Ειδήσεις Άλλες Ειδήσεις Η Nintendo μήνυσε κατάστημα για την πώληση Switch hack

Η Nintendo μήνυσε κατάστημα για την πώληση Switch hack

Friday, 20 Nov 2020  | in Άλλες Ειδήσεις | Γράφτηκε από τον Μαρία Γερμαντζίδου   | (2 σχόλια)
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/6a/cf/ed/nintendo-switch-desktop-hd-wallpaper-60384-62183-hd-wallpapers-1-1-1024x576-21-1605905650.jpg
 

Η Nintendo μήνυσε κατάστημα για την πώληση Switch hack

Για άλλη μια φορά καταπολεμά την πειρατεία.

Η Nintendo παραπέμπει ένα online κατάστημα στο δικαστήριο για την πώληση software που μπορεί να προσβάλλει τα «τεχνολογικά μέτρα προστασίας» του Switch.

Η ιαπωνική εταιρεία υπέβαλε μήνυση εναντίον του Le Hoang Minh στο δικαστήριο της Δυτικής Περιφέρειας της Ουάσινγκτον -όπως επισημαίνει το Polygon- ισχυριζόμενος ότι ο πωλητής της Amazon επιτρέπει στους ανθρώπους να κάνουν jailbreak τις κονσόλες τους με τα προϊόντα RCM Loader. Αυτές οι συσκευές USB επιτρέπουν στους users να παίζουν software που δεν επιτρέπεται στο Switch.

Η Nintendo έστειλε αρχικά μια ειδοποίηση DMCA στον Minh, ο οποίος εξέδωσε ανταπαίτηση. Ο κάτοχος της πλατφόρμας έπρεπε τότε να μηνύσει τον πωλητή, διαφορετικά, η Amazon θα έπρεπε να επανατοποθετήσει τους RCM Loaders.

Η κατασκευάστρια εταιρεία του Switch, λέει ότι απενεργοποιώντας τα μέτρα προστασίας της, το RCM Loader «προκαλεί εκτεταμένη πειρατεία των copyrighted video games της Nintendo». Η Nintendo περιέγραψε την πειρατεία των video games ως «σοβαρό, επιδεινούμενο διεθνές πρόβλημα».

Η Nintendo ελπίζει ότι το δικαστήριο θα σταματήσει τον Le Hoang Minh από την πώληση RCM Loaders και θα της απονείμει 2.500 δολάρια για κάθε παράβαση.

Αυτή είναι η τελευταία αγωγή που έχει καταβάλει η Νintendo, σε μια προσπάθεια να εξαλείψει την πειρατεία. Το 2015 η εταιρεία κέρδισε μια υπόθεση στο Μιλάνο εναντίον της PC Box, μιας ιταλικής εταιρείας που εισήγαγε συσκευές που επέτρεπαν την πειρατεία. Αυτό ακολούθησε απόφαση του Δικαστηρίου της ΕΕ ότι το homebrew software για κονσόλες ενδέχεται να μην είναι παράνομο.

Διαβάστε περισσότερα για τις πωλήσεις του Nintendo Switch και συζητήστε για την κονσόλα στο παρακάτω forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Comments  

#1 ashbringer (Level 25) 21/11/2020 14:10
Η πειρατεία είναι καταδικαστέα απο όπου και αν προέρχεται και τέτοιες κινήσεις πρέπει να τιμωρούνται.
#2 Nemesis11 (Level 9) 21/11/2020 17:36
Καλά τους κάνει η Nintendo και κάθε Nintendo δηλαδή......... ............... ....!!
Notification