Ειδήσεις Άλλες Ειδήσεις Pondsmith: "Τα games είναι εν γένει πολιτική αλλά δεν πρέπει να κηρύττουμε"

Pondsmith: "Τα games είναι εν γένει πολιτική αλλά δεν πρέπει να κηρύττουμε"

Wednesday, 24 Jun 2020  | in Άλλες Ειδήσεις | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης  
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Το 1988 σε ηλικία 5 ετών ο πατέρας του έφερε σπίτι έναν Amstrad 6128. Το 1990 ακολούθησε η Amiga 500, ένα Atari 2600 και λίγα χρόνια μετά κατά σειρά η Amiga 1200, το NES και το πρώτο PC. Από εκείνη την χρονική περίοδο μέχρι σήμερα έχει στην κατοχή του πάνω από 35 κονσόλες προερχόμενες από σχεδόν όλες τις κατασκευάστριες εταιρείες και αρκετές εκ των οποίων ιδιαίτερα σπάνιες. Παίζει κυρίως Sports, RPG/MMORPG, Strategy, Fighting και Racing games, ενώ δεν λέει ποτέ όχι στα Platform (ειδικά αν είναι Super Mario) και σε σενάρια με συμπαθητικούς χαρακτήρες, στο στυλ των Nathan Drake, Lara Croft και John Shepard.
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/9c/ce/66/cyberpunk-2077-badlands-25-1593024290.jpg
 

Pondsmith: "Τα games είναι εν γένει πολιτική αλλά δεν πρέπει να κηρύττουμε"

Σπόντες από τον δημιουργό του Cyberpunk 2077 table-top.

Ο Mike Pondsmith, δημιουργός του Cyberpunk 2077 table-top RPG, έριξε σαφείς σπόντες κατά κύριο λόγο προς την Naughty Dog και γενικότερα σε εταιρείες που περνάνε πολιτικά μηνύματα μέσα από τα games τους.

O Pondsmith, κατά την διάρκεια ενός GameLab chat, δήλωσε: "Τα games και η τέχνη είναι εν γένει πολιτική. Ο άνδρας είναι ένα πολιτικοποιημένο ζώο. Οργανώνουμε τις κοινωνίες μας για να δουλεύουν πάνω απ' όλα για τον λαό ή για τον λαό που πρέπει να δουλεύει για τις κοινωνίες. Τα games δεν είναι πολιτική και αυτό είναι μέρος του προβλήματος. Κάποιοι άνθρωποι το βλέπουν ως όπλο το οποίο χρησιμοποιούν για προσωπικά τους πιστεύω. Κάποιες φορές ο κόσμος βλέπει την πολιτική στα games όταν παρατηρεί κάτι με το οποίο διαφωνεί. Όταν όμως δεν δει κάτι με το οποίο διαφωνεί, τότε είναι σαν να μην  υπάρχει. Ας πούμε δεν θα δείτε συχνά κόσμο να διαμαρτύρεται που ανατινάσσει πόλεις στη Μέση Ανατολή αλλά αν το έκανε αυτό με γυναικείο χαρακτήρα τότε θα διαμαρτυρόταν". 

Οι τελευταίες προτάσεις δείχνουν και την άλλη όψη του νομίσματος, ότι δηλαδή δεν διαμαρτυρόμαστε για θέματα που δεν πειράζουν τον περισσότερο κόσμο. Επίσης, είπε ότι θα πρέπει ο κόσμος να κρίνει τι είναι ηθικό και τι όχι. "Η ελευθερία επιτρέπει σε έναν πολιτισμό να ωριμάσει και να μάθει από τα λάθξ του. Αν θέλεις ο κόσμος να δει την οπτική σου θα πρέπει να σταματήσεις να κηρύττεις. Μπορεί να μην έχεις δίκιο ή μπορεί να έχεις εν μέρει δίκιο. Θα πρέπει να μιλήσεις με πολύ κόσμο και να βρεις τι είναι σωστό για τον περισσότερο κόσμο. Όταν κάνεις πολιτική σε ένα παιχνίδι, θα πρέπει να είναι κάτι που συμβαίνει σε ένα παιχνίδι και όχι να υπάρχει μια ορατή ατζέντα.

Όσον αφορά το Cyberpunk 2077, ο Pondsmith έχει πει ότι "αποτελεί μια προειδοποίηση και όχι μια φιλοδοξία".

Το screenshot που βλέπετε σε αυτό το άρθρο για το νέο Action RPG της CD Projekt Red κυκλοφόρησε σήμερα. Διαβάστε ακόμη για το κόμικ του παιχνιδιού.

Το Cyberpunk 2077 θα κυκλοφορήσει για PC, PS4, Xbox One στις 19 Νοεμβρίου και αργότερα για PS5 και Xbox Series X.

Διαβάστε για το δωρεάν upgrade του Cyberpunk 2077 στις κονσόλες νέας γενιάς και συζητήστε γι’ αυτό στο αντίστοιχο forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification