Ειδήσεις Άλλες Ειδήσεις GTA 5: Μήνυση προς την Take-Two απ' τον πρώην πρόεδρο της Rockstar

GTA 5: Μήνυση προς την Take-Two απ' τον πρώην πρόεδρο της Rockstar

Tuesday, 10 Apr 2018  | in Άλλες Ειδήσεις | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης  
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/dc/a6/2e/leslie-benzies-17-1523356678.jpg
 

GTA 5: Μήνυση προς την Take-Two απ' τον πρώην πρόεδρο της Rockstar

Απολύθηκε χωρίς να το γνωρίζει και αναμένει μερίδιο κερδών.

Το 2016, ο πρώην πρόεδρος της Rockstar North, Leslie Benzies, μήνυσε την Take-Two, μαμά-εταιρεία της Rockstar North, για το ποσό των 150 εκατομμυρίων δολαρίων που αφορούν δικαιω΄ματα επί των πωλήσεων.

Ο Benzies αναφέρει ακόμη ότι πιέστηκε να αποχωρήσει από την εταιρεία. Σύμφωνα ωστόσο με απόφαση του Ανώτατου δικαστηρίου της Νέας Υόρκης, που βγήκε στις 29/3/2018, ο Benzies είχε υπογράψει συμφωνητικό που δεν του επέτρεπε να έχει πλήρη αποζημίωση. Επίσης, ο Benzies κατηγορείται ότι παραβίασε την συμφωνία περί "ποσοστού επί των πωλήσεων" την οποία υπέγραψε το 2009. Ωστόσο, το τότε συμφωνητικό ως προς μερίδιο επί των κερδών ήταν ασαφές εξού και η δικαστική διαμάχη.

Η υπόθεση για τυχόν αποζημίωση βρίσκεται ακόμη υπό εισαγγελική έρευνα, επειδή το 2012 υπεγράφη ένα νέο συμφωνητικό μεταξύ Rockstar North και Leslie Benzies. Η Take-Two θεωρεί ότι το συγκεκριμένο συμφωνητικό δεν παραγράφει την προηγούμενη συμφωνία του 2009, ενώ ο Benzies έχει αντίθετη άποψη. Επίσης, το δικαστήριο τάσσεται υπέρ του Benzies στο θέμα της "άδικης απομάκρυνσής του από την Rockstar".

Πως τον "παραίτησαν"
Η αρχική αγωγή του πρώην διευθυντή της Rockstar North, κατηγορεί τον πρώην επικεφαλής της Take-Two (σ.σ. προφανώς εδώ εννοείται ο Strauss Zelnick) του είπε "Πήγαινε σε μόνιμη άδεια όταν κυκλοφορήσει το GTA V ώστε να ξεκουραστείς και να μας φέρεις νέες ιδέες για τα μελλοντικά projects της εταιρείας". Ο Benzies πήρε άδεια...17 μηνών (!) και έμαθε προς έκπληξή του ότι δεν είχε δουλειά! Συν τις άλλοις, έμαθε πως οι ιδρυτές της Rockstar, Sam και Dan Houser, αποκόμισαν 93 εκατομμύρια δολάρια ως μερίδιο κερδών από τις πωλήσεις του Grand Theft Auto V, ενώ ο ίδιος δεν έλαβε ούτε ένα δολάριο για το ποσοστό που του είχε υποσχεθεί η διοίκηση.

Το 2017 ο Benzies ίδρυσε την δικιά του εταιρεία ανάπτυξης και ετοιμάζει ένα open world Action-Adventure με την ονομασία Everywhere.

Διαβάστε για τις πωλήσεις του Grand Theft Auto V που ξεπέρασαν και αυτές των μεγάλων ταινιών και για το γεγονός ότι οι γυναίκες της εταιρείες λαμβάνουν μικρότερους μισθούς.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification