Ειδήσεις Άλλες Ειδήσεις EndeavorRX: Παιχνίδι για θεραπεία ADHD (Διαταραχή ελλειμματικής προσοχής υπερκινητικότητας)

EndeavorRX: Παιχνίδι για θεραπεία ADHD (Διαταραχή ελλειμματικής προσοχής υπερκινητικότητας)

Monday, 22 Jun 2020  | in Άλλες Ειδήσεις | Γράφτηκε από τον Μάνος Γρυπάρης  
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Το 1988 σε ηλικία 5 ετών ο πατέρας του έφερε σπίτι έναν Amstrad 6128. Το 1990 ακολούθησε η Amiga 500, ένα Atari 2600 και λίγα χρόνια μετά κατά σειρά η Amiga 1200, το NES και το πρώτο PC. Από εκείνη την χρονική περίοδο μέχρι σήμερα έχει στην κατοχή του πάνω από 35 κονσόλες προερχόμενες από σχεδόν όλες τις κατασκευάστριες εταιρείες και αρκετές εκ των οποίων ιδιαίτερα σπάνιες. Παίζει κυρίως Sports, RPG/MMORPG, Strategy, Fighting και Racing games, ενώ δεν λέει ποτέ όχι στα Platform (ειδικά αν είναι Super Mario) και σε σενάρια με συμπαθητικούς χαρακτήρες, στο στυλ των Nathan Drake, Lara Croft και John Shepard.
https://www.gameworld.gr/media/reviews/photos/original/f7/a0/21/endeavorrx-17-1592858500.jpg
 

EndeavorRX: Παιχνίδι για θεραπεία ADHD (Διαταραχή ελλειμματικής προσοχής υπερκινητικότητας)

Τα games στην ιατρική.

Όπως είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια, τα games ωφελούν την υγεία. Υπάρχουν όμως κι ορισμένα παιχνίδια τα οποία ωφελούν συγκεκριμένες παθήσεις.

Ένα από αυτά είναι το EndeavorRX. Το πρώτο video game που αναπτύχθηκε για την θεραπεία ADHD (Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής Υπερκινητικότητας). Το συγκεκριμένο παιχνίδι παίζεται μόνο κατόπιν...συγγραφής ιατρικής συνταγής και έχει ως στόχο να βοηθήσει παιδιά με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής Υπερκινητικότητας.

Ο κυβερνητικός οργανισμός Food and Drug Administration της Αμερικής προτείνει το EndeavorRX για την θεραπεία της συγκεκριμένης ασθένειας. Απευθύνεται κυρίως σε παιδιά ηλικίας 8-12 ετών με την ασθένεια ADHD. Το ανέπτυξε η Αμερικάνικη εταιρεία Akili Interactive, η οποία έχει ως στόχο να αλλάξει τελείως τον τρόπο που βλέπει η ιατρική κοινότητα τα games και να τα βάλει στα προγράμματα θεραπείας. Ελπίζουμε το δημιούργημά της να έχει θετικές επιπτώσεις.

Η έρευνα του Food and Drug Administration της Αμερικής βασίστηκε σε έρευνες στις οποίες συμμετείχαν πάνω από 600 παιδιά, τα οποία μετρήθηκαν με τα Test of Variables of Attention (TOVA). Συνεπώς, η επιλογή του παιχνιδιού δεν είναι τυχαία. Οι μόνες επιπτώσεις που υπήρξαν από τα παιδιά που έπαιξαν το EndeavorRx ήταν πονοκέφαλοι και ναυτία αλλά σε μικρό ποσοστό, δηλαδή κάτι πολύ καλύτερο σε σύγκριση με άλλες μεθόδους θεραπείας, που δημιουργούν προβλήματα στον ύπνο, την όρεξη, απώλεια βάρους κ.α.

Το EndeavorRX είναι απλό στο σχεδιασμό του και σε αυτό οι παίκτες θα πρέπει να ελέγξουν ένα hovercraft, με το οποίο αναπηδάνε ανάμεσα σε εμπόδια με στόχο να φτάσουν στο τέλος κάθε level. Με αυτό τον τρόπο διατηρείται η εστίαση των παιδιών που πάσχουν από ADHD κι έτσι τα συμπτώματα μειώνονται.

Το EndeavorRX είναι ημιτελές παιχνίδι για PC, αλλά μπορεί να ολοκληρωθεί και να κυκλοφορήσει και επίσημα στην αγορά. Για περισσότερα επισκεφθείτε το επίσημο site της Akili Interactive. Συζητήστε για το παιχνίδι στο παρακάτω forum topic.

Mόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια. Παρακαλούμε κάντε πρώτα Login στο site. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο GameWorld τότε κάντε Register και στη συνέχεια Login.

Notification