Ειδήσεις Άλλες Ειδήσεις Πρόστιμο στη Nexon για τα loot boxes

Πρόστιμο στη Nexon για τα loot boxes

Tuesday, 10 Apr 2018  | in Άλλες Ειδήσεις | Γράφτηκε από τον Αργυρώ Σουμπάκα  
Αργυρώ Σουμπάκα

Αργυρώ Σουμπάκα  

Hearthstone is love, Hearthstone is life
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/da/cc/df/nexon-sudden-attack-2-1-85-1523357197.jpg
 

Πρόστιμο στη Nexon για τα loot boxes

Από την Επιτροπή Δίκαιου Εμπορίου της Κορέας.

 

Τρεις εταιρείες, μεταξύ των οποίων και η Nexon, εκδότρια εταιρεία του Lawbrakers, τιμωρήθηκαν από την Επιτροπή Δίκαιου Εμπορίου της Κορέας. Οι Nexon, NextFloor και Netmarble πρέπει να πληρώσουν πρόστιμο ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων για παραπλανητικές πωλήσεις in-game items, περιλαμβάνοντας τα τυχαίου περιεχομένου loot boxes. Το μερίδιο της Nexon φτάνει τα 875.000 δολάρια.

Στην περίπτωση της Nexon η Επιτροπή Δίκαιου Εμπορίου της Κορέας αντέδρασε όταν κατά τη διάρκεια κάποιου event στο Sudden Attack η εταιρεία πρόσφερε loot boxes με κόστος 900 won, περίπου 0,68 ευρώ, που περιλάμβαναν αντικείμενα αόριστης αξίας. Κάθε loot box ερχόταν με δύο κομμάτια παζλ και όταν κάποιος μάζευε 16 κομμάτια που ήταν και το σύνολο του παζλ θα κέρδιζε κάποια προνόμια στο παιχνίδι. Τα 16 αυτά κομμάτια πιστεύεται πως δίνονταν τυχαία μαζί με κάθε αγορά με αποτέλεσμα η συλλογή και των 16 να είναι πολύ δύσκολη.

Σύμφωνα με την Επιτροπή Δίκαιου Εμπορίου της Κορέας ένας πελάτης ξόδεψε 460.000 won, σχεδόν 350 ευρώ, προσπαθώντας να βρει όλα τα κομμάτια. Η επιτροπή υποστηρίζει πως η Nexon δεν έκανε γνωστές τις πιθανότητες εμφάνισης κάθε κομματιού, όμως η εταιρεία λέει πως πρόκειται για παρεξήγηση. " Λέγοντας πως η εμφάνιση των κομματιών είναι τυχαία εννοούσαμε πως η πιθανότητα εμφάνισής τους είναι διαφορετική. Η επιτροπή παρανόησε τα λόγια μας θεωρώντας τις πιθανότητες εμφάνισης ίσες. Σκοπεύουμε να εργαστούμε για την περεταίρω εξέταση του θέματος στο μέλλον." είπε η εταιρεία Nexon.

Διαβάστε για τη λήξη των μικροσυναλλαγών στο Middle Earth: The Shadow of War. Συζητήστε για τις μικροσυναλλαγές στο σχετικό forum topic.

 

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification