορές ανοίγεις ένα πακέτο και σου τυχαίνει μια νέα ολογραφική κάρτα που δεν είχες και κάποιες άλλες καταλήγεις να βρίσκεις κάρτες που ήδη είχες".

Ο πραγματικός τζόγος, σύμφωνα με το ESRB, "εμπεριέχει τον τζόγο πραγματικών χρημάτων και αν αυτό συμβεί σε games τότε θα λάβουν την ηλικιακή αξιολόγηση μόνο για ενήλικες, κάτι που θα αποτελούσε πλήγμα για τους publishers που δεν θα μπορούσαν να πουλήσουν games στους περισσότερους retailers".

Οι μηχανισμοί των loot boxes χρησιμοποιούνται σε games όπως τα Counter-Strike: Global Offensive και Destiny 2 στα οποία ξοδεύετε πραγματικά χρήματα για να λάβετε τα αντίστοιχα κουτιά, με άγνωστο κάθε φορά περιεχόμενο.

[UPDATE: 15/2/18 - Επιστολή από γερουσιαστή στο ESRB] Μια μόλις ημέρα μετά τις προτάσεις της Χαβάης για την αντιμετώπιση των loot boxes, η γερουσιαστής Maggie Hassan έστειλε επιστολή στην Patricia Vance, πρόεδρο του ESRB (Entertainment Software Ratings Board), ζητώντας της να επανεξετάσει το πως κατατάσσονται σε κατηγορίες τα games τα οποία περιέχουν loot boxes.

Στην επιστολή της, η Hassan έγραψε πως υπάρχει έντονη αντιπαράθεση ως προς το αν τα loot boxes είναι τζόγος ή όχι. Ανεξαρτήτως αυτού όμως, τα micotransactions γεννούν ερωτήματα όσον αφορά την ηθική τους επειδή οι μηχανισμοί προσέλκυσης και οι τρόποι με τους οποίους επιδρούν στην ψυχολογία είναι παρόμοιοι με τους αντίστοιχους των καζίνο και των τυχερών παιχνιδιών. Η Hassan επίσης παρότρυνε το ESRB να εξετάσει το κατά πόσο ο σχεδιασμός και η προώθηση των loot boxes απευθύνονται σε παιδιά με ηθικά ορθό και διαφανή τρόπο, προστατεύοντάς τα από κακοήθεις πρακτικές. 

Η επιστολή τελειώνει ζητώντας από το ESRB να συλλέξει και να δημοσιεύσει πληροφορίες πάνω στο πως χρησιμοποιούν τα loot boxes οι developers, πόσο διαδεδομένη είναι η χρήση τους και πόσα χρήματα ξοδεύουν οι παίκτες σε αυτά.

Διαβάστε επίσης για τις απαγορεύσεις χωρών στα loot boxes, καθώς και για τις χώρες και τις εταιρείες που δεν θεωρούν τα loot boxes τζόγο. Συζητήστε για τις μικροσυναλλαγές στο αντίστοιχο forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 philippos19 (Level 12) 15/02/2018 21:26
τα loot boxes είναι καθαρός τζόγος! -_-
#2 ashbringer (Level 25) 16/02/2018 08:46
Είναι ένα θέμα το οποίο δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα .Πιστεύω πως δεν πρέπει να γίνεται κατάχρηση ως προς την εμφάνιση των lootboxes απο τις εταιρείες παραγωγής εντός των τίτλων που έχουν δημιουργήσει.
Notification