Ειδήσεις Άλλες Ειδήσεις Sam Allardyce: "Τα Fifa και Football Manager μπορούν να διδάξουν προπονητική"

Sam Allardyce: "Τα Fifa και Football Manager μπορούν να διδάξουν προπονητική"

Saturday, 18 Nov 2017  | in Άλλες Ειδήσεις | Γράφτηκε από τον Γιάννης Σιδηρόπουλος   | (2 σχόλια)
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/54/2c/f9/sam-allardyce-11-1511009258.jpg
 

Sam Allardyce: "Τα Fifa και Football Manager μπορούν να διδάξουν προπονητική"

Ποντάρει στα Sports games ο πρώην προπονητής της Εθνικής ομάδας της Αγγλίας.

 

Ο Sam Allardyce, επαγγελματίας προπονητής, πιστεύει πως τα δημοφιλή Sports games όπως το Fifa και το Football Manager είναι ικανά να προσφέρουν αρκετές ποδοσφαιρικές γνώσεις, που θα ωθήσουν τον κόσμο να ακολουθήσει καριέρα προπονητή.

Ο άλλοτε προπονητής ομάδων όπως οι Newcastle, Blackburn, West Ham, Crystal Palace αλλά και της Εθνική ομάδας της Αγγλίας θεωρεί πως τα παραπάνω games μπορούν κάλλιστα να δημιουργήσουν μια αντικειμενική εικόνα του πως λειτουργεί το ποδόσφαιρο σε σημείο τέτοιο ώστε να μπορούν να γίνουν στο μέλλον προπονητές. Ο ίδιος δήλωσε: “Πότε θα δούμε τον πρώτο προπονητή σε επαγγελματικό επίπεδο που έμαθε όσα ξέρει από το Fifa 16, το 17, ή το 18; Έχω παρακολουθήσει τον δισέγγονο μου σε αυτό, τον έχω παρακολουθήσει να αγοράζει παίκτες και να τους πουλάει και αργότερα να φτάνει στην κορυφή του πρωταθλήματος και πραγματικά του διδάσκει το πώς να προπονεί. Η βάση γνώσεων που χρησιμοποιούν θα ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα σε τέτοιο επίπεδο. Ναι είναι λίγο εξεζητημένο, αλλά θεώρησα πως έπρεπε να το αναφέρω μιας και μιλάμε για τεχνολογία.

Συνεπώς ο Allardyce αντιλαμβάνεται πως η ιδέα του είναι κάπως δύσκολη να υλοποιηθεί, ωστόσο η επιρροή των Sports games στις μέρες μας είναι αρκετά εμφανής για να πραγματοποιηθεί.  Δεν είναι η πρώτη φορά που εμπλέκονται τα video games σε τέτοιες καταστάσεις, καθώς υπάρχουν περιπτώσεις όπως του Alex McLeish, πρώην προπονητή της Aston Villa, που έμαθε για το ταλέντο του Lionel Messi μέσα από το Football Manager και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε τον επικό Thierry Henry που έδειχνε στρατηγικές ως βοηθός προπονητή στην εθνική ομάδα του Βελγίου μέσα από το..Fifa.

Διαβάστε επίσης το review του Fifa 18 και συζητήστε περισσότερα γι’ αυτό στο σχετικό forum topic.

 

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer (Level 25) 19/11/2017 11:26
Η σχέση αυτή πιστεύω θα πρέπει να είναι αμφίδρομη.Οι προπονητές να προσφέρουν την εμπειρία τους για την δημιουργία αυτών των παιχνιδιών και τα παιχνίδια με τη σειρά τους να βοηθούν όσον αφορά τις τακτικές στον πραγματικό αγωνιστικό χώρο κλπ.
#2 Krinidon (Level 6) 19/11/2017 20:18
Μπορεί κάποιοι να γελούν με το παραπάνω σχόλιο αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι ο καλός παίχτης του συγκεκριμένου παιχνιδιού, γνωρίζει πολλά περισσότερα από ένα.. "κομμάντο" που παίζει BF και COD. Να γράψω τέλος ότι ΔΕΝ παίζω football simulators γενικότερα.
Notification